Η Σλόβαν, οι «μάχες» με τον Ολυμπιακό και η… οικογένεια Βάις! (pic+vids)

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η Σλόβαν, οι «μάχες» με τον Ολυμπιακό και η… οικογένεια Βάις! (pic+vids)

Η Σλόβαν, οι «μάχες» με τον Ολυμπιακό και η… οικογένεια Βάις! (pic+vids)
Η Σλόβαν Μπρατισλάβας έχει φτάσει μέχρι τα play off του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (19-26/8) - Το προφίλ των Σλοβάκων και η απίστευτη ιστορία με τον πατέρα και γιο, Βλάντιμιρ Βάις, που είναι στην ομάδα. Ο ένας προπονητής και ο άλλος παίκτης...

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πρόωρα από το Champions League και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στα play off του Europa League, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους. Αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας από τη Σλοβακία.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ίδρυση, έδρα και τίτλοι

Ας δούμε το προφίλ της ομάδας που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός σε 8 ημέρες από τώρα. Καταρχάς να αναφέρουμε πως η Σλόβαν Μπρατισλάβας ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου του 1919, πριν από 102 χρόνια δηλαδή. Αναμφίβολα, είναι ένα club με μεγάλη παράδοση στη Σλοβακία. Έδρα της είναι το υπερσύγχρονο «Tehelne Pole» χωρητικότητας 22.500 θέσεων.

Έχει κατακτήσει συνολικά 23 πρωταθλήματα Σλοβακίας ή Τσεχοσλοβακίας, 22 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, ενώ έχει στην τροπαιοθήκη της και έναν ευρωπαϊκό τίτλο: το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1968-69.

Slovan explained why coach Vladimír Weiss was not present – Fucaa

Πατέρας και γιος Βάις… απειλούν τον Ολυμπιακό!

Στα εγχώρια, δεν έχει αντίπαλο η Σλόβαν και κατέκτησε εύκολα το περσινό πρωτάθλημα Σλοβακίας με 10 βαθμούς διαφορά από τη 2η Ντουνάισκα Στρέντα, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει με 2/2 νίκες κόντρα σε Μίκουλας (1-4) και Τρέντσιν (2-0).

Ο «κορμός» της ομάδας έχει μείνει ως επί το πλείστον ίδιος σε σχέση με πέρσι, ενώ ένας από τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ έχει περάσει από τη χώρα μας, για λογαριασμό του Ολυμπιακού μάλιστα! Ο λόγος φυσικά για τον Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-14. Εκείνη η γκολάρα με την Παρί δεν ξεχνιέται…

Τώρα παίζει στη Σλόβαν και μαντέψτε ποιον έχει για προπονητή. Τον πατέρα του. Τον… Βλάντιμιρ Βάις! Ναι, πατέρας και γιος έχουν το ίδιο όνομα και είναι στην ίδια ομάδα. Και το απίστευτο είναι ότι και τον παππού του Βάις τον έλεγαν… Βλάντιμιρ! Τρεις σερί γενιές, παππούς, πατέρας, γιος, με το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο: Βλάντιμιρ Βάις! Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα σε οικογένειες λοιπόν.

Με λίγα λόγια; Η οικογένεια Βάις… απειλεί τον Ολυμπιακό!

Τι κάνει στην Ευρώπη η Σλόβαν

Οι φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Σλόβαν ξεκίνησαν στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου απέκλεισε δύσκολα (νίκη 2-0 και ήττα 1-2) τη Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία. Στον επόμενο γύρο έβαλε δύσκολα στη Γιουνγκ Μπόις, όμως το 0-0 της Σλοβακίας διαδέχθηκε η ήττα με σκορ 3-2 στην Ελβετία. Κόντρα στη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 3-1 στο Γιβραλτάρ και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην εντός έδρας ρεβάνς, παίρνοντας την πρόκριση για τα play off με μία νίκη και μία ισοπαλία.

Ο σταρ και οι… γκολτζήδες των Σλοβάκων

Είναι ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ραφαέλ Ρατάο, ο οποίος σημείωσε 14 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις πέρσι και ξεχώρισε. Άλεν Όζμπολτ και Ντάβιντ Στρέλετς είναι επίσης δύο παίκτες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα.

Η προϊστορία με τις ελληνικές ομάδες, ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό και η… κηδεία στον ΠΑΟΚ!

Τη σεζόν 2009-10 η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι Πειραιώτες πολύ εύκολα, με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0, 2-0) πέρασαν στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μια χρονιά όπου έφτασαν μέχρι τους «16» (αποκλείστηκαν από την Μπορντό)!

Η Σλόβαν τη σεζόν 2019-20 απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα play off του Europa League, με νίκη στη Σλοβακία (1-0) και ήττα στην Τούμπα (3-2), και πέρασε στους ομίλους.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Σλόβαν έχει βρει στον δρόμο της και τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Τη σεζόν 1970-71 για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι Σλοβάκοι αποκλείστηκαν παρά το γεγονός ότι νίκησαν 2-1 στην έδρα τους, αφού είχαν ηττηθεί 3-0 από τους «πράσινους» στην Αθήνα, στην πορεία τους προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate