Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Πάει για την πρωτιά στην Αμβέρσα με λυτρωτή Τικίνιο στο 90'!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Πάει για την πρωτιά στην Αμβέρσα με λυτρωτή Τικίνιο στο 90'!

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Πάει για την πρωτιά στην Αμβέρσα με λυτρωτή Τικίνιο στο 90'!

Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Τικίνιο στο 90', επικράτησε με 1-0 της Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη και πλέον θα πάει 9 Δεκεμβρίου στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει την πρωτιά, ελπίζοντας σε δική του νίκη και ήττα της Άιντραχτ στην Πόλη! Σίγουρα συνεχίζει στο Europa League

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Με την γκολάρα του Τικίνιο στο 90' έπειτα από την αριστουργηματική σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά, ο Ολυμπιακός κλείδωσε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς του Europa League και θα πάει στις 9 Δεκεμβρίου στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει την πρωτιά, ευελπιστώντας σε δική του νίκη επί της Αντβέρπ και σε ήττα της Άιντραχτ στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε.

ME ΕΝΔΕΚΑΔΑ… ΟΑΚΑ

Από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς είδε ότι λειτούργησε μια χαρά το σχήμα με του ΟΑΚΑ, έσπευσε να κάνει το ίδιο και κόντρα στην Φενέρ. Δεν έκανε ούτε μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε κατεβάσει κόντρα στην ΑΕΚ. Δηλαδή με σύστημα 4-2-3-1 και με τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στα χαφ, τον Αγκιμπού μπροστά τους, τους Μασούρα και Ονιεκούρου στα δύο φτερά της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή. Ο Βίτορ Περέιρα από την πλευρά του άφησε στην άκρη την τριάδα στην άμυνα, ένα σχήμα που στα περισσότερα ματς δεν του είχε βγει, και επιστράτευσε το σχήμα του νικηφόρου ντέρμπι επί της Γαλατασαράι. Δηλαδή το 4-3-3.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Αυτό που ήθελε να πετύχει η Φενέρμπαχτσε το πέτυχε έως έναν βαθμό. Ήθελε να πάρει εκείνη την κατοχή από το ξεκίνημα και έως έναν βαθμό το κατάφερε. Ο Ολυμπιακός τής έδωσε χώρο και προσπαθούσε κυρίως με κάποιες κόντρες να την απειλήσει, ψάχνοντας κυρίως την ταχύτητα του Ονιεκούρου από τα αριστερά. Στα πρώτα 20-25 λεπτά οι Πειραιώτες πήγαιναν μονόπλευρα. Κυρίως με Ρέαμπτσιουκ και Ονιεκούρου προσπαθούσαν να σπάσουν την τουρκική άμυνα, με τον Ελ Αραμπί επίσης να τραβάει τους αμυντικούς πάνω του, με σκοπό να ανοίξει διαδρόμους κυρίως για τον Αγκιμπού. Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε ότι αν πιεζόταν λίγο, τότε θα μπορούσε να κάνει το λάθος. Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7’ με το γύρισμα του Μασούρα και τον Αγκιμπού που δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η Φενέρ λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Αρχικά ο Καχβετσί ανενόχλητος έξω από την περιοχή, ζύγισε το αριστερό του πόδι και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βατσλίκ (18’). Δύο λεπτά αργότερα, ένα φθηνό λάθος του Εμβιλά, έφερε τον Μπερίσα σε θέση βολής, με το σουτ του όμως να φεύγει άουτ. Κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ο Ολυμπιακός και στο 21’ ο Μασούρας σε πρώτο χρόνο (σουτ από καλή θέση στα σώματα) και ο Λαλά σε δεύτερο (φαλτσαριστό αριστερό σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) άγγιξαν το 1-0. Οι Τούρκοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν σταματούσε να πιέζει. Μάλιστα από μία καραμπόλα κόντεψε να ανοίξει το σκορ, όταν σε διώξιμο του Σόσα, η μπάλα κόντραρε στον Ελ Αραμπί, πήρε μία περίεργη τροχιά και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Οζέρ. Το ημίχρονο έκλεισε με την γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί (38’) και το καλοχτυπημένο φάουλ του Μπερίσα (40’) να καταλήγουν άουτ και να παραμένει το 0-0. Το κακό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι ότι τραυματίστηκε ο Παπασταθόπουλος και αντικαταστάθηκε στο 25’ από τον Μπα. Ένας Μπα που πρόλαβε μετά από 13 λεπτά να πάρει – ως συνήθως – κάρτα.

O EΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΣΤΟ 90'!

Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ποια ομάδα ήθελε να βρει γκολ. Και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Ολυμπιακό. Από το ξεκίνημα παρουσιάστηκε ένας διαφορετικός Ολυμπιακός και σίγουρα βοήθησε πολύ η είσοδος των Μπουχαλάκη και Ρόνι Λόπες αντί των Μαντί και Ονιεκούρου. Η Βίτορ Περέιρα από την πλευρά του έβαλε και τριάδα στην άμυνα προς το τελευταίο δεκάλεπτο, θεωρώντας ότι τον βόλευε και η ισοπαλία, καθώς θα φιλοξενήσει την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη Άιντραχτ. Ο Ολυμπιακός ήταν λοιπόν η ομάδα που έφτιαξε τις ευκαιρίες, χάνοντάς τες με τον Αγκιμπού (47’), τον Ελ Αραμπί (74’), τον Λαλά (79’) και τον Βαλμπουενά (86’). Η Φενέρ είχε να επιδείξει μία τελική με τον Γιαντάς στο 53’. Τελικά ο επιμένων νικά και με τον κορυφαίο του ματς Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ σε ρόλο δημιουργού και τον Τικίνιο σε ρόλο εκτελεστή, πήρε μία σπουδαία νίκη στο 90' και πάει στην Αμβέρσα για την πρωτιά.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Λαόθ (Ισπανία)

Σκόρερ: 90' Τικίνιο

Κίτρινες: 38’ Μπα, 92' Τικίνιο.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Βατσλίκ - Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος (25’ λ.τρ. Μπα), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης) - Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46’ Ρόνι Λόπες) - Ελ Αραμπί (81’ Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (4-3-3): Μπερκέ Οζέρ - Σάμουελ, Τισεράντ, Κιμ, Νόβακ (78’ Καντίογλου) - Γιάντας, Σόσα, Ζάγιτς (65’ Μέγερ) – Καχβετσί (65’ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78’ Σάλαϊ).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate