Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Τζολάκης ή Βατσλίκ;

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός: Τζολάκης ή Βατσλίκ;

Από τη μία o νεαρός ξέρει καλά τους συμπαίκτες του, έπαιξε σε όλα τα καλοκαιρινά ματς, έκανε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ματς, στη Βουλγαρία όμως παίζονται πολλά. Αν κάνει κάποιο λάθος που στοιχίσει, θα έχει πρόβλημα για τη συνέχεια και δεν είναι σωστό να κριθεί η καριέρα του από ένα παιχνίδι. Θυμηθείτε τι συνέβη με τον Γιαννιώτη που ξεκίνησε για βασικός, αλλά στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έκανε ολέθριο λάθος, απ’ όπου προήλθε το γκολ του φιλοξενούμενου, κι αυτό στάθηκε μοιραίο και καθοριστικό για την καριέρα του. Από την άλλη, αν ο Τζολάκης σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν Έλληνα τερματοφύλακα, που μέχρι στιγμής είναι αντάξιος των προσδοκιών. Και να μην παίξει όμως, ο Τζολάκης έχει βάλει παρακαταθήκη για το μέλλον του.  Η επιλογή του Τόμας Βατσλίκ έχει κι αυτή θετικά και αρνητικά, καθώς ο Τσέχος έδειξε στο πρόσφατο Γιούρο ότι μπορεί να κρατήσει μόνος του το μηδέν στην άμυνα και να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Δεν έχει παίξει όμως σε κανένα ματς με τους αμυντικούς του κι αυτό είναι ένα τεράστιο μείον.  Το δίλημμα είναι μεγάλο, ο Μαρτίνς όμως έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μαθαίνει από τα λάθη του, έκανε άψογο κοουτσάρισμα στα προηγούμενα ματς με τη Νέφτσι αλλά και στη θητεία του γενικά στον Ολυμπιακό και είμαστε σίγουροι ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση. Θα πάει, εξάλλου, πιο διαβασμένος στο δεύτερο ματς, όπως έκανε και στο Μπακού...  Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει είναι και η διαιτησία, με αφορμή την ανόητη απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην υπάρχει VAR στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά μόνο στα πλέι οφ. Μα, σε όλα τα ματς παίζεται η πρόκριση, κι αν είχαμε στο Καραϊσκάκη ηλεκτρονική βοήθεια, θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Και η τεράστια ανοησία της μεγεθύνθηκε με τον ορισμό Σκωτσέζου διαιτητή, όταν στα πλέι οφ η ομάδα που θα προκριθεί από το ελληνοβουλγαρικό ζευγάρι θα παίξει με σκωτσέζικη ομάδα.  Ο καλός Ολυμπιακός πάντως, αυτός που είδαμε μετά το 60’, δεν θα έχει πρόβλημα με τη διαιτησία κι αυτόν θέλουμε να δούμε στη Βουλγαρία, γιατί η ελληνική ομάδα είναι σαφώς καλύτερη της Λουντογκόρετς. Επιπλέον, όλοι οι παίκτες που έχασαν προπονήσεις κατά τη διάρκεια της αλλοπρόσαλλης κατάστασης στον Ρέντη τον τελευταίο καιρό θα έχουν μια εβδομάδα καλών προπονήσεων και θα είναι καλύτεροι. Γιατί ο φορμαρισμένος Ελ Αραμπί στην περιβόητη φάση της ανατροπής του έξω από την περιοχή δεν θα άφηνε καν περιθώριο στον αμυντικό της Λουντογκόρετς ούτε καν να τον ακουμπήσει. Θα είχε μπει με την μπάλα στα δίχτυα.  Στο διά ταύτα: η νίκη φέρνει την πρόκριση για τον έναν από τους δύο, μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μεγάλες νίκες και σπουδαίες προκρίσεις απέναντι σε ομάδες που ήταν σαφώς καλύτερες της Λουντογκόρετς.

Ο αγώνας της χρονιάς είναι πλέον η ρεβάνς Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πλέον αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα.

Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ο αγώνας της χρονιάς είναι πλέον η ρεβάνς Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πλέον αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα, αλλά το μεγαλύτερο είναι «Κωνσταντίνος Τζολάκης ή Τόμας Βατσλίκ;».

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που δέχτηκε κριτική για το λανθασμένο στήσιμο της ομάδας στο πρώτο μέρος, πιστώνεται τις αλλαγές που έφεραν την ανατροπή του σκηνικού μετά το 60’, αλλά στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Όποιος από τους Λουντογκόρετς ή Ολυμπιακό κερδίσει θα πάει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μαρτίνς πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε Τζολάκη ή Βατσλίκ για την καίρια θέση του τερματοφύλακα.

Από τη μία o νεαρός ξέρει καλά τους συμπαίκτες του, έπαιξε σε όλα τα καλοκαιρινά ματς, έκανε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ματς, στη Βουλγαρία όμως παίζονται πολλά. Αν κάνει κάποιο λάθος που στοιχίσει, θα έχει πρόβλημα για τη συνέχεια και δεν είναι σωστό να κριθεί η καριέρα του από ένα παιχνίδι. Θυμηθείτε τι συνέβη με τον Γιαννιώτη που ξεκίνησε για βασικός, αλλά στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έκανε ολέθριο λάθος, απ’ όπου προήλθε το γκολ του φιλοξενούμενου, κι αυτό στάθηκε μοιραίο και καθοριστικό για την καριέρα του. Από την άλλη, αν ο Τζολάκης σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν Έλληνα τερματοφύλακα, που μέχρι στιγμής είναι αντάξιος των προσδοκιών. Και να μην παίξει όμως, ο Τζολάκης έχει βάλει παρακαταθήκη για το μέλλον του.

Η επιλογή του Τόμας Βατσλίκ έχει κι αυτή θετικά και αρνητικά, καθώς ο Τσέχος έδειξε στο πρόσφατο Γιούρο ότι μπορεί να κρατήσει μόνος του το μηδέν στην άμυνα και να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Δεν έχει παίξει όμως σε κανένα ματς με τους αμυντικούς του κι αυτό είναι ένα τεράστιο μείον.

Το δίλημμα είναι μεγάλο, ο Μαρτίνς όμως έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μαθαίνει από τα λάθη του, έκανε άψογο κοουτσάρισμα στα προηγούμενα ματς με τη Νέφτσι αλλά και στη θητεία του γενικά στον Ολυμπιακό και είμαστε σίγουροι ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση. Θα πάει, εξάλλου, πιο διαβασμένος στο δεύτερο ματς, όπως έκανε και στο Μπακού...

Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει είναι και η διαιτησία, με αφορμή την ανόητη απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην υπάρχει VAR στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά μόνο στα πλέι οφ. Μα, σε όλα τα ματς παίζεται η πρόκριση, κι αν είχαμε στο Καραϊσκάκη ηλεκτρονική βοήθεια, θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Και η τεράστια ανοησία της μεγεθύνθηκε με τον ορισμό Σκωτσέζου διαιτητή, όταν στα πλέι οφ η ομάδα που θα προκριθεί από το ελληνοβουλγαρικό ζευγάρι θα παίξει με σκωτσέζικη ομάδα.

Ο καλός Ολυμπιακός πάντως, αυτός που είδαμε μετά το 60’, δεν θα έχει πρόβλημα με τη διαιτησία κι αυτόν θέλουμε να δούμε στη Βουλγαρία, γιατί η ελληνική ομάδα είναι σαφώς καλύτερη της Λουντογκόρετς. Επιπλέον, όλοι οι παίκτες που έχασαν προπονήσεις κατά τη διάρκεια της αλλοπρόσαλλης κατάστασης στον Ρέντη τον τελευταίο καιρό θα έχουν μια εβδομάδα καλών προπονήσεων και θα είναι καλύτεροι. Γιατί ο φορμαρισμένος Ελ Αραμπί στην περιβόητη φάση της ανατροπής του έξω από την περιοχή δεν θα άφηνε καν περιθώριο στον αμυντικό της Λουντογκόρετς ούτε καν να τον ακουμπήσει. Θα είχε μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Στο διά ταύτα: η νίκη φέρνει την πρόκριση για τον έναν από τους δύο, μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μεγάλες νίκες και σπουδαίες προκρίσεις απέναντι σε ομάδες που ήταν σαφώς καλύτερες της Λουντογκόρετς.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate