Επίσημο: Δημιουργούν Β' ομάδες Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Επίσημο: Δημιουργούν Β' ομάδες Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ

Επίσημο: Δημιουργούν Β' ομάδες Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός δήλωσαν συμμετοχή για τη δημιουργία Β' ομάδας που θα αγωνίζεται στη Super League 2. Το μπέρδεμα με τον Άρη. 

Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός είχε θέσει θέμα δημιουργίας Β' ομάδας και πλέον όλο αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Είναι επίσημο, λοιπόν, ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρχουν και Β' ομάδες στη Super League 2.

Συγκεκριμένα η προθεσμία που είχαν οι ομάδες της Super League για να δηλώσουν εάν επιθυμούν να δημιουργήσουν Β' ομάδα έληξε την Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή είχαν δείξει "ζεστοί" και επιθυμούσαν να "τρέξουν" αυτό το πρότζεκτ. Αμφότεροι δήλωσαν συμμετοχή, όπως το ίδιο έκανε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης.

Εδώ βέβαια υπάρχει ένα θέμα. Δικαίωμα δημιουργίας Β' ομάδας έχουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας της Super League 1. Ο Παναθηναϊκός έχει τερματίσει στην 5η θέση της κατάταξης και έχει δηλώσει συμμετοχή ελπίζοντας ότι θα απορριφθεί η αίτηση του Άρη από την ΕΠΟ.

Η αίτηση του Άρη δεν έχει εγκριθεί, διότι η Super League έχει θεσπίσει κριτήρια για αυτά αφορούν στην κατάταξη της Κ19 την τελευταία δεκαετία. Οι "κιτρινόμαυροι" απουσίαζαν μία τετραετία λόγω του υποβιβασμού τους. Έτσι το δικό τους θέμα θα εξεταστεί από την ΕΠΟ και σε περίπτωση που απορριφθεί θα πάρει τη θέση τους ο Παναθηναϊκός.

Πλέον ΕΠΟ, Super League και το Υπουργείο "τρέχουν" για να ολοκληρώσουν τις νομοθετικές κανονιστικές αλλαγές αυτού του εγχειρήματος. Στις ομάδες Β' θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής κυρίως ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών και πέντε παίκτες άνω των 23 ετών. Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας αν κρίνεται απαραίτητο ή στης Κ19. Οι Β' ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα στο Κύπελλο, αλλά ούτε και να προβιβαστούν στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα.

Ομάδα Β’ θα σχηματίσει και ο Βόλος, με την ομάδα που θα σχηματιστεί να συμμετέχει στη Football League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κατηγορία στην οποία θα συμμετείχαν και όσες άλλες ομάδες της Super League ήθελαν να φτιάξουν δεύτερες ομάδες.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate