Ο αρχισκόρερ της Αταλάντα, μια ανάσα από τον Ολυμπιακό…

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο αρχισκόρερ της Αταλάντα, μια ανάσα από τον Ολυμπιακό…

Ο αρχισκόρερ της Αταλάντα, μια ανάσα από τον Ολυμπιακό…
To10.gr καταγράφει τις λεπτομέρειες μιας μεταγραφικής περιπέτειας, που παραλίγο να στείλει στον Πειραιά τον Ντουβάν Σαπάτα, κορυφαίο επιθετικό της Αταλάντα!

Αύγουστος του 2014. O Ολυμπιακός αναζητά σέντερ φορ, για να πλαισιώσει τον Κώστα Μήτρογλου και να καλύψει το κενό του Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος στο μεταξύ έχει πωληθεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το όνομα του Ντουβάν Σαπάτα, πέφτει στο τραπέζι και αμέσως το θέμα «ζεσταίνεται». Οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν με ενδιαφέρον τον 23χρονο (01/04/1991) τότε θηριώδη επιθετικό της Νάπολι. Οι συζητήσεις με τον ατζέντη του ξεκινούν. Και είναι σαφές ότι η πλευρά του παίκτη είναι έτοιμη να πει το «ναι». Αρκεί να βρεθεύ λύση με την ιταλική ομάδα.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Η Νάπολι έχει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην επίθεσή της, τον Καγιεχόν, τον Μέρτενς, τον Γκαμπιαντίνι. Ο χώρος για να παίξει ο Κολομβιανός στράικερ είναι περιορισμένος. Ενώ και ο τότε τεχνικός των Παρτενοπέι, Ράφα Μπενίτεθ, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησής του. Παρά το γεγονός ότι η Νάπολι είχε πληρώσει σχεδόν 7.000.000 € στην Εστουντιάντες τον Αύγουστο του 2013 για να τον κάνει δικό της. Και παρότι στον πρώτο χρόνο στο «Σαν Πάολο» είχε σκοράρει συνολικά 7 γκολ, ο Ισπανός δεν πίστευε ότι ο «Ελ Τόρο» (Ο Ταύρος), όπως είναι το παρατσούκλι του, θα μπορούσ ενα προσφέρει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός επέμεινε για αρκετές ημέρες. Οι επαφές του τότε τεχνικού διευθυντή, Πιερ Ισά, τόσο με τους ατζέντηδες του παίκτη όσο και με τη Νάπολι, αρχικά έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Υπήρξε περίοδος που φάνηκε ότι η μεταγραφή θα γίνει. Αλλά στην πορεία τα πράγματα κάπου χάλασαν. Και κάπως έτσι, στις 18 Αυγούστου ο Ολυμπιακός πλήρωσε κάτι παραπάνω από 3.000.000 € και έφερε στην Ελλάδα τον Χόρχε Μπενίτες από την Παραγουάη και την Γκουαρανί. Με τον 22χρονο τότε στράικερ να αποκτάται ως επένδυση, αλλά και ως back up του Μήτρογλου, τον οποίο ο Μίτσελ είχε ξεκαθαρίσει ότι τον προόριζε για βασικό, όπως και έγινε.

Εν τέλει ο Σαπάτα έμεινε στη Νάπολι. Εκανε 31 συμμετοχές με τους Παρτενοπέι, με 8 γκολ και 3 ασίστ, δεν… ξετρέλανε ακριβώς τους ιθύνοντες της ομάδας του και το καλοκαίρι του 2015, το όνομά του έπεσε πάλι στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά με πιο… ζεστούς τους Ιταλούς. Αλλά με τους Ερυθρόλευκους να αποφασίζουν τελικά να μην προχωρήσουν για τον Κολομβιανό, αγοράζοντας τον Μπράουν Ιντέγε (από τη Γουέστ Μπρομ) και παίρνοντας δανεικό τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Σαπάτα παραχωρήθηκε για δύο χρόνια δανεικός στην Ουντινέζε (2015-17), εν συνεχεία έναν χρόνο δανεικός στη Σαμπντόρια (2017-18). Η «Σαμπ» τον αγόρασε με σχεδόν 18.500.000 €, αλλά έναν χρόνο μετά τον έδωσε στην Αταλάντα με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Με αποτέλεσμα ο «Ελ Τόρο» της ομάδας του Γκασπερίνι να εξελιχθεί στον κορυφαίο επιθετικό της. Εχοντας συνολικά 150 παιχνίδια, 78 γκολ και 38 ασίστ με τον σύλλογο του Μπέργκαμο. Και αποτελώντας, βεβαίως, ίσως τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στις μάχες του Φεβρουαρίου, για τα πλέι οφ του Europa League.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ:

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate