Ο Ολυμπιακός πρέπει να ενεργοποιήσει περισσότερο ένα μεγάλο του όπλο!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ενεργοποιήσει περισσότερο ένα μεγάλο του όπλο!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ενεργοποιήσει περισσότερο ένα μεγάλο του όπλο!
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το αποψινό παιχνίδι του στο Αγρίνιο, αλλά και κάποια πράγματα γενικότερα για τον Ολυμπιακό.

Τέταρτη στη σειρά έξοδος του Ολυμπιακού στην επαρχία απόψε στο Αγρίνιο, μετά από εκείνες στη Λαμία, στην Τρίπολη και στα Γιάννινα.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει και ως μία από τις πιο εύκολες για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι και στις εφτά τελευταίες επισκέψεις του στο Αγρίνιο, έξι για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, νίκησε και στις εφτά-ενίοτε μάλιστα και με μεγάλα σκορ, με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να κρατήσω μικρό καλάθι-και διότι καμιά φορά ισχύει το…τρίτη και φαρμακερή κι ο Παναιτωλικός φέτος έχει πλησιάσει πολύ κοντά στο να κόψει βαθμό μέσα στο σπίτι του από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερο, πάντως, γιατί ο ίδιος ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο πειστικός ακόμη στις εξόδους του στην επαρχία, παρότι έχει κάνει το τρία στα τρία. Στη Λαμία προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, δέχθηκε ένα γκολ προς το τέλος και απειλήθηκε με ισοφάριση. Στην Τρίπολη επίσης προηγήθηκε 2-0 και εκεί ήταν το μοναδικό παιχνίδι που το έλεγξε. Στα δε Γιάννινα ενώ άνοιξε πάλι γρήγορα το σκορ, ισοφαρίστηκε κι έτρεχε έως το τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει γκολ και να πάρει το τρίποντο. Ας προσέξουμε επιπλέον ότι ο Παναιτωλικός έχει σκοράρει και στα εφτά τελευταία παιχνίδια του, όπερ σημαίνει ότι πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο γκολ για να κερδίσει…

Και ξέχωρα από αυτά, εγώ έχω πάντοτε υπόψιν μου ότι ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς σε κάθε πρωτάθλημα, στην κυριολεξία σε κάθε πρωτάθλημα, κάνει δύο γκέλες στην επαρχία-από τα οκτώ παιχνίδια που δίνει, κερδίζει στα έξι και χάνει βαθμούς στα δύο. Μέχρι τώρα φέτος έχει μόνο νίκες, αλλά αν συνεχιστεί η…καμπύλη της προηγούμενης τριετίας, σε δύο ματς στην περιφέρεια θα την πατήσει. Κατά την γνώμη μου, πάντως, ειδικά φέτος δεν πρέπει να κάνει καμία γκέλα στην επαρχία! Για τον απλούστατο λόγο ότι ήδη έχει σπάσει ένα άλλο ρεκόρ που ήταν θετικό γι΄ αυτόν-τόσα χρόνια μέσα στο Καραϊσκάκη δεν έχανε ποτέ βαθμούς με αντιπάλους μικρομεσαίες ομάδες, ποτέ όμως: αλλά φέτος έχασε δύο πόντους με το καλημέρα από τον Ατρόμητο. Οπότε, πρέπει να το ισοσκελίσει με «όλο νίκες εκτός έδρας» με τέτοιας κατηγορίας αντιπάλους.

Έτσι όπως το βλέπω, μιλώντας πλέον πιο γενικά για τον φετινό Ολυμπιακό, χάνει πολύ από τη δυναμική του γιατί δεν ενεργοποιεί στο βαθμό που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια ένα πολύ μεγάλο όπλο του: παραδοσιακά, αλλά και ειδικότερα με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που όταν σκοράρει, μπορεί να θέσει νοκ άουτ τον αντίπαλο του με δεύτερο και τρίτο απανωτό κτύπημα. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να καθαρίσει ένα παιχνίδι!

Αυτό λοιπόν το πράγμα, φέτος δεν το κάνει καλά και συχνά. Όταν το έκανε, σημείωσε και τις δύο πιο μεγάλες νίκες του κατά τη φετινή σεζόν, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα! Έβαλε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (63’-68’) στην Πόλη και τσάκισε με 3-0 τη Φενέρμπαχτσε! Και έβαλε άλλα δύο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά (22’-31’) και νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-1 στο Καραϊσκάκη, έχοντας ενδιάμεσα (29’) και διπλό δοκάρι!

Ελ Αραμπί

Το «έχει» ο Ολυμπιακός αυτό το πλεονέκτημα, μπορεί να κτυπήσει και δύο και τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά στο ίδιο παιχνίδι και να θέσει νοκ άουτ τον όποιο αντίπαλο του. Το κακό είναι ότι για κάποιο λόγο φέτος το κάνει ελάχιστα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Όταν το κάνει, δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο του: Δύο γκολ μέσα σε 16 λεπτά (7’-23’) στον Αστέρα και νίκη με 2-0 στην Τρίπολη…Δυο γκολ μέσα σε 15 λεπτά (72’-87’) στον Απόλλωνα και νίκη 4-1 στο Καραϊσκάκη…Δύο γκολ μέσα σε 16 λεπτά (52’-68’) στην Σλόβαν και νίκη με 3-0 στο Καραϊσκάκη….Δύο γκολ μέσα σε 20 λεπτά (12΄-32’) στη Λαμία και νίκη 2-0…

Κι αν φαίνονται αρκετά αυτά, να σκεφθείτε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ έβαλε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά κι άλλα δύο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά στο α΄ ημίχρονο (!) και κέρδισε 5-1 την ΑΕΚ…Έβαλε τρία γκολ στη Λαμία μέσα σε πέντε λεπτά και την κέρδισε 6-0 εκτός έδρας…Έβαλε στην Τρίπολη δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο α΄ ημίχρονο κι άλλα δύο μέσα σε πέντε λεπτά στο β΄ ημίχρονο και κέρδισε με 4-0…

Φέτος είναι πιο «σφιχτός» σε αυτό το κομμάτι. Δεν επιτίθεται με την ίδια ένταση μετά το πρώτο γκολ για να κάνει και δεύτερο. Κάτι που εν τέλει του στοιχίζει. Γιατί δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο του να πάρει ανάσες. Και να ανασυνταχθεί, ελπίζοντας για την ισοφάριση.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι σε αυτή τη φάση να παίρνει ο Ολυμπιακός τα τρίποντα, γιατί όσο νικάει και μένει πρώτος, τόσο ενισχύει τη θέση του, την ψυχολογία του, τις πιθανότητες του, τα πάντα. Μόνο που για να προχωρήσει νικηφόρα η ομάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα-και κυρίως ότι πρέπει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε τις προάλλες τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη, ναι, ήταν τεράστια νίκη, αλλά φυσικά δεν πήρε κανένα πρωτάθλημα.

Παπασταθόπουλος

Πρόκειται δε για μία νίκη που πρέπει να εκτιμηθεί όπως ακριβώς της αξίζει και όχι παραπάνω. Διότι, οφείλουμε να μετρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε μεν σε άδειο γήπεδο, αλλά μέσα στο σπίτι του και ήταν κομπλέ, με εξαίρεση τον από τον Ιούλιο τραυματία Φορτούνη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε μία ξένη έδρα, προερχόμενος μάλιστα από άλλο εκτός έδρας, ευρωπαϊκό παιχνίδι, και ήρθε όχι μόνο χωρίς τους εδώ και καιρό τραυματίες του Ολιβέιρα και Ίνγκασον, αλλά και χωρίς τον Κούρτιτς και ουσιαστικά τον Κρέσπο, ο δε Ελ Καντουρί προέρχονταν από τραυματισμό κι είχε απλά μπει ως αλλαγή στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Άρα, δεν πρέπει να υποτιμάμε, αλλά ούτε να υπερτιμάμε κανένα αποτέλεσμα.

Άσχετο: Είχε περάσει στα ψιλά γράμματα, αλλά ήταν μία απολύτως επιβεβαιωμένη είδηση. Ο Αργεντίνος σκάουτερ του Ολυμπιακού, Ντε Μπαρτόλο, είχε εισηγηθεί με επιμονή και θέρμη την απόκτηση ενός συμπατριώτη του 20χρονου σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό Β, με την προοπτική να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Μιλάμε για τον Λουτσιάνο Γκοντού, έναν παίκτη τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν να τον πάρουν δανεικό, με οψιόν αγοράς κάπου στο ένα εκ. Ευρώ, αν θυμάμαι καλά.

Για κάποιο λόγο (ίσως και λόγω της αποτυχίας στις μεταγραφές των Λοβέρα και Σολδάνο, των οποίων συνολικά η αγορά κόστισε 5 εκ. Ευρώ!), η υπόθεση δεν προχώρησε, παρότι ο Ντε Μπαρτόλο έβαζε το χέρι του στη φωτιά γι΄ αυτόν τον πανύψηλο φορ, που τότε έπαιζε συνήθως κάποια ημίχρονα στην ομάδα του στην Α΄κατηγορία της Αργεντινής, τη Σαρμιέντο. Τι κάνει τώρα ο Γκοντού; Σε έξι παιχνίδια βασικός (και 13 αλλαγή) έχει βάλει έξι γκολ σε έξι διαφορετικά παιχνίδια κι έχει και δύο ασίστ. Με την τιμή του πια να έχει εκτοξευθεί.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate