Ολυμπιακός: Εξελίξεις σε τρία μέτωπα και τρία ερωτήματα

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός: Εξελίξεις σε τρία μέτωπα και τρία ερωτήματα

Ολυμπιακός: Εξελίξεις σε τρία μέτωπα και τρία ερωτήματα
Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και την επανέναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώντας από τα συμβόλαια των Ελ Αραμπί και Μαρτίνς και την περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αναλύει. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η διακοπή στις εγχώριες διοργανώσεις λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η ολιγοήμερη ξεκούραση των πρωταγωνιστών κράτησε για λίγο στο συρτάρι ορισμένες ανοιχτές υποθέσεις. Ωστόσο, στο τέλος του μήνα και στις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται εξελίξεις σε τρία μέτωπα στον Ολυμπιακό και ενδεχομένως να ληφθούν αποφάσεις και για άλλα τρία.

Όλα δείχνουν συμφωνία με Ελ Αραμπί - Μαρτίνς

Συγκεκριμένα, έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία και έρχονται εξελίξεις, τόσο σε ό,τι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με την πειραϊκή ΠΑΕ όσο και για την επέκταση της συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις γίνονται με την προοπτική της σύναψης συμβολαίου διετούς διάρκειας (μέχρι το καλοκαίρι του 2024).

Ο Μαροκινός σέντερ φορ και ο Πορτογάλος προπονητής έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό και την ίδια διάθεση έχουν στη διοίκηση των ερυθρόλευκων. Τα “θέλω” είναι γνωστά σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όλα δείχνουν πως οδεύουν σε συμφωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μία εβδομάδα ο Αραμπί και ο Μαρτίνς μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου τους και η πειραϊκή ΠΑΕ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι φροντίζει να ξεκαθαρίζει έγκαιρα και με στοχευμένες κινήσεις τέτοιες σημαντικές υποθέσεις.

Στο τραπέζι το μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο

Το τρίτο μέτωπο (πέρα από εκείνα των Αραμπί και Μαρτίνς) έχει να κάνει με το μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στην πατρίδα του και δημοσιεύματα που προέρχονται από το Πόρτο και τη Λισαβόνα αναφέρουν ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την μετακόμισή του στους Δράκους. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη να γίνουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς από τον Ολυμπιακό έχουν υψηλές απαιτήσεις (πάνω από 7.00.000 ευρώ) και είναι διατεθειμένοι να καθίσουν γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πώληση και όχι τον δανεισμό του έμπειρου στόπερ.

Η Πόρτο επιθυμεί εξάμηνο δανεισμό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι (με συνολικά γύρω στα 6.000.000 ευρώ), ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει κάνει θετική εισήγηση στη διοίκηση για τον Σεμέδο και τον θέλει στο Ντραγκάο, αλλά θα χρειαστεί λίγες ημέρες υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είναι καλυμμένος στο κέντρο της άμυνας με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Μπα, Παπαδόπουλο και Μάρκοβιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τον Ρούμπεν να φύγει χωρίς κέρδος για την ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι δαπάνησαν 4.500.000 ευρώ για να αποκτήσουν τον Σεμέδο από την Βιγιαρεάλ, τον στήριξαν, τον εμπιστεύτηκαν, έδωσαν ώθηση πάλι στην καριέρα του με συνέπεια τις κλήσεις του στην Εθνική Πορτογαλίας, αρνήθηκαν προσφορές της Πόρτο και της Μπενφίκα το περασμένο καλοκαίρι που άγγιξαν τα 10.000.000 και δεν σκοπεύουν να τον δώσουν κάτω από αυτά που εκτιμούν πως πρέπει να πάρουν.

Τρία ερωτήματα με άμεσες απαντήσεις

Σε αυτά τα τρία μέτωπα, λοιπόν, θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, ενώ υπάρχουν και τρία ερωτήματα, με τις απαντήσεις να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Το πρώτο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Μαντί Καμαρά και αν θα φτάσει πρόταση στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ για την παραχώρησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νις και η Μαρσέιγ των γυροφέρνουν και δεν είναι οι μόνες. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα της Μασσαλίας δεν τα έχει βρει ακόμη με τον Μπουμπακάρ Καμαρά για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι και σκέφτεται την πώλησή του, καθώς τον θέλουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μίλαν.

Το δεύτερο αφορά την παραμονή ή μη του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Υπό την έννοια, ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πια αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς. Ο νεαρός Σέρβος ποδοσφαιριστής είναι πιο χαμηλά στην ιεραρχία και δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα δανεισμού του για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Και το τρίτο έχει να κάνει με τον Μάξι Λοβέρα. Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας λήγει ο δανεισμός του στη Ρασίνγκ Κλουμπ και θα πρέπει να επιστρέψει στο Ρέντη, καθώς η τελευταία δεν έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του (5.000.000 ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του). Ο Αργεντινός επιθετικός, που αποκτήθηκε από την Ροσάριο Σεντράλ με το ποσό των 3.500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019, έχει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πιάνει θέση μη κοινοτικού στο ρόστερ και ο Ολυμπιακός έχει ήδη έξι χωρίς εκείνον και δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα έχουν μέχρι πέντε. Γι´ αυτό και ο Μαρτίνς αναγκάζεται να αφήσει έναν ξένο παίκτη κάθε φορά εκτός αποστολής (πότε τον Ονιεκουρού, πότε τον Μπα και πότε τον Κούντε).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate