Πώς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» τον Αγκιμπού Καμαρά – Το ερασιτεχνικό λάθος της Λιλ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Πώς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» τον Αγκιμπού Καμαρά – Το ερασιτεχνικό λάθος της Λιλ

Πώς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» τον Αγκιμπού Καμαρά – Το ερασιτεχνικό λάθος της Λιλ
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει δικό του τον Αγκιμπού Καμαρά, παρότι είχε 5ετές συμβόλαιο με τη Λιλ. Πώς συνέβη αυτό; To10.gr έχει τις απαντήσεις.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι. Εάν δεν το ανοίξεις ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα. Εάν, λοιπόν, δεν δεις έναν ποδοσφαιριστή πώς προσαρμόζεται και πως αποδίδει στην ομάδα που θα τον αποκτήσει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ακόμη και οι μεγαλύτερες μεταγραφές μπορεί να αποτύχουν, λόγω έλλειψης χημείας, κακής προσαρμογής, λάθος χρήσης, για χίλιους λόγους.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί διαρκώς να ελαχιστοποιεί το ρίσκο στις μεταγραφές. Αυτό γίνεται με σωστές επιλογές, σκάουτινγκ, καλές συμφωνίες, αλλά κυρίως γίνεται με τις… άκρες και με τη δυνατότητα που έχει πλέον ο σύλλογος να βρίσκεται παίκτες από εκεί που λίγοι θα το περίμεναν. Με αποτέλεσμα να διαθέτει γνωριμίες του σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον να έχει τη δυνατότητα να «κλέβει» κορυφαία ταλέντα ακόμη και μέσα από τα χέρια της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Διότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση του Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ολυμπιακός τον… άρπαξε μέσα από τα χέρια της Λιλ. Είχε την αρχική πληροφόρηση, έκανες τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει και πήρε τον παίκτη. Νικώντας κατά κράτος την ομάδα που έριξε από την κορυφή του Σαμπιονά τη βαθύπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε τον τίτλο.

Ο Αγκιμπού Καμαρά, δεν είναι μια απλή περίπτωση παίκτη. Ο 20χρονος (20/05/2001) μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα αναδείχθηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της χώρας του για το 2018. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες βασικός στην Ελπίδων της χώρας του, αλλά και με πάνω από 40 συμμετοχές σε όλες τις «μικρές» εθνικές της Γουινέας. Πρόσφατα, έκανε ντεμπούο και σκόραρε με την εθνική Ανδρών.

Η Λιλ τον ανακάλυψε το 2018. Τον είδε να αγωνίζεται με την ομάδα του Ελεφάντ Κολεά και έσπευσε να τον αποκτήσει. Αλλά το έκανε με τρόπο που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του τρία χρόνια μετά.

Με βάση τη γαλλική αθλητική νομοθεσία, αλλά και ό,τι ισχύει στη FIFA, σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, δεν μπορείς να προσφέρεις συμβόλαιο μεγαλύτερο των 3 χρόνων, ενώ και οι μονομερείς ανανεώσεις απαγορεύονται και δεν λαμβάνονται υπόψη στα αθλητικά δικαστήρια.

Στις 9 Ιουνίου του 2018 οι εκπρόσωποι της Λιλ βρέθηκαν στο Κονάκρι της Γουινέας. Συναντήθηκαν με τον Αγκιμπού Καμαρά, τους μάνατζέρ του και την οικογένειά του και τον απέκτησαν. Με… 5ετές συμβόλαιο. Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 20χρονος μέσος είχε συμβόλαιο έως το 2024, θεωρώντας ως ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου του την 29η Μαρτίου του 2019, όταν και πήρε τη βίζα για να ταξιδέψει στη Γαλλία. Αλλά το συμβόλαιο ξεκίνησε το 2018.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τη σημαντική αυτή λεπτομέρεια. Μια λεπτομέρεια που επί της ουσίας άφηνε ελεύθερο ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της Γαλλίας. Αμέσως έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν δικό τους τον Καμαρά. Τον έφεραν στην Ελλάδα, υπέγραψαν μαζί του 4ετές συμβόλαιο και πλήρωσαν μόνο κάποια τροφεία στη Λιλα και ένα ποσό επί της υπογραφής στον παίκτη.

Από τις πρώτες του προπονήσεις στο Ρέντη, ο Αγκιμπού Καμαρά κέρδισε τον Πέδρο Μαρτίνς. Σε σημείο να λογίζεται ήδη ως κομμάτι του rotation της πρώτης ομάδας. Ηδη έκανε το ντεμπούτο του σε φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού (σ.σ. με τον Αρη), μπήκε στη λίστα για τα παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού με μόλις λίγες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και χωρίς να έχει κάνει πλήρη προετοιμασία. Με τον Μαρτίνς να στοιχατίζει πως ο συγκεκριμένος «μικρός», μπορεί να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς!

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate