Για τρεις λόγους ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην Τουρκία για εξτρέμ!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Για τρεις λόγους ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην Τουρκία για εξτρέμ!

Για τρεις λόγους ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην Τουρκία για εξτρέμ!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί ο Ολυμπιακός βλέπει τόσο πολύ στην Τουρκία για την απόκτηση εξτρέμ! Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Αναρωτιούνται πολλοί γιατί ο Ολυμπιακός έχει εστιάσει τόσο στην τουρκική αγορά στην προσπάθεια του να βρει και να πάρει τους δύο εξτρέμ που έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όντως, εκεί είναι τα περισσότερα ονόματα για τα οποία έχει ψαχτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας. Από τον Ενκουντού και τον Ντάο, έως τον Ονιεκούρου και τον Φεγκουλί και τον Γκεζάλ. Μόνο που αυτό προφανέστατα δεν γίνεται τυχαία-υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι λόγοι. 
 
Πρώτον, από τη νέα σεζόν οι τουρκικοί σύλλογοι θα μπορούν να δηλώνουν στο ρόστερ τους μάξιμουμ 14 ξένους ποδοσφαιριστές. Κι από αυτούς τους 14, θα έχουν δικαίωμα να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα μάξιμουμ οκτώ. Όπερ σημαίνει ότι πρέπει πολλούς ξένους να τους δώσουν μέσα στο καλοκαίρι, αφού ειδικά οι πιο σημαντικές ομάδες έχουν πάνω από 15, έως και 20, ξένους!

Δεύτερον, με την τεράστια υποτίμηση της τουρκικής λίρας, τα μεγάλα κλαμπ της γειτονικής χώρας δεν είναι πια σε θέση να προσφέρουν τα συμβόλαια που πρόσφεραν επί τόσα χρόνια. Ίσα ίσα είναι υποχρεωμένα να σπάνε πολύ υψηλά συμβόλαια, που τα είχαν υπογράψει πριν δύο και τρία χρόνια, αλλά τα οποία δεν αντέχουν πια να τα πληρώνουν. 
 
Τρίτον, τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που είχαν δημιουργηθεί στις περισσότερες ομάδες της Τουρκίας οδήγησαν την ΟΥΕΦΑ σε αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση του φαϊνάνσιαλ φερ πλέι, με συνέπεια οι Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι, Τράμπζονσπορ κ.α να έχουν όλες κουμπωθεί και να μην πάνε πολύ πιο μακριά απ΄ όσο μπορούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται στην αγορά ευκαιρίες, τις οποίες και προσπαθεί να αρπάξει ο Ολυμπιακός. Βεβαίως, ακόμη κι έτσι είναι ευκαιρίες για τις οποίες θα χρειαστεί να παλέψει, αλλά και να «ματώσει» ο Ολυμπιακός, αφού πρόκειται για παίκτες μαθημένους με πολύ μεγάλα συμβόλαια, ενώ φυσικά την ίδια δυνατότητα να βρουν «κελεπούρια» έχουν κι άλλες ομάδες της Ευρώπης.

Το ζητούμενο φυσικά πάντοτε για τον Ολυμπιακό είναι η σωστή επιλογή. Γιατί π.χ. από την Τουρκία ήρθε πριν δύο καλοκαίρια ο Βαλμπουενά, αλλά από την Τουρκία ήρθε τότε κι ο Μπενζιά, από την Τουρκία ήρθε κι έξι μήνες αργότερα ο Εμρέ Μορ…
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate