Είδα Καρμπόβνικ: Ενέργεια, ταχύτητα, διείσδυση, απειρία

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Είδα Καρμπόβνικ: Ενέργεια, ταχύτητα, διείσδυση, απειρία

Είδα Καρμπόβνικ: Ενέργεια, ταχύτητα, διείσδυση, απειρία
Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο Gazzetta το παιχνίδι του Πολωνού νεαρού διεθνή Καρμπόβνικ.

Χάζεψα λίγο επιλιγμένα στιγμιότυπα από επιλεγμένους αγώνες του Καρμπόβνικ, ώστε να σχηματίσω μία πρώτη άποψη.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Από τα δύο παιχνίδια του νεαρού διεθνή Πολωνού του Ολυμπιακού με τη Β ομάδα της Μπράϊτον (στο ένα αριστερό, στο άλλο δεξιό μπακ), από το παιχνίδι του με την Εθνική Πολωνίας στο οποίο έπαιξε όλο το 90λεπτο (αριστερό μπακ και στο τέλος αριστερό εξτρέμ) κι από ένα παιχνίδι της Λέγκια Βαρσοβίας (δεξί μπακ).

Η γενική εικόνα που σχημάτισα παραπέμπει σε ένα νεαρό (20 ετών είναι, ε) ενδιαφέροντα παίκτη. Κύρια χαρακτηριστικά του η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, η ένταση κι η ενέργεια την οποία βγάζει μέσα στο παιχνίδι, αλλά και η εμφανής έλλειψη εμπειρίας που πιθανότατα αυτή τον οδηγεί σε αρκετά λάθη, μπροστά και πίσω.

Νομίζω ότι περισσότερο του ταιριάζει να παίζει από δεξιά, καθότι δεξιοπόδαρος, αφού έτσι όταν φεύγει μπροστά μπορεί να κάνει καλύτερη μεταβίβαση και γενικά να απειλήσει με τις πάσες του. Πάντως, δείχνει εξοικειωμένος να παίζει κι από αριστερά, ακόμη κι αν χρειάζεται να κάνει την σέντρα του με το ανάποδο πόδι, το δεξί.

Σημαντικό ότι παίζει όλη την πλευρά ανεβοκατεβαίνοντας σαν μηχανάκι, με συνέπεια να είναι τις περισσότερες φορές εκεί που θέλει ο εξτρέμ μπροστά του για να τον βοηθάει. Σπριντάρει, αλλά έχει και ποιότητα, ξέρει μπάλα, την κρατάει, έχει τεχνική-κάποια στιγμή μάζεψε εντυπωσιακά την μπάλα με τακουνάκι κι έφυγε μπροστά ωραία. Οι σέντρες του δεν είναι και σούπερ, αλλά οι πάσες του μπορεί να βγάλουν επικίνδυνες καταστάσεις. Μπουκάρει, διεισδύει στην αντίπαλη περιοχή και απειλεί.

Μπορείτε να δείτε ένα γκολ που έφτιαξε με την Μπράϊτον, σε μία πραγματικά εκπληκτική προσπάθεια του. Δείτε παρακάτω:

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate