UEFA ranking: Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

UEFA ranking: Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια

UEFA ranking: Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια
Η μεγάλη ευκαιρία των ελληνικών ομάδων να προχωρήσουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα πάντα με τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται στο ράνκινγκ της UEFA.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ας το συμφωνήσουμε προκαταβολικά. Oι ελληνικές ομάδες φέτος έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω στην Ευρώπη. Να προσφέρουν χαρά στο κοινό τους, αλλά και βαθμούς στην χώρα μας. Μπας και σηκώσουμε ξανά το κεφάλι.

Και αν κάποιος θελήσει να υποστηρίξει πως «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» πολλώ δε μάλλον πριν από τα ματς που έρχονται; Σίγουρα δεν θα τα χαλάσουμε. Σε τελική ανάλυση, by the book εκείνος έχει δίκιο. Υπάρχουν όμως μια σειρά από δεδομένα που δεν μπορεί να τα παραβλέψει κανείς. Και το κυριότερο; Υπάρχει το ranking 5ετίας της UEFA που σίγουρα απαντά σε μπόλικες απορίες. Για το ποιες ακριβώς είναι οι ομάδες που θα σταθούν απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΡΗ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (με χρονική σειρά) για τον 2ο ή τον 3ο προκριματικό γύρο. Για τους Πειραιώτες σε παρονομαστή Champions League. Για τους άλλους σε προφίλ Europa Conference.

Δεν είναι ίδιες οι πιθανότητες για όλους. Δεν είναι ίδιος ο συντελεστής δυσκολίες. Προκύπτει όμως συνολικά μια καλή πρόβλεψη. Και αυτό είναι που μετράει.

Τι λέει λοιπόν ο χάρτης που σχηματίζει το ranking;  Ας πάρουμε την κατάσταση με τη σειρά.

Ολυμπιακός: 248 και βλέπουμε 

Η Νέφτσι που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικά είναι στο 248 της διεθνούς κατάταξης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι στο 37. Άρα τα λόγια είναι περιττά, ακόμη και το καλοκαίρι που η ανετοιμότητα κάνει τα πάντα (και τους πάντες) να έρχονται πιο κοντά. Αν οι Ερυθρόλευκοι προκριθούν; Προφανώς το πράγμα αλλάζει καθώς θα αντιμετωπίσουν στον 3ο γύρο μια εκ των Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Μούρα (Σλοβενία). Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, βρίσκεται αρκετά ψηλά στην λίστα και πιο συγκεκριμένα στη θέση 58. οι Σλοβένοι είναι στο 327 (αλλά εδώ το πράγμα είναι άδικο καθώς αγωνίζονται μόλις για 2η σεζόν στην Ευρώπη. Δεύτερη στην… ιστορία τους). Προφανώς με όλους η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι το φαβορί. Και αυτό θέλουμε να επιβεβαιωθεί.

 Άρης: Ο γρίφος της Αστάνα

Σε επίπεδο… Λουντογκόρετς είναι εξ αρχής ο συντελεστής δυσκολίας για τον Άρη. Τη Πέμπτη φιλοξενείται από την Αστάνα που είναι στο 64 του ranking και βεβαίως πολύ γνωστή στην Ευρώπη. Οι Θεσσαλονικείς επιχειρούν από το 237 της κατάταξης. Και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Αν πάντως επιβεβαιώσουν την πρόοδο που τους χαρακτηρίζει σταθερά τον τελευταίο ένα χρόνο σε όλες τις υποχρεώσεις τους; Τότε μπορούν να προκριθούν. Και να ανοίξουν την όρεξη τους. Διότι μετά θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Κουόπιο (Φινλανδία)-Πολτάβα (Ουκρανία). Η Κουόπιο είναι στο 245. Οι Ουκρανοί στο 175.  Η ζαριά του Άρη στην Ευρώπη είναι η τωρινή. Αν περάσει συζητάμε σε άλλη βάση.

Η ΑΕΚ με άνεση

Στην μάχη του Europa Conference League ρίχνεται η ΑΕΚ  απέναντι στην Βέλεζ από την Βοσνία. Η «Ένωση» βρίσκεται στην 85η θέση της σχετικής λίστας της UEFA και η αντίπαλος της στο 374.  Αν όλα πάνε καλά; Η ομάδα του Μιλόγεβιτς στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Έλφσμποργκ ή Μιλσάμι. Η Έλφσμποργκ τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Σουηδίας. Από την άλλη η Μιλσάμι είναι μια νέα σχετικά ομάδα από την Μολδαβία που ιδρύθηκε το 2005 χωρίς ιδιαίτερες παρουσίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και οι δύο είναι… χαμένες στο άγνωστο το ranking. Η Έλφσμποργκ στο 571 ή Μιλσάμι στο 358. Η πρόκριση λοιπόν ως τα playoffs δεν είναι απλά απαίτηση. Είναι μονόδρομος.

Πάμε ΠΑΟΚ 

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά από την επόμενη προκριματική φάση (3η) του Europa Confernce League. Εκεί θα τον περιμένει μια εκ των Ντουντελάνζ ή Μποέμιανς. Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι στο 77 του ranking. Η Ντουντελάνζ αν και από το Λουξεμβούργο είναι στο 141 και σίγουρα ένας αντίπαλος που απαιτεί σεβασμό. Ουσιαστικά είναι η τρίτη καλύτερη υποψήφια αντίπαλος των ελληνικών ομάδων έπειτα από τη Λουντογκόρετς (Ολυμπιακός) και την Αστάνα (Άρης). Η Μποέμιανς πάλι είναι στο 380, άρα ας μην το συζητάμε.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate