Ολυμπιακός: Δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Πέδρο Μαρτίνς

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακός: Δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Πέδρο Μαρτίνς
«Οι πιο δύσκολες ώρες μου, ως προπονητής» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το ματς με την Νέφτσι Μπακού – Ματς από εκείνα που χτίζουν χαρακτήρα και δυναμώνουν τις ομάδες – Τα προβλήματα, οι απουσίες και η μεγάλη ρεβάνς στο Μπακού.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Στη ρεβάνς με την Νέφτσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League είναι στραμμένα πλέον τα βλέμματα στον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να προετοιμάζονται για την αναμέτρηση στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι Πειραιώτες την προηγούμενη Τετάρτη (21/7) παρά τις πολλές απουσίες, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη με 1-0, χάρη στην γκολάρα του Μαντί Καμαρά. Μια νίκη, που τους δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς του Μπακού (28/7), με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να ταξιδεύουν στο Αζερμπαϊτζάν, με στόχο να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων που έγινε στο Καραϊσκάκη είναι από εκείνα που χτίζουν χαρακτήρα. Που δένουν τις ομάδες και τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν και να αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους. Ένα από τα ματς που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Ελ Αραμπί, Σωκράτη και Εμβιλά, που βγήκαν νοκ-άουτ λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τους Μπουχαλάκη και Καμαρά, με τον πρώτο να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και τον δεύτερο αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στους πέντε ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε θα πρέπει να προστεθούν επίσης οι τραυματίες Φορτούνης και Τικίνιο, αλλά και ο τιμωρημένος Ουσεϊνού Μπα.

Ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε… 90άλεπτο Γολγοθά για τον Μαρτίνς. Το ότι κατάφερε λοιπόν όχι μόνο να κρατήσει το τιμόνι, αλλά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια ακόμη νίκη «προκριματικών» από εκείνες που είναι γεμάτες χρυσάφι; Δύσκολα θα μπορέσει να το εξηγήσει σε καθέναν. Ακόμη και σε όσους δεν έχασαν στιγμή από τα μάτια τους, το ματς.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτή τη νίκη, ξεκινώντας τη παρτίδα με τον 18άχρονο Κωνσταντίνο Τζολάκη και τον 21άχρονο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς και ολοκληρώνοντας με τον 18άχρονο Σουρλή και τον 20άχρονο Αγκιμπού Καμαρά. Χρησιμοποίησαν τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές τους. Επιπλέον για να… βγουν τα κουκιά, ο Μαρτίνς χρειάστηκε τον Γιώργο Μασούρα σε τέσσερις-πέντε διαφορετικές θέσεις από τη μεσαία γραμμή. Όπως χρειάστηκε τον – όχι 100% έτοιμο – Ματιέ Βαλμπουενά να τρέχει λες και είναι 17 και όχι 37.

Και όλα αυτά, σε μια πρεμιέρα που –πολύ λογικά- όλοι την περίμεναν ως τυπική διαδικασία. Διότι  προφανώς δεν αμφιβάλει κανείς ότι ο «κανονικός» Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τη Νέφτσι, που ίσως ξεπέρασε τις προσδοκίες της το βράδυ της Τετάρτης. Λογικά θα επικρατούσε με κάτι παραπάνω από 1-0. Λογικά θα μετέτρεπε και την ρεβάνς (28/7) σε τυπική διαδικασία. Πώς να περιμένεις όμως να φυτρώσουν λογικά σε ένα χωράφι με… παράλογα;

Εδώ λίγο έλειψε να χρειαστεί να φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. «Ήταν οι πιο δύσκολες ώρες μου ως προπονητής» παραδέχθηκε ο κόουτς στο φινάλε. «Έχω να πω πολλά για την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών. Πάλεψαν. Έδειξαν αγωνιστικό πνεύμα. Δεν ήταν δυνατόν να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι, αλλά κάναμε όμως το πρώτο βήμα» συμπλήρωσε. Και είναι σίγουρο πως κάθε λέξη του ήταν εκεί για την αφήγηση μιας απίθανης ιστορίας.

Δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού. Είναι βέβαιο όμως πως αν όλα πάνε όπως οι Ερυθρόλευκοι θέλουν, το πρώτο ματς αυτής της διαδρομής θα μνημονεύεται για καιρό στα αποδυτήρια τους. Στη νύχτα που έπρεπε όχι μόνο να δείξουν «χαρακτήρα» αλλά και να σκαρφαλώσουν σε ένα βουνό από προβλήματα για να δουν στον ορίζοντα την πρόκριση. Εννοείται πως δεν έχει τελειώσει κάτι. Και πως όταν έχεις καεί στον… χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Οι Ερυθρόλευκοι ξέρουν ότι η ρεβάνς της Τετάρτης –σε ένα αγωνιστικό χώρο καρμανιόλα όπως λένε οι πληροφορίες από το Μπακού- μπορεί κάλλιστα να φέρει στο προσκήνιο και άλλους κινδύνους. Σίγουρα δεν θα είναι εκεί ο Μαντί Καμαρά. Σίγουρα δεν θα είναι εκεί ο Γιαν Εμβιλά, που χρειάστηκε να «αφαιρεθεί» το όνομα του από την ευρωπαϊκή λίστα λίγο πριν το πρώτο ματς, ώστε να υπάρχει ένα πιο ισχυρό διαθέσιμο rotation. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ως το ταξίδι στη χώρα των Αζέρων και το ιατρικό ρεπορτάζ με τόσους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Σίγουρα όμως και ο Ολυμπιακός θα είναι υποψιασμένος. Για την ιστορία; Ανοιχτοί παρέμειναν οι λογαριασμοί και στο ζευγάρι Μούρα-Λουντογκόρετς (0-0) έπειτα από το πρώτο μισό στην Σλοβενία. Το ζευγάρι από το οποίο ο νικητής θα είναι το επόμενο εμπόδιο για τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Νέφτσι. Και εκεί μάχη γίνεται…

 

 

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate