Στην ανακρίτρια ο Ρούμπεν Σεμέδο - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Στην ανακρίτρια ο Ρούμπεν Σεμέδο - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Στην ανακρίτρια ο Ρούμπεν Σεμέδο - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του
Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Ρούμπεν Σεμέδο, για να απολογηθεί και το ομαδικό βιασμό. Τι θα υποστηρίξει.

Το κατώφλι της 21ης τακτικής ανακρίτριας καλείται να περάσει ο ποδοσφαιριστής Ρούμπεν Σεμέδο, προκειμένου να δώσει τις δικές τους εξηγήσεις για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που του έχουν αποδώσει οι ελληνικές αρχές.

Ο διεθνής Πορτογάλος, που κρατείται από την Κυριακή οπότε και συνελήφθη ύστερα από την καταγγελία 17χρονης κοπέλας, που τον έθεσε ως έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς του βιασμού της, αναμένεται να περάσει ξανά την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αυτή τη φορά για να απολογηθεί.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατη, καθώς ο ομαδικός βιασμός όπως περιγράφεται στο άρθρο 336 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα, τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Αν η πράξη της παραγράφου 1 (όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης) έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών”.

Η υπεράσπιση του ποδοσφαιριστή δεν έχει λάβει το σύνολο της δικογραφίας, αφού αναμένεται να ενημερωθεί σήμερα για το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που έχει συνταχθεί μετά την εξέταση της καταγγέλλουσας, ωστόσο έχει ήδη κάνει γνωστή τη γραμμή που θα υιοθετήσει.

Ήδη ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Σταύρος Γεωργόπουλος, έχει δηλώσει ότι ο 27χρονος εντολέας του αρνείται το σύνολο των κατηγοριών, υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν με τη συναίνεση όλων των μερών. Έτσι, και κατά την απολογία τους, ο Ρούμπεν Σεμέδο αναμένεται να υποστηρίξει ότι η κοπέλα οικειοθελώς βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, ενώ είχε αποκρύψει το νεαρό της ηλικίας της, δηλώνοντας 19 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση άλλης κοπέλας -16 ετών- στην οποία ως μάρτυρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε συναίνεση από την πλευρά της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, επισημαίνει η 16χρονη πως το επόμενο πρωί η φίλη της της ανέφερε ότι είχε υπάρξει θύμα βιασμού.

Ο Νιγηριανός και το κορονοπάρτι

Εκτός όμως από τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, στην ανακρίτρια θα βρεθεί και ο 40χρονος Νιγηριανός ο οποίος έχει συλληφθεί μετά και το σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ήδη οι αστυνομικές αρχές αφού έλαβαν την ανωμοτί του κατάθεση, προχώρησε και σε λήψη γενετικού υλικού.

Ο 40χρονος μάλιστα, φαίνεται να έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές το Νοέμβριο του 2020, αναφορικά με ένα κορονοπάρτι που είχε οργανωθεί την περίοδο καραντίνας σε roof garden ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού. Αν και αρχικά είχε κατηγορηθεί η 24χρονη υπεύθυνη του ξενοδοχείου, εκείνη είχε αρνηθεί την εμπλοκή της κατονομάζοντας αυτόν που -κατά την ίδια- οργάνωσε το πάρτι. Μεταξύ των επωνύμων φέρεται να ήταν τόσο ο 40χρονος Νιγηριανός, που σχετίζεται επαγγελματικά με τον ποδοσφαιριστή, αλλά και ο ίδιος ο Σεμέδο, ο οποίος είχε εμφανιστεί να διαπληκτίζεται με αστυνομικούς.

Οι καταγγελίες

Το περιστατικό που οδήγησε τον 27χρονο διεθνή κρατούμενο, φαίνεται πως έλαβε τώρα την 18η Αυγούστου, σε πάρτι στον Ωρωπό. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ποδοσφαιριστής τη μετάφερε με το αυτοκίνητο του στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου και υπήρξε θύμα βιασμού και από τους δύο κατηγορούμενους. Την επόμενη ημέρα, η 17χρονη μίλησε στη μητέρα της, με την οποία στη συνέχεια μετέβη στο ΑΤ Βύρωνα.

«Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία. Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Πηγή: News247.gr

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate