Η «μετάλλαξη» του Ρόνι Λόπες, τα 5 χαμένα κιλά, το +15% μυϊκή μάζα και το… σοκ του διάσημου σκάουτ της Σεβίλλης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η «μετάλλαξη» του Ρόνι Λόπες, τα 5 χαμένα κιλά, το +15% μυϊκή μάζα και το… σοκ του διάσημου σκάουτ της Σεβίλλης

Η «μετάλλαξη» του Ρόνι Λόπες, τα 5 χαμένα κιλά, το +15% μυϊκή μάζα και το… σοκ του διάσημου σκάουτ της Σεβίλλης
Ο Ρόνι Λόπες άλλαξε τα πάντα τους τελευταίους μήνες και η διαφορά στο σώμα του, στις επιδόσεις του, ακόμη και στο πρόσωπό του, είναι εμφανής. To10.gr εξηγεί πώς φτάσαμε ως εδώ.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να κάνει τη διαφορά. Για να αποτελέσει παίκτη που θα δώσει λύσεις πρώτης γραμμής και θα ηγηθεί. Απαιτήσεις όχι υπερβολικές, αλλά απολύτως… προβλεπόμενες. Καθώς όταν μια ομάδα βάζει στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Ρόνι Λόπες, περιμένει ανταπόκριση. Περιμένει να δώσει το κάτι παραπάνω. Περιμένει το ταλέντο να «εκραγεί» στον αγωνιστικό χώρο και να προκαλέσει μια εκθαμβωτική λάμψη ποιότητας. Αλλά φευ…

Μέχρι και το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, όλες οι (λιγοστές, αλήθεια) ευκαιρίες που πήρε από τον Πέδρο Μαρτίνς ο Ρόνι, ήταν αγωνιστικά λεπτά «πεταμένα» στα σκουπίδια. Και η απόδειξη πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τίποτε δεν γίνεται μόνο με το ταλέντο. Καθώς ο Βραζιλιανο-πορτογάλος εξτρέμ ίσως είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού. Αλλά όταν έφτασε στην Πειραιά, δεν άξιζε όχι να παίζει, αλλά ούτε να βρίσκεται στην αποστολή. Αν και είχε κάνει προετοιμασία, ήταν βαρύς, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανέτοιμος, με κακή φυσική κατάσταση, χωρίς έκρηξη, χωρίς αντοχές. Και για αυτόν τον λόγο πολύ συχνά είχε στενές επαφές με την… εξέδρα. Διότι τις περισσότερες φορές, εκεί καθόταν.

Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Μαρτίνς έκανε την έκπληξή του. Εβγαλε στο ημίχρονο τον Ονιεκούρου και έριξε στη «μάχη» τον Ρόνι. Του έδωσε ένα γεμάτο 45λεπτο να κάνει… κάτι. Να δείξει ότι αξίζει να εξελιχθεί σε βασικό κομμάτι του rotation. Να δείξει μπροστά σε 26-27.000 κόσμο ότι έχει τη δίψα να πετύχει. Να αναδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το χάρισμα με το οποίο γεννήθηκε. Και η αλήθεια είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης το κοινό του Ολυμπιακού χάρηκε και χειροκρότησε την παρουσία του.

Και το ίδιο συνέβη και με τον εκπρόσωπο της Σεβίλλης. Διότι την τελευταία στιγμή οι Ισπανοί έστειλαν άνθρωπο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και όχι όποιον κι όποιον, αλλά έναν παλιό γνώριμο του Ολυμπιακού και παραλίγο ποδοσφαιριστή του πριν από πολλά χρόνια: Τον πρώην διεθνή Γάλλο αριστερό μπακ Ζουλιέν Εσκουντέ, ο οποίος αποτελεί συνεργάτη του Μόντσι στη Σεβίλλη και φέρει τον τίτλου του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Εσκουντέ, λοιπόν, εντυπωσιάστηκε από τον Ρόνι Λόπες. Όχι τόσο από τον τρόπο που αγωνίστηκε. Εξάλλου, στη Σεβίλλη δεν πλήρωσαν 25.000.000 για να τον αποκτήσουν χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει. Ο απεσταλμένος των Ισπανών έμεινε άφωνος με τη… μετάλλαξη του Ρόνι. Με το γεγονός ότι ακόμη και… φυσιογνωμικά άλλαξε τελείως σε σχέση με την περίοδο που πέρασε στη Σεβίλλη!

Γιατί εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ ο Εσκουντέ; Διότι η εικόνα του σημερινού Ρόνι Λόπες, απέχει χιλιόμετρα από την εικόνα του ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Με το σώμα του να έχει υποστεί ολική αναμόρφωση από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, τους γυμναστές, αλλά και τον διατροφολόγο της ομάδας, Ερνάντι Γκόμες.

Σε ένα σώμα τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Και στην περίπτωση του Ρόνι το… μέτρημα είναι εντυπωσιακό. Ο διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας εξτρέμ, λοιπόν, άλλαξε τα πάντα τους τελευταίους μήνες. Εκανε ατομικές προπονήσεις, έπεσε με τα μούτρα στο γυμναστήριο, άλλαξε τελείως τη διατροφή του, κόβοντας ακόμη και την πολυαγαπημένη του κέτσαπ. Μπήκε στο πρόγραμμα… στρατιωτικό. Και τα αποτελέσματα έγιναν αμέσως ορατά. Πλέον, είναι 5 κιλά ελαφρύτερος από την ημέρα που ανακοινώθηκε, αλλά και με σχεδόν 15% μεγαλύτερη μυϊκή μάζα στο σώμα του. Ένας συνδυασμός που πρακτικά σημαίνει ότι τα «κακά» κιλά που έχασε, ήταν περισσότερα.

Η αλλαγή του Ρόνι είναι εμφανής ακόμη και στο πρόσωπό του. «Είναι αλήθεια, ότι αυτή τη στιγμή κι εγώ έχω εντυπωσιαστεί με τον εαυτό μου και με τις αλλαγές που έγιναν στο σώμα μου όλο αυτό το διάστημα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω και είμαι χαρούμενος που όλοι στον Ολυμπιακό έπεσαν πάνω μου και με βοήθησαν να αλλάξω το σώμα μου. Τώρα πια είμαι καλά. Νιώθω πιο σίγουρος, πιο δυνατός, πιο εκρηκτικός. Και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι ακόμη καλύτερα, γιατί συνεχίζω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο», είπε στο to10.gr. Εξηγώντας με δικά του λόγια αυτό που αρχίζουμε να βλέπουμε στο γήπεδο.

Βεβαίως, είναι σαφές ότι το δείγμα δεν είναι πολύ μεγάλο. Είναι, όμως σημαντικό, διότι για πρώτη φορά μπήκε σε ένα παιχνίδι και έδειξε να είναι 100% έτοιμος, πνευματικά και σωματικά. Κάτι που ίσως επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πως στο προσεχές μέλλον θα έχει πολύ πιο ωραία πράγματα να δείξει και να κάνει!

Αντί επιλόγου, μια σημείωση. Ο χρόνος είναι πολύτιμος στο ποδόσφαιρο. Και για αυτό ο Ρόνι θα πρέπει κόντρα στον Βόλο να δείξει ότι άφησε πίσω του τις κακές ημέρες του καλοκαιριού. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να παίξει ακόμη καλύτερα και να είναι σημαντικός, οδηγώντας στη νίκη την ομάδα του. Ειδάλλως, όλα τα (δικαίως) καλά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλει, θα μείνουν λόγια..

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate