Η επική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με μυστικό το ένα πιο γρήγορο γκολ από το άλλο!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Η επική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με μυστικό το ένα πιο γρήγορο γκολ από το άλλο!

Η επική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με μυστικό το ένα πιο γρήγορο γκολ από το άλλο!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το «πέντε στα πέντε» του Ολυμπιακού μέσα σε 15 ημέρες και τον… τρόπο του Μαρτίνς! Διαβάστε παρακάτω...
🔴 • Κάπως έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι μία από τις εφτά ομάδες που έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Με τη Λιόν και την Μπάγερ Λέβερκουζεν να έχουν διαφορά γκολ +5, τον Ολυμπιακό και τη Γουέστ Χαμ να έχουν +4, την Μπέτις +3 και τον Ερυθρό Αστέρα με τη Λέγκια +2.

• Ένα ηχηρό 3-0 μέσα στην Πόλη για τον Ολυμπιακό, που έτσι πήρε και μία μεγάλη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του επίσης με τρία γκολ διαφορά (1-4) από την Μπεσίκτας πριν λίγα χρόνια και τότε στην Πόλη. Για να διατηρηθεί και αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό δεδομένο, ο Ολυμπιακός να κερδίζει στην Τουρκία μόνο όταν κρατάει πίσω το μηδέν (Οσμάνλισπορ 3-0, Μπασάσεχιρ 1-0, Φενέρμπαχτσε 3-0) και να χάνει όταν δέχεται έστω ένα γκολ (0-1 από Γαλατασαράι δύο φορές κι 1-4 από Μπεσίκτας)! 
 
• Και με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον να έχει κάτι άλλο φυσικά: τον πρωταθλητή Ελλάδας να έχει κάνει μεγάλη αντεπίθεση εδώ και δυο εβδομάδες, λες κι εκείνο το 0-0 με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα τον ταρακούνησε για τα καλά. Η απάντηση του ήταν πέντε νίκες στη σειρά, δύο για το Γιουρόπα Λιγκ και τρεις για το πρωτάθλημα, μέσα σε μόλις 15 ημέρες (!), από τις 16 έως τις 30 Σεπτέμβρη. Και με την ομάδα του Μαρτίνς να έχει ένα εκπληκτικό δεδομένο σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια της!

• Ποιο είναι αυτό; Μα σκοράρει στα πρώτα λεπτά κάθε αγώνα της και δη σε κάθε αγώνα και πιο γρήγορα!!! Στη Λαμία (2-1) ήταν στο 12ο λεπτό, με τον Απόλλωνα στο 8ο λεπτό, στην Τρίπολη στο 7ο λεπτό και στην Φενέρμπαχτσε στο 6ο λεπτό!!! Ένα απίστευτο στοιχείο, που αποκαλύπτει και το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού σε αυτό το…φορτσαριστικό διάστημα του, στο οποίο κάνει τη μία νίκη μετά την άλλη, κάθε τρεις ημέρες!

• Η ομάδα του Μαρτίνς ανοίγοντας τόσο γρήγορα το σκορ σε κάθε παιχνίδι της, αφενός μεν παίρνει η ίδια ψυχολογία και ρίχνει το ηθικό των αντιπάλων της, αφετέρου δε φέρνει έτσι το παιχνίδι εκεί που τη βολεύει και κάνει τις άλλες ομάδες να αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Το πόσο σημαντικό είναι το γρήγορο γκολ, το εξήγησε ο ίδιος ο Βίτορ Περέιρα, στη συνέντευξη Τύπου: «Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο πρώτο μας λάθος κι αυτό το γκολ στα πρώτα λεπτά τον βοήθησε πολύ. Οργανώθηκε, έγινε συμπαγής και με την εμπειρία που έχει, περίμενε, περίμενε, περίμενε. Σαν το φίδι περίμενε τα λάθη μας για να μας κτυπήσει». Να θυμηθούμε δε πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη: δίνοντας χώρο στον Αστέρα και περιμένοντας τον βγάζοντας επιθέσεις στην κόντρα. Ήταν μία πρόβα εκείνο το ματς για το χθεσινό! Με την κατοχή μπάλας 54-46 υπέρ του Αστέρα, αλλά σκορ 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού και με κατοχή μπάλας 59-41 υπέρ της Φενέρ, αλλά σκορ 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού!....

Ο Κώστας Νικολακόπουλος για το μυστικό του Ολυμπιακού

• Η δε αλήθεια είναι ότι ένα από τα πιο δυνατά όπλα του Ολυμπιακού χθες ήταν οι αντεπιθέσεις. Με τη μεγάλη ειρωνεία: ενώ αξιοποίησε την πρώτη αντεπίθεση, ανοίγοντας το σκορ (με το κλέψιμο του Μασούρα, την πάσα του Αγκιμπού πίσω στον Μασούρα και την ασίστ του Μασούρα στον Τικίνιο), «πέταξε» τις άλλες τέσσερις που ήταν κι αυτές κόντρα επιθέσεις για γκολ!

Στο 39’ σε κλέψιμο του Μπουχαλάκη, ο Τικίνιο πέρασε στον Μασούρα, αλλά αυτός δεν έβγαλε καλή σέντρα σε αντεπίθεση «πέντε επιτιθέμενοι προς πέντε αμυνόμενοι» 
 
Στο 58’ ο Λαλά έβγαλε στον Αγκιμπού, ο οποίος σε αντεπίθεση «τρεις με δύο» (!) επιχείρησε να σκοράρει ο ίδιος, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 60’ σε κλέψιμο του Καμαρά βγήκε αντεπίθεση «πέντε προς τέσσερις» με τον Μασούρα να πασάρει στον Ονιεκούρου κι αυτός να χάνει το κοντρόλ.

Στο 82’ σε κλέψιμο του Μπουχαλάκη, ο ίδιος περνάει αριστοτεχνική πάσα στον Μασούρα, τον οποίο νικάει ο αντίπαλος τερματοφύλακας σε τετ α τετ για γκολ.

• Το έγραφα και πριν ελάχιστες ημέρες, ότι ο Ολυμπιακός έχει μία μοναδική ικανότητα να βγάζει αντεπιθέσεις για γκολ, αλλά και να μην τις εκμεταλλεύεται…Πάλι καλά που τουλάχιστον χθες αξιοποίησε την πρώτη, και πιο κρίσιμη! Είναι κρίμα, όμως, να έχει η ομάδα τέτοια κλεψίματα και να βγάζει τόσο επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις, χωρίς να κάνει γκολ έστω τις μισές…

• Το καλό είναι ότι τα άλλα δύο γκολ η ομάδα τα έβαλε με ωραίο στρωτό ποδόσφαιρο, που έχει διδαχθεί να παίζει από τον Μαρτίνς. Ειδικά το ένα…
Στο 2-0 η μπάλα ήταν στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού ένα λεπτό και 12 δεύτερα (!), χρόνος απίστευτα μεγάλος για δεδομένα ευρωπαϊκού αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν πάνω από 20 πάσες, με τις τελευταίες όμως πραγματικά να κάνουν τη διαφορά: εκείνη του Σισέ μέσα από τις γραμμές του αντίπαλου στον Αγκιμπού…του Αγκιμπού με τη μία στον Μαντί…του Μαντί το άνοιγμα στον Τικίνιο…του Τικίνιο το μπάσιμο και το γύρισμα…Μιλάμε για μία ιδανικά φτιαγμένη επίθεση στο τέλος της οποίας πατούσαν την περιοχή της Φενέρ έξι παίκτες του Ολυμπιακού (!!!!), μεταξύ των οποίων κι ο δεξιός μπακ Λαλά, ενώ ένας 7ος, ο αριστερός μπακ Ρέαμπτσιουκ, ήταν στις παρυφές της (μόνο ο Μπουχαλάκης κι οι στόπερ είχαν μείνει πίσω). Με τον Μαντί να κάνει το πρώτο σουτ και τον σκόρερ Μασούρα το δεύτερο.

Στο 3-0 το κλέψιμο του Αγκιμπού (αν μετρήσατε, από πέντε κλεψίματα βγήκαν πέντε φάσεις!), ο Κούντε έκανε το μπάσιμο και μπορεί να κόπηκε αλλά του πήρε την σκυτάλη ο Μαντί για την πάσα προς τον Τικίνιο, με τον φορ να την περνάει στον Αγκιμπού και τον Μασούρα να παίρνει πάλι το ριμπάουντ από την απόκρουση του γκολκίπερ και να σκοράρει.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος για το μυστικό του Ολυμπιακού

• Σε επίπεδο τακτικής ο Μαρτίνς έκανε κάτι που δεν μας συνηθίζει: έπαιξε χωρίς παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ! Όταν η ομάδα έκανε επίθεση, ο σχηματισμός ήταν 4-3-3, με τρίγωνο στα χαφ που είχε βάση τον Μπουχαλάκη (μπροστά από τα στόπερ) και εσωτερικούς χαφ τους δύο Καμαρά. Όταν η ομάδα έκανε άμυνα, ο σχηματισμός ήταν 4-1-4-1, με τον Μπούχα πάντα μπροστά από τα στόπερ και τετράδα πίσω από τον Τικίνιο, τους Μασούρα, Μαντί, Αγκιμπού κι Ονιεκούρου. Ο Πέδρο το σχεδίασε καλά και του βγήκε σχεδόν στο 100%! Μάλιστα, έδειξε αποφασιστικότητα να μην αφήσει κανένα να παρεκλίνει του πλάνου-αν θυμάστε σήκωσε για αλλαγή τον Κούντε από το 20ο λεπτό! Είτε γιατί έβλεπε από τότε τον Ονιεκουρού να μην είναι καλά, είτε γιατί ο Μαντί είχε κάνει κάποιες επιπόλαιες κινήσεις.

• Παρεμπιπτόντως, να σου παίζει σε τόσο χαμηλές στροφές ο ένας εξτρέμ (Ονιεκουρού) και να κερδίζεις 3-0 εκτός έδρας στην Ευρώπη, είναι τεράστια επιτυχία. Η εικόνα του Νιγηριανού (με παραδοχή, πάντως, για την προσήλωση του στο πλάνο και τη φιλοτιμία του) ήταν ένα από τα ψεγάδια του Ολυμπιακού. Τα άλλα η αδυναμία να ολοκληρώσει σωστά τις αντεπιθέσεις, ο ευάλωτος στις πάσες στην πλάτη του Ρέαμπτσιουκ και οι χαζές κίτρινες των Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate