Τι έκανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στη Μαδρίτη…

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τι έκανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στη Μαδρίτη…

Τι έκανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στη Μαδρίτη…
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έφτασε στη Λάρισα ανήμερα του αγώνα που είχε ο Ολυμπιακός Β’ με τον Απόλλωνα. Αλλά είχε λόγο. Σοβαρό και με βλέμμα στο μέλλον.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η ρουτίνα δεν αλλάζει. Για τρεις ημέρες, κάθε μήνα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Το δρομολόγιο Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα  είναι σχεδόν… συνηθισμένο, πλέον, για τον «Κάνιο». Οσο κουραστικό κι αν είναι, ο ίδιος το τηρεί πιστά. Καθώς έχει βάλει έναν στόχο. Και αυτόν προσπαθεί να εκπληρώσει. Ακόμη κι αν κάποιες φορές πρέπει να φτάσει ακόμη και ανήμερα των αγώνων του Ολυμπιακού Β’ στο ξενοδοχείο. Όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

Τι συνέβη ακριβώς; Κάθε μήνα έως το καλοκαίρι, ο Ιμπαγάσα μεταβαίνει στην ισπανική πρωτεύουσα, με σκοπό να ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος προπονητικής UEFA Pro. Ο Αργεντινός πέρασε με επιτυχία την πρώτη φάση και μαζί με τους Αλβαρο Αρμπελόα, Μιγκέλ Τόρες (πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού), Γκόρκα Ιραϊθόθ, Λαουρέν και αρκετούς ακόμη πρώην ποδοσφαιριστές βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόκτησης του υψηλότερου διπλώματος. Ώστε πλέον να μπορεί να εργαστεί ως προπονητής σε όλες τις κατηγορίες, χωρίς περιορισμούς.

Ο Ιμπαγάσα, λοιπόν, βρέθηκε και αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία και παρακολούθησε τα μαθήματα του UEFA Pro, όπως προβλέπει το αυστηρό πρόγραμμα που έχει καταρτήσει η αρμόδια διεύθυνση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πρόγραμμα που δεν επιδέχεται… απουσιών. Καθώς η παρουσία είναι απολύτως υποχρεωτική. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Β’ είχε αγώνα την Τετάρτη ο μεσημέρι. Οπότε ο «Κάνιο» έπρεπε να βρει έναν τρόπο να προλάβει.

Πέταξε, λοιπόν, το πρωί της Τετάρτης από τη Μαδρίτη στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφυγε αμέσως για τη Λάρισα, ώστε να ηγηθεί της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Όπως και έγινε, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν στο 2-2 με τους Θεσσαλούς, παραμένοντας αήττητοι για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στη Super League 7, με 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια.

Όταν το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να δώσει στον Ιμπαγάσα τα ηνία της πρώτης ομάδας Β’ στην ιστορία του συλλόγου, δεν το έκανε τυχαία. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που βγάζει ποδοσφαιριστές. Ή τους ανακαλύπτει σε μικρή ηλικία και τους απογειώνει. Αλλά προπονητές δεν έχει «βγάλει». Προπονητές που να έχουν το ειδικό βάρος, την προσωπικότητα, τις παραστάσεις, τις γνώσεις, να κάνουν το βήμα παραπάνω. Με την δημιουργία των Β’ ομάδων, ωστόσο, άνοιξε η ευκαιρία και για να «χτιστεί» ένας προπονητής από τον σύλλογο.

Ο Ιμπαγάσα δεν δουλεύει πρώτη φορά ως προπονητής. Εκανε το αρχικό αγροτικό του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα της Super League με την Κ15, έδειξε ότι διαθέτει ιδέες, γνώσεις, μεταδοτικότητα και όρεξη για δουλειά και έτσι ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει και σε επαγγελματικό επίπεδο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, να τον βοηθάει/διευκολύνει/ωθεί να πάρει όλα τα προπονητικά διπλώματα. Όπως και γίνεται.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθεί ως προπονητής ο Αριέλ Ιμπαγάσα και εάν θα καταφέρει να γίνει αντίστοιχα καλός, όπως ήταν ως ποδοσφαιριστής. Αλλά έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Εάν την αξιοποιήσει, μπορεί να γίνει προπονητής που θα κάνει πράγματα στον χώρο. Και ο Ολυμπιακός θα έχει βγάλει έναν «δικό του» προπονητή, υψηλών προδιαγραφών.


Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate