Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον τρίτο σέντερ και ο… Κουφός

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον τρίτο σέντερ και ο… Κουφός

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον τρίτο σέντερ και ο… Κουφός
Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Μουσταφά Φολ και to10.gr αναλύει τα δεδομένα σχετικά με τον τρίτο σέντερ του ρόστερ.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει μπροστά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ξεχωρίσει τις επιλογές του σε γκαρντ και ψηλούς. Οι ερυθρόλευκοι θα κρατήσουν στο ρόστερ τους τους Μάρτιν, ΜακΚίσικ και Ζαν-Σαρλ από ξένους, ενώ είναι άγνωστο ακόμη τι θα γίνει με τους Έλληνες.

Όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, ήδη ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει κλείσει τον Μουσταφά Φολ της Βιλερμπάν σε μια κίνηση αρκετά υψηλού επιπέδου, ενώ ο Έλληνας τεχνικός περιμένει να δει τι θα γίνει με τον τρίτο σέντερ στο ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι ο Φολ θα αποκτηθεί ο Ολυμπιακός θα έχει εκείνον και τον Μάρτιν στη θέση «5». Το μόνο κομμάτι του «παζλ» στους σέντερ θα είναι ο τρίτος ψηλός, με τις πιθανότητες αυτός να είναι ο Κώστας Κουφός να είναι αρκετές.

Το σύγχρονο μπάσκετ έχει δείξει πως έχουν επιστρέψει δυναμικά και οι παλαιού τύπου ψηλοί με τα μακριά κορμιά, που αξιοποιούν το ύψος τους σε άμυνα και επίθεση. Ο Φολ είναι ένας τέτοιος απλά είναι πιο rim protector, ενώ στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει και ο Κουφός που είναι παρόμοιου στιλ αλλά όχι το ίδιο αλτικός. Όμως μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι και να δημιουργήσει, κάτι που φέρνει τον Μπαρτζώκα σε δίλημμα σχετικά με τον τρίτο σέντερ.

Ο λόγος είναι ότι αν μείνει ο Κουφός θα έχει τρεις διαφορετικούς ψηλούς για να χρησιμοποιήσει σε όλα τα σχήματα και ανάλογα τον αντίπαλο, ενώ θα έχει και «μπαλαντέρ» τον Ζαν-Σαρλ. Τα δεδομένα για τον τρίτο σέντερ όμως είναι απλά. Σημαντικό ρόλο θα παίξει πρώτον η απόκτηση του Φολ και από εκεί και πέρα η συμμετοχή ή όχι των Πειραιωτών στην Α1 τη νέα σεζόν.

Εφόσον, ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην Basket League, θα μπορεί να έχει έξι ξένους, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στο ρόστερ οι ΜακΚίσικ, Μάρτιν και Ζαν-Σαρλ, πιθανότατα ο Φολ και οι δυο γκαρντ που πρόκειται να αποκτηθούν. Άρα ο τρίτος σέντερ θα είναι Έλληνας και η πιο καλή επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ο Κουφός. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει παίκτη όπως ο Βασίλης Καββαδάς, που έκανε τρομερή σεζόν, όμως ο Μπαρτζώκας φαίνεται πως θα προτιμήσει σε αυτή την περίπτωση τον Κουφό.

Για να είναι ξένος ή κοινοτικός ο τρίτος σέντερ στον Ολυμπιακό, θα πρέπει η μία εκ των δυο μεταγραφές στα γκαρντ να είναι Έλληνας, στην προκειμένη περίπτωση ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έχει ελληνικό διαβατήριο. Όμως μοιάζει δύσκολο ο Έλληνας πρώην γκαρντ της Μακάμπι να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που έχει ως πρώτο μέλημα το ΝΒΑ. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate