Αγκιμπού Καμαρά: Ο νέος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Αγκιμπού Καμαρά: Ο νέος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού

Αγκιμπού Καμαρά: Ο νέος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού
Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν μέσα σε κάθε φάση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει έναν κομβικό ποδοσφαιριστή για τους «ερυθρόλευκους». Αναλύει ο Γιώργος Τσανάκας. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Ο Ολυμπιακός πέτυχε… λαχείο με την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα βασικό γρανάζι στην καλοδουλεμένη μηχανή του Πέδρο Μαρτίνς
 
Μόλις στα 19 του, ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα βγάζει ορισμένα στοιχεία που μοιάζουν δυσεύρετα στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ αλλά και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για την ταχύτητά του, μπορεί να παίξει στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, ακόμη και στην κορυφή σε ειδικές περιπτώσεις. Μπουκαδόρος, βγάζει τσαγανό και αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια, παίρνοντας διαρκώς προσπάθειες, δείχνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ο Καμαρά έχει ενθουσιασμό, κάτι που είναι λογικό λόγω της ηλικίας του αλλά μπορεί να δώσει και λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες, συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του. Μέσα σε όλα αυτά βάλτε τα αδιάκοπα τρεξίματά του, αλλά και το γεγονός πως έχει αυτό το απρόβλεπτο, με τις κινήσεις του και τις ενέργειές του.

Στο τελευταίο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αγκιμπού Καμαρά είχε ίσως την πιο ολοκληρωτική εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα, δείχνοντας πως μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό ποδοσφαιριστή παρότι ακόμη είναι νωρίς. Πάτησε «όλο» το γήπεδο, ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες των Πειραιωτών και με τις θέσεις του στον αγωνιστικό χώρο, όπως και με τις κινήσεις του, έδειξε ότι έχει τρομερή αντίληψη.

Πάμε να δούμε με τη βοήθεια φωτογραφιών, ορισμένα στοιχεία που εντοπίσαμε από το ματς κόντρα στον Απόλλωνα (μερικά από αυτά τα έκανε και απέναντι στη Λαμία).

Διαρκής κίνηση και εναλλαγή θέσεων



Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά τρεξίματα, όπως προ είπαμε. Παίκτης που βγάζει διάθεση, πατάει σε πολλά μέρη του γηπέδου και ειδικά στο δεύτερο μισό του γηπέδου όπου του αρέσει να κινείται διαρκώς. Αρέσκεται, άλλωστε, να παίζει κυρίως πίσω από τον επιθετικό ώστε να έχει την ελευθερία των κινήσεών του.


Στο 1-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα, κάνει κίνηση στην πλάτη του αντίπαλου μπακ βγαίνοντας στα πλάγια και συγκλίνει προς τα μέσα, φτάνοντας σε τελική.





Παρόμοια κίνηση είχε κάνει και απέναντι στην Λαμία, βγαίνοντας στο πλάι και κάνοντας αρκετά μέτρα με την μπάλα στα πόδια για να φτιάξει το 2-0 του Μπουχαλάκη. Αυτή η κίνησή του ξεκλείδωσε τα δύο παιχνίδια, όπως αποδεικνύεται.



O μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα είχε βγει στο δεξί «φτερό» σε μια στιγμή, κλείνοντας προς τα μέσα και κάνοντας κίνηση φορ, στην πλάτη του Τικίνιο μπουκάροντας με φόρα για να πιάσει την κεφαλιά (χωρίς να το καταφέρει).



Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στον Απόλλωνα, ο Καμαρά έκανε κάθετη κίνηση στην περιοχή δίνοντας την επιλογή στον Ανδρούτσο να του γυρίσει την μπάλα για να εκτελέσει. Εκεί ακριβώς έπρεπε να είναι, εκεί πρέπει να υπάρχει πάντα παίκτης για να δώσει την επιλογή στον συμπαίκτη του που έχει πλαγιοκοπήσει.




Πρώτη επιλογή του φορ, στήριγμα στα χαφ



Ο Αγκιμπού αποτελεί αρκετές φορές το στήριγμα είτε για τον σέντερ φορ είτε για τους μέσους. «Τρυπώνει» στον κενό χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ και χαφ, δίνοντας την επιλογή της πάσας.

Στο 7ο λεπτό για παράδειγμα, είναι ο πρώτος παίκτης που βλέπει ο Τικίνιο αλλά επιλέγει την πάσα στον Ονιεκούρου.



Όπως και στο 69’ όταν δίνει στήριγμα στον Ονιεκούρου, ο οποίος τον έπαιξε τελικά αφού ο 19χρονος έκανε την κίνηση στην πλάτη του Σλίβκα, δίνοντας επιλογή και χώρο στον συμπαίκτη του.



Περιμένει το ριμπάουντ - Δοκιμάζει τα πόδια του



Ο Καμαρά δεν είναι και το… πρώτο μπόι (1,70μ.) οπότε στις στατικές φάσεις επιλέγει να μένει εκτός περιοχής. Λογική επιλογή (προφανώς μετά και από οδηγία του Πέδρο Μαρτίνς), αφού ο Αγκιμπού αρέσκεται να περιμένει το ριμπάουντ.



Κάπως έτσι είχε σκοράρει και απέναντι στην Λουντογκόρετς, παρότι δεν ήταν στατική φάση αλλά είδε τον Καμαρά να δοκιμάζει τα πόδια του και σκέφτηκε πως μπορεί να πάρει το ριμπάουντ, όπως και συνέβη.



Αντίστοιχη θέση είχε και απέναντι στην Λαμία, όταν ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά για την κεφαλιά του Σισέ, περιμένοντας κάποια απόκρουση των αμυντικών ώστε να επωφεληθεί.



Ο Αγκιμπού Καμαρά, πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που δοκιμάζει τα πόδια του είτε μέσα είτε έξω από την περιοχή. Από τους λίγους «ερυθρόλευκους» που το κάνουν αυτό, όπως και ο Γκάρι Ροντρίγκες που αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.



Καλύπτει τα ανεβάσματα των χαφ



O Αγκιμπού Καμαρά παρότι 19 ετών είναι αρκετά συνειδητοποιημένος. Ξέρει να παίρνει θέσεις στο γήπεδο, να βρίσκεται σε κατάλληλες θέσεις και όπως φάνηκε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης να προσφέρει και στις αλληλοκαλύψεις.

Στο 10ο λεπτό απέναντι στους «κυανόλευκους» έμεινε μερικά μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο, καλύπτοντας τον Μπουχαλάκη που είχε φτάσει στα όρια της περιοχής.



Όπως και στη φάση του 4-1 στο 87ο λεπτό, μένοντας και πάλι πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο όταν ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει πολλούς παίκτες του στην αντίπαλη περιοχή.


Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate