Ολυμπιακός: Οι δύο φωτογραφίες, ο Καρμπόβνικ και οι σωστές αλλαγές

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός: Οι δύο φωτογραφίες, ο Καρμπόβνικ και οι σωστές αλλαγές

Ολυμπιακός: Οι δύο φωτογραφίες, ο Καρμπόβνικ και οι σωστές αλλαγές
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο φάσεις του χθεσινού Ολυμπιακού και για κάποιες παίκτες του μεμονωμένα. 
 
· Τελικά το είδαμε κι αυτό. Τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του (με εξαίρεση δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παλιότερα) να μην κερδίζει σε πρεμιέρα στο γήπεδο του!!! Μετά από μισό αιώνα ποδόσφαιρο (!), ήρθε αυτό το 0-0 με τον Ατρόμητο. 
Διαβάστε παρακάτω...
🔴 · Βέβαια, πώς να μην έρχονταν αυτό το 0-0, όταν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι δεν είδαμε έστω μία, στην κυριολεξία όμως μία, καλή τελική του Ολυμπιακού! Ρε παιδί μου ένα καλό σουτ, μία καλή κεφαλιά-δεν λέω σώνει και καλά να μπει γκολ, αλλά να υποχρεωθεί ο αντίπαλος τερματοφύλακας να κάνει μία σωτήρια επέμβαση, να πάει η μπάλα λίγο άουτ η, στο δοκάρι…

· Ο Τικίνιο, ο Λόπες, ο Ελ Αραμπί, ο Εμβιλά, ο Σισέ, ο Ονιεκούρου, ο Κούντε, ο Ανδρούτσος, ο Μπουχαλάκης, ο Ρέαμπτσιουκ, ακόμη κι ο Αλγκασίμ, που μπήκε στο 88’, είχαν πάνω από 25 τελικές (καμία σχέση οι 18 που κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία!)…Καμία δεν ήταν απλά «καλή», όχι πολύ καλή. Την στιγμή που ο Ατρόμητος είχε όλες κι όλες δύο επικίνδυνες τελικές, με τη μία να πάει στο εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και την άλλη να διώχνει ενστικτωδώς ο Βαλτσίκ-ναι μεν η μπάλα πήγε πάνω του, αλλά η κεφαλιά του Κουλούρη ήταν σχεδόν εξ επαφής.

· Αυτή η διαπίστωση, να έχουν όλοι οι παίκτες τόσο κακές τελικές, μάλλον σημαίνει ότι όλη η ομάδα έχει στρεσαριστεί από την πίεση της απώλειας της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της αδυναμίας της να βρει ένα καλό ρυθμό, ένα τέμπο, να στρώσει λίγο. Όμως, ακριβώς σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε παίκτης είναι να ενεργήσει με λίγο πιο καθαρό μυαλό. Λίγο να χαζέψεις τα χάιλαϊτς του παιχνιδιού μπορείς να παρατηρήσεις ότι λίγο πιο έξυπνα αν ενεργούσαν σε δύο περιπτώσεις πάσας, η χθεσινή ιστορία θα είχε καλό τέλος.

· Πρώτη περίπτωση του Σισέ. Δείτε τη φωτογραφία. Προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, να σκοράρει με κεφάλια, ενώ είναι μόνος του αριστερά του ο Τικίνιο, περιμένοντας την πάσα, την στιγμή που βρίσκεται σε θέση γκολ.
Ολυμπιακός: Οι δύο φωτογραφίες, ο Καρμπόβνικ...

· Δεύτερη περίπτωση του Ανδρούτσου. Δείτε κι εδώ τη φωτογραφία. Προσπαθεί, επίσης ανεπιτυχώς, να σκοράρει με το αριστερό μάλιστα ότι, ενώ αριστερά του βρίσκονται μόνοι τους τρεις συμπαίκτες του. Ειδικά ο Εμβιλά είναι πολύ κοντά του και σε άριστη θέση.
Ολυμπιακός: Οι δύο φωτογραφίες, ο Καρμπόβνικ...

· Κοιτάξτε, εγώ καταλαβαίνω ότι μέσα στο παιχνίδι δεν είναι εύκολα όσο τα βλέπουμε εμείς από την τηλεόραση. Όμως, όταν ένα ματς φτάνει στο φινάλε και μένει στο 0-0, τότε είναι που πρέπει να προσπαθεί ο κάθε παίκτης να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, κάνοντας τις δικές του, μικρές η, μεγάλες υπερβάσεις. · Παρεμπιπτόντως, κατά την γνώμη μου καλώς ο Μαρτίνς άλλαξε τον Καρμπόβνικ με τον Ανδρούτσο. Έβαλε φρέσκα πόδια στο ένα άκρο της επίθεσης κι ένα παίκτη που πατάει περιοχή. Θυμηθείτε ότι ο Ανδρούτσος βρέθηκε σε δύο φάσεις για να σκοράρει κι ότι από δύο δικές του πάσες προέκυψαν ευκαιρίες για τον Τικίνιο και τον Κούντε.

· Ο Πολωνός δεν ήταν κακός. Το αντίθετο. Βγήκε επανειλημμένως μπροστά, πέρασε και κάποιες σέντρες, όπως και πάσες, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές δεν έκανε καμία διαφορά. Κι αμυντικά δύο φορές αναγκάστηκε να κάνει φάουλ για να σταματήσει τον αριστερό μπακ του Ατρόμητου. Γενικά είχε τις καλές και κακές στιγμές του ο Καρμπόβνικ, όμως δεν νομίζω ότι ήταν έτοιμος να παίξει στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με τον Λαλά και τον Ανδρούτσο. Ίσως ήταν κι αγχωμένος, αλλά τον είδαμε να κάνει λάθος πάσες, να ντριμπλάρει και τελικά να βγαίνει κι ο ίδιος αράουτ με την μπάλα, να χάνει κοντρόλ, να κόβεται.

· Γενικά οι αλλαγές την βοήθησαν την ομάδα, και ο Ονιεκούρου, κυρίως αυτός, και ο Ανδρούτσος και ο Κουντέ, που «μπήκε» καλά στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα και πήγε να σκοράρει και δύο φορές από τον άξονα, αλλά τα σουτ που έκανε μπλοκαρίστηκαν από τους αμυντικούς. Σίγουρα περιμέναμε περισσότερα κι από τον Καμερουνέζο σε κάποιες στιγμές, κι ειδικά δύο φορές που έπαιξε από τα πλάγια και τη μία μπερδεύτηκε κι έπεσε χάμω και την άλλη ενώ μπούκαρε ωραία στην περιοχή έβγαλε κακό γύρισμα. Αλλά νομίζω ότι μπορεί να υπολογίζει ο Ολυμπιακός πάνω του, τουλάχιστον σε ένα βαθμό.

· Έχει ποιότητα ο Κούντε. Θυμάμαι μία κάθετη πάσα για γκολ που είχε βγάλει στην Μπρατισλάβα στον Ρόνι Λόπες. Τέτοιες μπαλιές, δεν τις βλέπουμε εύκολα.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate