Ολυμπιακός: Οριακές όλες οι μάχες Ελλήνων κι Αζέρων!

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακός: Οριακές όλες οι μάχες Ελλήνων κι Αζέρων!

Ολυμπιακός: Οριακές όλες οι μάχες Ελλήνων κι Αζέρων!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση της ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Αζερμπαϊτζάν. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 • Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί να μην μας αρέσει καμιά φορά η πραγματικότητα, αλλά δεν έχει και νόημα να προσπαθούμε να την αγνοούμε.

• Κι η πραγματικότητα λέει ότι κάθε παιχνίδι ελληνικής ομάδας με ομάδα του Αζερμπαϊτζάν σε αυτή την δεκαετία είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τις ομάδες μας! Βεβαίως και το πιο πρόσφατο, το 1-0 του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι μέσα στο Καραίσκάκη.

• Να σας υπενθυμίσω ότι η Γκαραμπάγκ, μία από τις τρεις πιο δυνατές ομάδες της χώρας (οι άλλες δύο είναι η Νέφτσι κι η Γκαμπάλα), το 2016 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ, με 2-0 κι 1-0! Η δε Γκαμπάλα το 2015 πάντα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είχε φέρει 0-0 μέσα κι έξω πάλι με τον ΠΑΟΚ. Και πάλι η Γκαμπάλα, έχοντας αντιμετωπίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, το μεν 2015 τον απέκλεισε (0-0 μέσα, 2-2 έξω), το δε 2017 αποκλείστηκε (0-1 κι 1-2). Ακόμη και στην πρώτη παρτίδα μεταξύ ελληνικής ομάδας κι ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, το 2012, ο Αστέρας απέκλεισε στα πέναλτι την Ίντερ (μετά από ισοπαλίες με 1-1 και στα δύο ματς), ένα άλλο κλαμπ από το Μπακού.

• Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους: οι νίκες των ελληνικών ομάδων σε εννιά συνολικά ματς, μαζί με εκείνο της περασμένης Τετάρτης στον Πειραιά, είναι τρεις, όλες οριακές (1-0, 2-1, 1-0), οι ήττες τους είναι δύο (0-1, 0-2) κι οι ισοπαλίες τέσσερις (1-1, 1-1, 0-0, 2-2).

• Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για κάποιο λόγο, οι ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν κοντράρουν άσχημα τις δικές μας. Μου θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο, έστω σε μικρότερο βαθμό, αυτό που συμβαίνει με τις ελληνικές και τις ουκρανικές ομάδες-ποτέ ελληνική ομάδα δεν έχει αποκλείσει ουκρανική, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε για τις πέντε-έξι πιο σημαντικές.

Ολυμπιακός: Οριακές όλες οι μάχες Ελλήνων κι Αζέρων!

• Η δε Νέφτσι παίζοντας στο δικό της γήπεδο, κι όχι στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού, όπου σε δύο παιχνίδια έχει δύο ήττες (από Γαλατασαράι και Παρτίζαν), έχει στα Κύπελλα Ευρώπης σε επίπεδο προκριματικών φάσεων εφτά νίκες (μεταξύ άλλων την Άρσεναλ Κιέβου 3-0) και πέντε ισοπαλίες (μεταξύ άλλων με Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-0, ΑΠΟΕΛ 1-1), οι δε δύο ήττες της ήταν ανώδυνες, αφού ήταν ήττες πρόκρισης…

• Ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα θα κοιτάξει να οχυρώσει την εστία του και όπως έγραφα από χθες σκέφτεται να παίξει και με τους τέσσερις στόπερ που έχει στη διάθεση του (Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Μπα, Σισέ), ενώ δημιουργικά θα στηριχθεί σε Βαλμπουενά, Μασούρα, στον Κουντέ από τον άξονα και τον Λαλά από τα πλάγια. Στην αποστολή ήταν κι οι πιτσιρικάδες Νικόλης και Λιάτσος • Παρεμπιπτόντως, για τον Σισέ στη Γαλλία λέγεται ότι η Τρουά δίνει 6 εκ. Ευρώ για να τον αγοράσει κι ότι ο Ολυμπιακός ζητάει 7 εκ. Ευρώ.
Άσχετο: Με τον Ονιεκούρου ο Ολυμπιακός κλείνει και τις πέντε θέσεις των μη κοινοτικών ξένων του για παίκτες άνω των 23 ετών. Άρα, για να γίνει άλλη μεταγραφή τέτοιου ξένου, θα πρέπει πρώτα να πωληθεί κάποιος. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει όσους, που λέει ο λόγος, ξένους θέλει κάτω των 23 ετών. Διότι, πρώτον έχει μία θέση κενή (δικαιούται τρεις κι έχει τους Αλγκασίμ και Αγκιμπού) και δεύτερον υπάρχει δυνατότητα άλλων τεσσάρων ξένων για τον Ολυμπιακό Β…
  Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate