Αυτός είναι ο Ολυμπιακός Β’ – Το ρόστερ, το «στοίχημα», οι στόχοι και η πρεμιέρα…

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός Β’ – Το ρόστερ, το «στοίχημα», οι στόχοι και η πρεμιέρα…

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός Β’ – Το ρόστερ, το «στοίχημα», οι στόχοι και η πρεμιέρα…
Ο Ολυμπιακός Β' ξεκινάει τις περιπέτειές του και to10.gr καταγράφει όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα.Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Την Κυριακή ανοίγει η αυλαία της Super League 2 για τον Ολυμπιακό Β’. Η ιστορική πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με αντίπαλο τον ΑΟ Τρίκαλα. Ενα παιχνίδι που επί της τουσίας ανοίγει την αυλαία σε ένα πολυ ενδιαφέρον και σημαντικό πείραμα συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ακόμη περισσότερο για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι εδώ και χρόνια έκαναν προσπάθειες ώστε οι Ομάδες Β’ να γίνουν πραγματικότητα. Και τώρα που όλα είναι έτοιμα, έχουν αποφασίσει να δώσουν τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται τα νέα και ταλαντούχα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα, ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν εάν έχουν την ικανότητα, την προσωπικότητα, αλλά και την… ετοιμότητα, να πάρουν ευθύνες πάνω τους και να δείξουν μέσα στο γήπεδο το δεδομένο ταλέντο τους.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα ρόστερ αποτελούμενο κατά βάση από παίκτες της ακαδημίας του ή από νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια. Κάτω από τα δοκάρια, πέραν του Κωνσταντίνου Τζολάκη, που αναμένεται να «κατεβαίνει», για να παίρνει παιχνίδια όποτε δεν υπολογίζεται από τον Μαρτίνς για την αποστολή της πρώτης ομάδας υπάρχουν οι Ηλίας Καραργύρης (29/06/2002), Δημήτρης Νίκας (30/08/1999), Θανάσης Παπαδούδης (06/09/2003), Δημήτρης Στουρνάρας (30/05/2001).

Στην άμυνα, το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο έως τώρα είναι ο Αλέξης Καλογερόπουλος (26/07/2004) με τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη (06/02/2001), ενώ υπάρχουν ακόμη ο Ετιέν Κινκουέ (14/01/2002) που αποκτήθηκε από την Ιντερ και προπονείται με την πρώτη ομάδα, αλλά και ο Νικήτας Νικόλης (16/06/2002). Στα δεξιά της άμυνας θα αγωνίζονται οι Νεμάνια Νίκολιτς (21/02/2001), Αντριάν Γκαλιάνι (28/04/2001), αριστερά ο Τόλης Αποστολόπουλος (11/12/2002) με τον Φώτη Κίτσο (31/03/2003).

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ιμπαγάσα είναι πιθανό να υπολογίζει και τον 18χρονο Βασίλη Σουρλή σε κάποια από τα παιχνίδια, όταν δεν τον χρειάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι σταθερές είναι ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ξενιτίδης (04/09/1999), ο Κύπριος Ιωάννης Κωστή (17/03/2000), αλλά και οι Τάσος Σαπουντζής (28/01/2002), Παύλος Μαυρουδής (12/01/2001) και Ανδρέας Ντόι (02/02/2003).

Στην επίθεση (σ.σ. 4-2-3-1 ή 4-3-3 παίζει κατά βάση ο Ιμπαγάσα), δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά υπάρχει πολλή ποιότητα και ταλέντο. Στα άκρα υπάρχει ο 21χρονος εξτρέμ, Γιώργος Μαρίνος (08/05/2000), ο οποίος επέστρεψε από τον περσινό του δανεισμό στον Λεβαδειακό, ο Αλγκασίμ Μπα (12/11/2002), ο οποίος θα αγωνίζεται και ως σέντερ φορ, ο Χρήστος Λιάτσος (01/09/2003) και ο Τάσος Τσέλιος (14/10/2002). Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ιμπαγάσα επιλέγει κατά βάση τον Αλέξανδρο Βοΐλη (26/05/2000), που επέστρεψε από τη Ζενές Ες του Λουξεμβούργου και φυσικά τον Δημήτρη Πινακά (01/09/2001). Έναν παίκτη που στον Ολυμπιακό πιστεύουν πολύ. Και ελπίζουν ότι θα τους δικαιώσει.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑΣ…

Μέχρι στιγμής ο Πινακάς κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς. Δεν έχει καταφέρει να δείξει το ταλέντο του, αλλά υπάρχει πίστη ότι θα καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό Β’. Προετοιμάζοντας επί της ουσίας το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα. Κάτι, ωστόσο, που για να συμβεί, θα πρέπει και ο ίδιος να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Να πεισμώσει και να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Όχι με την πίεση ενός παίκτη που κόστισε πάνω από εκατομμύριο στην ομάδα του, αλλά με την όρεξη, το πάθος και τη διάθεση ενός παίκτη αποφασισμένου να αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο και θέλει να το αποδείξει με την απόδοσή του. Αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά του.

ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα καλοκαίρι έφτιαξε μια νέα επαγγελματική ομάδα. Με εγκαταστάσεις, δικούς της χώρους, δικό της πρόγραμμα, δικούς της υπαλλήλους, προπονητές, γυμναστές, ιατρικό επιτελείο. Μια νέα ομάδα από την αρχή, με νέα πρόσωπα, με σκοπό να λάβει μέρος σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Μια δαπανηρή επιλογή, που αναμένεται να επιβαρύνει πάνω από 2.000.000 € τον χρόνο τους Ερυθρόλευκους. Αλλά που είναι μια συνειδητή επιλογή, με ευεργετήματα στο προσεχές μέλλον.

Εδώ και λίγες ημέρες, μάλιστα, επάνδρωσε το νέο τμήμα με εμπειρία και… Ολυμπιακό αίμα. Η παρουσία του Γιάννη Μανιάτη (διευθυντής) και του Γιώργου Ανατολάκη (Γενικός Αρχηγός) στο οργανόγραμμα της Ομάδας Β’, πέραν του ότι συμπλήρωσε το παζλ των απαραίτητων προσώπων για να δουλέψει σωστά το τμήμα, ήταν και μια σημαντική ψυχολογική ένεση για το σύνολο. Δύο πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον σύλλογο και επιστρέφουν για να διδάξουν, αλλά και να προστατεύσουν την ομάδα τους από τις κακοτοπιές.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β’

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους του Ολυμπιακού Β’, τώρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Τα παιδιά πρέπει να γίνουν άνδρες. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει πολύ ταλέντο στο ρόστερ της ομάδας Β’. Διαθέτουν νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορούν σε λίγα χρόνια να αποτελούν κομμάτια της πρώτης ομάδας. Αλλά αφού πρώτα σκληραγωγηθούν, ατσαλωθούν μέσα από την τριβή ενός σκληρού και πολύ δύσκολου πρωταθλήματος όπως η Β’ Εθνική. Διότι είναι διαφορετικό να παίζεις αντίπαλος με 18χρονους, 19χρονους, 20χρονους που παίζουν σε επίπεδο Κ19 και τελείως διαφορετικό να παίζεις με τα φτασμένα και έμπειρα παιδιά της Super League 2, που παίζουν για την επιβίωσή τους.

Αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να παράξει διαμάντια για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει βεβαιότητα για αυτό. Μάλιστα, παιδιά που είναι 17-18 χρονών τώρα σχηματίζονται σωματικά, μια τέτοια διαδικασία θεωρείται δεδομένο ότι θα τα ευεργετήσει και η εξέλιξη θα είναι και πιο γρήγορη, αλλά και πιο δραστική. Καθώς θα μάθουν από… πρώτο χέρι, πώς είναι να παίζεις ποδόσφαιρο στον κόσμο των ανδρών και όχι σε εκείνον των εφήβων. Είναι το μεταίχμιο, που θα κάνει τους καλούς παίκτες να ξεχωρίσουν. Και αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος για τους Ερυθρόλευκους.

Οσο για τα αποτελέσματα; Ποιος δεν θέλει νίκες; Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό Β’. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη, που θα προκύψει με τη σωστή δουλειά και τη βελτίωση των πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Σε ένα ρόστερ όπου οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές είναι οι 22χρονοι Νίκας (30/08/1999) και Ξενιτίδης (04/09/1999)!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει έδρα του το γήπεδο του Ρέντη και κληρώθηκε να αγωνίζεται στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2, που αποτελείται από τους εξής συλλόγους: ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β’, Πιερικός, Τρίγλια, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Β’.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate