Ολυμπιακός – Γιατί ο Σισέ αναγκάζει τον Μαρτίνς, να ανοίξει ξανά τον φάκελο της άμυνας

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακός – Γιατί ο Σισέ αναγκάζει τον Μαρτίνς, να ανοίξει ξανά τον φάκελο της άμυνας

Ολυμπιακός – Γιατί ο Σισέ αναγκάζει τον Μαρτίνς, να ανοίξει ξανά τον φάκελο της άμυνας
Ο Πορτογάλος έχει καταλήξει στο «καρέ» μπροστά από τον Βατσλίκ. Πλέον όμως θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Δεν αφορά στην γνωστή ιστορία με το ποτήρι που έχει νερό ως τη μέση. Ούτε είναι «άσκηση» που στέλνει τους αισιόδοξους στη μια πλευρά και τους απαισιόδοξους στην απέναντι. Είναι η καθημερινότητα του πρωταθλητισμού. Και η βασική αρχή της φιλοσοφίας των προπονητών. Εκεί που οι άλλοι κάποια στιγμή θα κουβεντιάζουν για προβλήματα, οι ίδιοι πρέπει απλά να βρίσκουν λύσεις.

Μια τέτοια υπόθεση άρχισε να απλώνει τον ίσκιο της στον Ρέντη. Και ο Πέδρο Μαρτίνς ήδη προσπαθεί να λύσει τον επόμενο… γρίφο του rotation εν όψει Άιντραχτ (4/11, 19:45) άρα πιθανόν και ενόψει της Σαββατιάτικης εξόδου στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό (19:30). Τον γρίφο της άμυνας.

«Μπετόν» εδώ και έξι ματς η τετράδα Κένι Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παπ Αμπού Σισέ, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ. Και ειδικά το δίδυμο Σωκράτης-Σισέ στους στόπερ; «Δεδομένο» από τα μέσα Αυγούστου και τις αναμετρήσεις με τη Σλόβαν. Σε δώδεκα ματς «χάλασε» μόνο μια φορά αυστηρά για λόγους rotation (Ολυμπιακός-Απόλλωνας 4-1, δεν χρησιμοποιήθηκε ο Παπασταθόπουλος).

Θα πρέπει να… το ξανακάνει την Πέμπτη με τους Γερμανούς. Διότι ο Σισέ είναι τιμωρημένος. Άρα λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να σκέφτεται ήδη τον… αντικαταστάτη του Σενεγαλέζου, αλλά και την εναρμόνιση του με το τρέχον σχήμα. Σε μια περίοδο που οι άλλοι στόπερ του ρόστερ παίζουν από λίγο ως καθόλου.

Ο Ουσεϊνού Μπα (που προφανώς και είναι το φαβορί) έχει όλο και όλο ένα ματς Super League (ναι, με τον Απόλλωνα στις 22/9 και παρτενέρ τον Σισέ). Και έχει όλα και όλα και 48΄συμμετοχής στον όμιλο του Europa League (βασικός σαν δεξιός μπακ στην Πόλη για ένα ημίχρονο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, δύο λεπτά σαν αλλαγή στο φινάλε με την Αντβέρπ). Με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή ήταν εκτός αποστολής.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει 16΄Super League αγωνιζόμενος σαν αλλαγή στα ματς με τον Απόλλωνα και με τον ΠΑΣ. Και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς –που πέρασε και ένα θεματάκι τραυματισμού- έχει να αγωνιστεί από τον Ιούλιο και τις δύο αναμετρήσεις με τη Νέφτσι Μπακού.

Είναι πολύ λογικό λοιπόν να κόουτς να μην έχει μόνο να διαλέξει τον αντί-Σισέ για την Άιντραχτ, αλλά να θελήσει να του δώσει και χρόνο συμμετοχής πλάι στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό.

Φυσικά χρόνος συμμετοχής δεν σημαίνει απαραίτητα εντεκάδα. Σημαίνει μες την διαδρομή του ματς και με την προϋπόθεση ότι η αναμέτρηση θα έχει πάρει την σωστή… κατεύθυνση. Ήταν αυτονόητο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα επένδυε στην ομοιογένεια μιας νέας αμυντικής γραμμής έπειτα από το καλοκαιρινό ανακάτεμα της τράπουλας. Είναι δεδομένη και ικανοποίηση του από τον ηγετικό ρόλο του Σωκράτη και την συνεργασία του με τον πολύ βελτιωμένο Σισέ. Ο Παπασταθόπουλος κάνει διαδοχικά καλά παιχνίδια. Ο Σισέ την Κυριακή ήταν από τα «κλειδιά» στο καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ (τροφοδοτώντας αδιάκοπα τον Γκάρι Ροντρίγκες σε μια τακτική στόχευση που απέδωσε) . Στην ευθεία τους έχει προσαρμοστεί καλά ο Κένι Λαλά, ενώ είναι αδιαπραγμάτευτος ο ρόλος του Ρέαμπτσιουκ αριστερά.

Λογικά ο «κλήρος» θα πέσει στον Μπα. Αναντικατάστατος πέρσι. Και με ένα βιογραφικό αναμετρήσεων πια στο πλευρό του Σωκράτη. Ο Σενεγαλέζος, που τον Μάη υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση, φέτος δεν χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας. Από εκείνο το ματς στη Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς (10/8) και την «μικρή καταστροφή» με πέναλτι και αποβολή, έχασε την επαφή του με το αρχικό σχήμα. Αν θα το ξανακερδίσει; Οι μέρες που ακολουθούν μοιάζουν ιδιαιτέρως σημαντικές για τον ίδιο…

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate