Η σωστή ερώτηση για Ονιεκούρου και Γκάρι Ροντρίγκες…

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η σωστή ερώτηση για Ονιεκούρου και Γκάρι Ροντρίγκες…

Η σωστή ερώτηση για Ονιεκούρου και Γκάρι Ροντρίγκες…
Ο Ονιεκούρου δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη. Αλλά είναι 24. Εχει 63/25 γκολ/ασίστ στην καριέρα του. Και ο Ολυμπιακός θα επιμείνει. Γιατί η προοπτική δελεάζει...Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Τρία χρόνια ήταν στην κορυφή της λίστας του Πέδρο Μαρτίνς (μαζί με τον Γκάρι Ροντρίγκες). Τα τελευταία δύο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε τρεις φορές να τον αποκτήσει. Τα κατάφερε αυτό το καλοκαίρι. Ενέταξε στο δυναμικό του έναν διεθνή εξτρέμ 24 ετών (05/06/1997), 167 συμμετοχές, 62 γκολ και 25 ασίστ με τις φανέλες Εουπεν (Βέλγιο), Εβερτον (Αγγλία), Αντερλεχτ (Βέλγιο), Γαλατασαράι (Τουρκία) και Μονακό (Γαλλία). Ξόδεψε σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη με αυτά τα στατιστικά, που είχε κάνει ήδη μεταγραφές σχεδόν 25.000.000 €.

Χένρι Τσουκουεμέκα Ονιεκούρου. Ετσι ονομάζεται ο ποδοσφαιριστής που περιγράφουμε παραπάνω. Ενας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Μια πολυπόθητη και πολύ δύσκολη μεταγραφή, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προκαλώντας ενθουσιασμό, σε κόσμο και Μαρτίνς. Δικαιολογημένα, καθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα σπουδαίο πρότζεκτ, έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τι έχει κάνει έως τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ονιεκούρου; Εχει 11 συμμετοχές (626 λεπτά) και 1 γκολ (στο 2-2 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας). Οχι επιδόσεις που βγάζουν μάτι. Ενώ και η απόδοσή του δεν έχει ξεσηκώσει τα πλήθη. Κι όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει (και θα συνεχίσει) να του δίνει παιχνίδια και να του προσφέρει την εμπιστοσύνη του. Δεν θα τον βγάλει από το rotation. Δεν θα τον αφήσει στην άκρη. Θα επιμείνει. Και οι λόγοι είναι πολύ απλοί.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν τον Ονιεκούρου. Προφανώς και δεν είναι χαρούμενοι με την απόδοσή του. Προφανώς και περιμένουν να προσαρμοστεί πιο γρήγορα και καλύτερα και να αρχίσει να παίζει βάσει των δυνατοτήτων του. Αλλά ξέρουν τι μπορεί να κάνει. Εχουν πλήρη εικόνα της ποιότητας και του ταλέντου του. Εχουν εικόνα της δουλειάς που κάνει στο Ρέντη. Και πόσο πολύ θέλει να γίνει πάλι ο παίκτης που ήταν στη Γαλατά και στη Μονακό. Είναι μόλις 24 ετών, μην το ξεχνάμε.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε μια μικρή περιουσία για τα ελληνικά δεδομένα και θα στηρίξει τον παίκτη. Περιμένει, προφανώς και από τον ίδιο πράγματα και βελτίωση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με ένα μέτριο διάστημα θα τον αφήσει εκτός. Ούτε ότι δεν θα επιμείνει.

Ποδοσφαιριστές με τους αριθμούς του Ονιεκούρου, με την ποδοσφαιρική πεδία του Νιγηριανού (σ.σ. την 5ετία 2010-15, εντάχθηκε στην κορυφαία ακαδημία ποδοσφαίρου στον κόσμο, την Aspire Academy στο Κατάρ), αλλά και με την πίστη στις δυνατότητές του, δεν βρίσκεις εύκολα. Και αυτό το τελευταίο είναι και το πιο βασικό. Βλέπετε, ο «καλύτερος νέος στο Βέλτιο το 2018, «πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής» (σ.σ. έπιασε ταχύτητα 32 khm σε μόλις 20 m.) και «κορυφαίος παίκτης στην Τουρκία» για το 2019, ούτε ξέχασε το ποδόσφαιρο που ξέρει, ούτε ξέχασε να σκοράρει (σ.σ. το μεγάλο όπλο στο παιχνίδι του). Είναι προφανές ότι χρειάζεται προσαρμογή. Και πιο γρήγορη κατανόηση του νέου περιβάλλοντος στο οποίο ζει και εργάζεται. Και αυτό με τον χρόνο θα έρθει.

Αντί επιλόγου, μια σημείωση για τη σύγκριση που γίνεται με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Η «είσοδος» του εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν πράγματι εντυπωσιακή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα 45 λεπτά κόντρα στον ΠΑΟΚ προκάλεσαν ικανοποίηση και ο ίδιος έδειξε τι μπορεί να προσφέρει. Αλλά είναι λάθος ανάγνωση να γίνεται σύγκριση με τον Ονιεκούρου, στη βάση ότι ο Νιγηριανός δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμη σε 11 ματς, όσο ο Γκάρι σε 45 λεπτά. Η σωστή ερώτηση είναι άλλη: Πόσο θα αλλάξει ο Ολυμπιακός, όταν θα είναι σε top φόρμα και ο Γκάρι και ο Ονιεκούρου; Αυτή την απάντηση θέλουν να δώσουν οι Ερυθρόλευκοι. Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν, έχοντας πάντα την «ποιοτική ασφάλεια», που λέγεται Γιώργος Μασούρας…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate