Η άνοδος του Ονιεκούρου και οι δύο όψεις της διαχείρισης Μαρτίνς

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η άνοδος του Ονιεκούρου και οι δύο όψεις της διαχείρισης Μαρτίνς

Η άνοδος του Ονιεκούρου και οι δύο όψεις της διαχείρισης Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη και δύσκολη νίκη στην Λαμία, με τον Ονιεκούρου να δείχνει πολλά από την αξία του και τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει αποφάσεις που αποδείχτηκαν σωστές και πήγαν να αποδειχτούν λάθος! 

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Πολύ περίεργο ματς ήταν αυτό για τον Ολυμπιακό στην Λαμία, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη προσπάθεια στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα και με το τρίποντο απαραίτητο όσο τίποτε άλλο καθώς είχε προηγηθεί η βαθμολογική απώλεια με τον Ατρόμητο.

Κι ήταν ένα περίεργο ματς για διάφορους λόγους. Ο Ολυμπιακός είχε κατηγορηθεί για έλλειψη αποτελεσματικότητας, αλλά στο πρώτο μέρος βρήκε δύο γκολ στις δύο τελικές προσπάθειες που επιχείρησε. Επίσης όλοι περίμεναν ότι θα συναντούσε δυσκολίες και δεν θα έκανε περίπατο, αλλά το παιχνίδι πήγαινε φουλ για περίπατο στις αρχές της επανάληψης. Τότε που με την άνεση του 0-2 ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Ονιεκούρου και τον Βαλμπουενά να κρύβουν την μπάλα σε κάποιες φάσεις και το Νιγηριανό να αρχίζει για τα καλά να δείχνει στοιχεία από τη μεγάλη αξία του σε ταχύτητα και τεχνική.

Πολύ περίεργο ήταν επίσης ότι αφού δεν έκανε το 0-3 ο Ολυμπιακός κόντεψε στο τέλος να γίνει... ΑΕΚ στην Κρήτη και να ισοφαριστεί από τους γηπεδούχους που ξαναμπήκαν στο ματς και έδειξαν τα δόντια τους. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε σωστά να μην πάει σε πολλές αλλαγές (πέραν των υποχρεωτικών με Εμβιλά και Ελ Αραμπί), καθώς ήθελε να αξιοποιήσει τη φόρα της ομάδας από την Ευρώπη. Κι όταν ήταν μπροστά με 2-0 στο ημίχρονο, πάει να πει ότι πολύ καλά έκανε και πόνταρε σε όσους είχαν ρυθμό.

Οι αλλαγές, όμως, θα χρειάζονταν ίσως πιο νωρίς στην επανάληψη. Είδε ο Πορτογάλος ότι οι χαφ άρχισαν να κουράζονται και πέρασε τον Κούντε για να δώσει ισορροπία, όμως η Λαμία έβγαζε φάσεις και από τον άξονα και από τα πλάγια. Υπήρχαν παίκτες που δεν μπορούσαν με τόσα ματς διαδοχικά - και ειδικά οι διεθνείς - να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Είχαν κουραστεί. Και παραλίγο να το πληρώσει ο Ολυμπιακός με δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, αφού συνέχιζε να μην αξιοποιεί τις δικές τους επιθέσεις στους χώρους που φυσιολογικά έβρισκε.

Ήταν όντως μια δύσκολη και πολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό, με πολλά μαθήματα και για τη συνέχεια. Κι όταν παίρνεις μαθήματα δίχως παθήματα, αυτό είναι πολύ καλό ειδικά όταν τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ασταμάτητα...

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate