Η «σωστή» θέση του Κουντέ, το «περίεργο» στις εμφανίσεις του κι η ανάγκη να παίξει και άμυνα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η «σωστή» θέση του Κουντέ, το «περίεργο» στις εμφανίσεις του κι η ανάγκη να παίξει και άμυνα

Η «σωστή» θέση του Κουντέ, το «περίεργο» στις εμφανίσεις του κι η ανάγκη να παίξει και άμυνα
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τα πρώτα βήματα του Κουντέ στον Ολυμπιακό. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 • Με απόντες τον Εμβιλά και τον Καμαρά, αλλά κι ερωτηματικό τον Μπουχαλάκη, δηλαδή τους τρεις βασικούς της μεσαίας γραμμής, δεν χρειάζεται και μεγάλη…φαντασία για να υποστηρίξεις ότι θα είναι κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τη Νέφτσι, να παίξει αλλιώς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ο Κουντέ, εάν τον επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς.

• Ο Καμερουνέζος διεθνής κεντρικός χαφ είχε μία μέτρια παρουσία την περασμένη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη κι αν την επαναλάβει την ερχόμενη Τετάρτη στο Μπακού (εφόσον βέβαια ξεκινήσει βασικός, γιατί αν πει ο Μπουχαλάκης ότι μπορεί να παίξει, δεν είμαι βέβαιος ότι ο Κουντέ θα προτιμηθεί από τον Σουρλή), ο πρωταθλητής Ελλάδας θα έχει σοβαρό πρόβλημα στον χώρο του κέντρου.

• Στο 1-0 με τη Νέφτσι ο Κουντέ για άλλη μία φορά μας έδειξε ότι δεν έχει ακόμη βαθμό ετοιμότητας και προσαρμοστικότητας για να είναι βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Είχε στιγμές ενδεικτικές της ποιότητας του, όπως δύο φάσεις που ξεκίνησε ο ίδιος στα πρώτα 15 λεπτά (την πρώτη μάλιστα κλέβοντας ωραία την μπάλα), όμως έμεινε σε αυτές, άντε και σε μία-δύο καλές πάσες για ανάπτυξη από πίσω.

• Γιατί κατά τα άλλα, και λάθος μπαλιές είχε (μία εκ των οποίων μόλις στο 5’, προκάλεσε τη μία από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες των Αζέρων στην αρχή του ματς), αλλά και δεν βοήθησε ανασταλτικά, τομέας στον οποίο δείχνει να χωλαίνει. Δημιουργικά-επιθετικά είναι καλύτερος, όμως κι εκεί είχε ένα σουτ επιπόλαιο, χωρίς καμία τύχη, έχασε ένα κοντρόλ και γενικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Λογική η αντικατάσταση του στο 68ο λεπτό από τον Σουρλή.

• Για τον Κουντέ υπάρχουν δύο ερωτηματικά κι ένα δεδομένο-το δεδομένο είναι η ποιότητα του, που δεν αμφισβητείται. Τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν με το ποια ακριβώς είναι η θέση του στον αγωνιστικό χώρο και η ανετοιμότητα του να παίζει βασικός.

Η «σωστή» θέση του Κουντέ,το «περίεργο» στις εμφανίσεις του

• Ο Μαρτίνς με τους Αζέρους τον έβαλε σε ρόλο κεντρικού χαφ, δίπλα στον Μπουχαλάκη-εκεί όπου υποτίθεται είναι η καλύτερη του θέση. Στο τελευταίο φιλικό στην Αυστρία τον είχε βάλει δεκάρι. Και στο μοναδικό άλλο φιλικό στο οποίο ήταν στην αρχική ενδεκάδα τον είχε χρησιμοποιήσει ως έξω δεξιά! Και μόνο αυτό, ότι στα τρία ματς στα οποία τον έχει ξεκινήσει, ο προπονητής τον έχει χρησιμοποιήσει σε τρεις διαφορετικές θέσεις, κάτι σημαίνει, δείχνει τον προβληματισμό του Πέδρο, που ψάχνεται να του βρει του Κουντέ την κατάλληλη θέση στην ενδεκάδα. Ας κρατήσουμε, όμως, ότι και στα τρία αυτά παιχνίδια, στα οποία έπαιξε 68 λεπτά (με την Νέφτσι), 54 λεπτά (με την Κραϊόβα) κι ένα ημίχρονο (με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας), σταδιακά δηλαδή όλο και περισσότερο, ο διεθνής άσος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

• Το περίεργο, παράδοξο, δεν ξέρω πώς να το πω, είναι ότι σε άλλα τρία παιχνίδια στα οποία ο Κουντέ είχε μπει αλλαγή ήταν σαφώς καλύτερος! Τόσο με τον Άρη (μπήκε στο 65’), όσο και με τη Ζάλτσμπουργκ (επίσης μπήκε στο 63’), αλλά και με την Κράσνονταρ (μπήκε στο 75’). Τα καλά πράγματα που είδαμε σε αυτά τα τρία ματς στα οποία έπαιξε αλλαγή ο Αφρικάνος, δεν τα είδαμε στα τρία ματς στα οποία αγωνίστηκε βασικός! Αυτό που λογικά μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι δεν έχει τις αντοχές να βγάλει ακόμη πάνω από ένα 30λεπτο σε καλό ρυθμό. Κι ότι μπαίνοντας αλλαγή έχει τις δυνάμεις να κάνει αυτά που θέλει.
• Όπως κι αν έχει, όμως, αν μη τι άλλο κάποια μεγαλύτερη ένταση στα μαρκαρίσματα πρέπει να βγάλει ο Κουντέ. Δεν μπορεί κεντρικός μέσος να μην βοηθάει αμυντικά..

Άσχετο: Είναι ο Μαρτίνς που δεν ξέρει τι ενδεκάδα πρέπει να βάλει την Τετάρτη, αφού καθημερινά του προκύπτουν και δύο τρία προβλήματα (!!!), αλλά και στην Νέφτσι έχουν τον νταλγκά τους γιατί θα τους λείψει ο Αλεσγκάροφ στη ρεβάνς. Είναι ο παίκτης που τραυμάτισε άθελά του ο Καμαρά στο Καραϊσκάκη. Όντως πολύ καλός κυνηγός, με γκολ και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με την Ντινάμο Τιφλίδας, αλλά και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κατά την περασμένη σεζόν με 19 γκολ (τα έξι με πέναλτι), ο 26χρονος διεθνής (24 φορές). Για τη Νέφτσι τώρα τον πρώτο λόγο για την υπόθεση γκολ θα έχουν δύο άλλοι Αζέροι διεθνείς, ο αρχηγός Μαχμούντοφ κι ο Αμπάσοφ, που είχε πάρει την θέση του Αλεσγκάροφ στο πρώτο ματς. Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate