Τελικά θα μας τρελάνει ο Λαλά!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τελικά θα μας τρελάνει ο Λαλά!

Τελικά θα μας τρελάνει ο Λαλά!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον Λαλά, με αφορμή τη χθεσινή (24/10) εξαιρετική εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ήταν ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και δη όταν έκανε και το 2-0, πρακτικά ήταν απίθανο να είχαμε χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης του. Αν θυμάστε, στο άρθρο μου χθες το πρωί εδώ, είχα καταγράψει ότι στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια, στα οποία ο Ολυμπιακός προηγείται στο σκορ μέσα στο γήπεδό του, έχει μόνο νίκες και ο ΠΑΟΚ απλά έχει σώσει μία ισοπαλία 1-1 το 2011 με ένα γκολ του Βιεϊρίνια στο 81' σε αγώνα Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό τότε να έχει τρία δοκάρια…

Βέβαια, και χθες ο Ολυμπιακός είχε τρία δοκάρια (τα δύο στην ίδια φάση, και με τον Ελ Αραμπί στη δεύτερη περίπτωση, στην κεφαλιά, να έπρεπε να κάνει νομίζω γκολ) και χθες ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ στο 80', αλλά επί της ουσίας ποτέ δεν πλησίασε στην ισοφάριση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν ξεκάθαρα πιο καλός και επικίνδυνος για μία ώρα παιχνιδιού, ενώ και την τελική σούμα να κάνουμε θα δούμε ότι πέρα από τα δύο γκολ που έβαλε επωφελούμενος της πίεσης πάνω στον Εσίτι, είχε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, με τη φοβερή πλαγιοκόπηση από Λαλά και Ροντρίγκες στο διπλό δοκάρι του Αραμπί, με την έξοχη πάσα του Καμαρά στο δοκάρι του Αγκιμπού και με την εκπληκτική συνεργασία των Αγκιμπού, Μασούρα στο σουτ του Τικίνιο από ιδανική θέση. Όπως είχε και δύο φαρμακερά (λίγο άστοχα) σουτ των Καμαρά και Λαλά από πολύ έξυπνες πάσες των Ελ Αραμπί και Σισέ -παρεμπιπτόντως, ο Σισέ έχει μία απίστευτη βελτίωση φέτος στον τομέα της πάσας. Χθες πρέπει να πέρασε τουλάχιστον οκτώ καλές μπαλιές, εκ των οποίων οι δύο εξαιρετικές.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, υπήρχε το γκολ σε μία πραγματικά καλή ανάπτυξη του, το δοκάρι από μία στημένη φάση (αγιάτρευτη πληγή του Ολυμπιακού, με τον Μαρτίνς να παίρνει χαμηλό βαθμό στην αντιμετώπιση της) και μία καλή ευκαιρία στο α' ημίχρονο, στον ωραίο συνδυασμό των Μπίσεσβαρ, Ζίφκοβιτς, Σβαμπ. Νομίζω δε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα παραπάνω επιθετικά, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είχε σε καλή βραδιά όλους τους αμυντικούς του και πήρε βοήθειες και από τον Εμβιλά, που σε δύο περιπτώσεις κινήθηκε υποδειγματικά σε ρόλο τρίτου στόπερ και έκοψε επικίνδυνες στιγμές.

Γνώμη μου ότι κορυφαίος αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν ο Λαλά -να θυμίσω ότι στο προηγούμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ήταν ο καλύτερος της ομάδας, και μάλλον θα ήταν και χθες, αν δεν υπήρχε ο Αγκιμπού, που λόγω γκολ, ασίστ και δοκαριού, δεν μπορεί παρά να είναι ο MVP.



Ο Γάλλος δεξιός μπακ, πάντως, έτσι όπως πάει θα μας τρελάνει! Για το πώς καταφέρνει να κάνει τόσο σπουδαίες εμφανίσεις όπως η χθεσινή, εκείνη με τον ΠΑΟ, αλλά και η άλλη με τη Φενέρμπαχτσε, μπαίνοντας τότε στο β' ημίχρονο, αλλά και το πώς…καταφέρνει να κάνει και τόσο χαμηλού επιπέδου εμφανίσεις, όπως στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη ή να είναι μέτριος όπως την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει και πάει τόσο πολύ εύκολα από το πολύ ψηλά στο πολύ χαμηλά και το αντίστροφο. Μήπως δεν του είναι εύκολο να βγάλει τρία σερί παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και χρειάζεται διαχείριση, ώστε να έχει πάντα τις σωστές ανάσες; Αυτά θα τα βρουν στο Ρέντη. Ωστόσο, πρέπει να τα βρουν, κάποια στιγμή, γιατί είναι σαφές ότι στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού ο Λαλά είναι φανερά η πιο καλή λύση για τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Καρμπόβνικ να είναι ολίγον…άχρωμος και τον Ανδρούτσο μάλλον να ταιριάζει πιο πολύ στο 3-4-3 που παίζει η Εθνική και που έπαιζε και πέρυσι προς το τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός. Η ουσία είναι ότι ο Λαλά είχε χθες σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση. Αφενός μεν έγινε εξτρέμ και συνεργάστηκε άψογα με τον Ροντρίγκες, αλλά και περνώντας ουκ ολίγες σέντρες, αφετέρου δε το παιχνίδι του έβγαζε ασφάλεια πίσω. Καλά τον Μπίσεσβαρ, τον οποίο είχε αντίπαλο στο α' ημίχρονο, τον εξουδετέρωσε με μεγάλη ευκολία, δείχνοντας του τις διαθέσεις του από νωρίς-αν είδατε στα…30 δευτερόλεπτα τον μάρκαρε πολύ δυνατά και μετά από ένα λεπτό τον ντρίμπλαρε και του πήρε και φάουλ. Αλλά και στο β' ημίχρονο, που είχε διαδοχικά, τον Καντουρί, τον Μιτρίτσα και τον Ζίβκοβιτς, και πάλι ο Λαλά έκανε πολύ και καλή δουλειά, έστω σε πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε επιλέξει την πλευρά του για να «χτυπήσει».

Εν τέλει ο Γάλλος αμυντικός του Ολυμπιακού και έκοψε και έδιωξε και καλές επιστροφές είχε (σε μία από αυτές κάλυψε πλήρως ένα λάθος του Ελ Αραμπί) και μονομαχίες κέρδισε και σουτ μπλόκαρε και καλές προωθήσεις έβγαλε και καλές ενέργειες είχε και έκανε τα φάουλ που έπρεπε να κάνει. Άμα παίζει πάντα έτσι, ο Μαρτίνς νομίζω ότι θα είναι ευτυχής! Όσο και ο Λαλά θα μπορούσε να αποφύγει δύο εύκολα λάθη, το πρώτο ένα τζάμπα φάουλ που έκανε και έβαλε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του Βατσλίκ και το δεύτερο ένα κόρνερ που έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να γλιτώσει ένα… αράουτ.

Όπως και αν έχει, στο χέρι του Λαλά είναι να μας… τρελαίνει μόνο για ευχάριστα!
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate