Πραξικόπημα στη Γουινέα, αγωνία για Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά (vids)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Πραξικόπημα στη Γουινέα, αγωνία για Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά (vids)

Πραξικόπημα στη Γουινέα, αγωνία για Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά (vids)

Ο στρατός έχει πάρει την εξουσία της Γουινέας, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στον Ολυμπιακό παρακολουθούν με αγωνία, αφού εκεί βρίσκονται ποδοσφαιριστές του.

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της Γουινέας φέρονται να έχουν πάρει την εξουσία της χώρας. Τις τελευταίες ώρες γίνονται αναφορές για πραξικόπημα στη χώρα και μάλιστα υπάρχει ασάφεια για την τύχη του προέδρου, Άλφα Κοντέ.
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Τα Μέσα της χώρας αναφέρουν πως ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει πως το πραξικόπημα πέτυχε, αλλά την ίδια ώρα έχει κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος της χώρας, Άλφα Κοντέ να βρίσκεται ανάμεσα σε στρατιώτες, οι οποίοι του ζητούν να επιβεβαιώσει πως δεν έχει τραυματιστεί.

Ακόμη γίνονται αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Κονακρί, ενώ στρατιώτες περιπολούν τους δρόμους που έχουν ερημώσει. Οι κάτοικοι φοβισμένοι από της εξελίξεις έχουν κλειστεί στα σύνορα. Ακόμη σύμφωνα με το BBC υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν κλείσει τα χερσαία και εναέρια σύνορα της χώρας. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη. Επίσης υπάρχουν αναφορές και για τρεις νεκρούς στρατιώτες. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρο Κοντέ επανεξελέγη πέρσι για τρίτη φορά εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων.

Οι εξελίξεις στη Γουινέα έχουν προκαλέσει ανησυχία και στον Ολυμπιακό. Στην αφρικανική χώρα βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά, ο Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Μαμαντού Κανέ που έχει δοθεί δανεικός στη Νέφτσι.

Τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι της Γουινέας με το Μαρόκο για προκριματικά του Μουντιάλ. Το ματς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο General Lansana Conté Stadium που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Κονακρί.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Μαντί Καμαρά!

Καμαρά για πραξικόπημα – «Ο Θεός να προστατεύσει τη Γουινέα μου» (pic)

Ο Μαντί Καμαρά έκανε ένα post στο instagram αναφορικά με το πραξικόπημα στο Κονακρί και την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου.Καμαρά για πραξικόπημα – «Ο Θεός να προστατεύσει τη Γουινέα μου» (pic) | to10.gr

Στο προεδρικό μέγαρο του Κονάρι εισέβαλε ένοπλη ομάδα για να συλλάβει τον ηγέτη της Γουινέας, Άλφα Κόντε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η αναμέτρηση της Γουινέας εναντίον του Μαρόκου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (6/9).

Έτσι, σε πολύ δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, οι οποίοι ουσιαστικά είναι «αιχμάλωτοι» στην ίδια τους τη χώρα, από τη στιγμή που οι πραξικοπηματίες ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν τα χερσαία και εναέρια σύνορα.

Ο Μαντί Καμαρά έστειλε το δικό του μήνυμα για αυτά που συμβάινουν στην πατρίδα του μέσω instagram, όπου προσευχήθηκε ο θεός να προστατεύσει τη Γουινέα. «Ο Θεός να προστατεύσει τη Γουινέα μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο χαφ των «ερυθρόλευκων».

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate