Έκπληξη: Πόσο έπαιξε ο Φορτούνης στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό…

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Έκπληξη: Πόσο έπαιξε ο Φορτούνης στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό…

Έκπληξη: Πόσο έπαιξε ο Φορτούνης στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό…
Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τον χρόνο συμμετοχής που είχε ο Φορτούνης στο φινάλε της σεζόν, στο τελευταίο δίμηνο κι ακόμη ειδικότερα στον τελευταίο μήνα. Διαβάστε παρακάτω...
🔴 · Για όσους δεν το έχουν προσέξει: από τα έξι τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ξέρετε ποια είναι η παρουσία του Φορτούνη στην ενδεκάδα;

Σε δύο παιχνίδια δεν έχει παίξει ούτε λεπτό, στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ (3-1) στο Καραϊσκάκη και στην ισοπαλία 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν κι είχε αποκλειστεί παραπονούμενος για μικροενοχλήσεις. Στα άλλα τέσσερα παιχνίδια έχει μπει αλλαγή, στο 68’ στο 1-1 με τον Άρη στο Χαριλάου, στο 67’ στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο 71’ στο 4-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και στο ημίχρονο στο 1-2 από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

· Κοινώς, στα έξι τελευταία παιχνίδια της σεζόν, ο Φορτούνης, μακράν πρώτος σε δημιουργία τερμάτων φέτος «ερυθρόλευκος» με 14 γκολ, δεν ήταν σε κανένα βασικός (κι εδώ νομίζω ότι δεν χρειάζονται σχόλια) και έπαιξε μάξιμουμ ένα ημίχρονο κι αυτό όταν ο Ολυμπιακός έχανε στον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και ήθελε ένα παίκτη να του κάνει τη διαφορά και άρον άρον επιλέχθηκε ο Φορτούνης.

Με τον διεθνή άσο να φτιάχνει το γκολ της ισοφάρισης του Εμβιλά, να βγάζει τη σέντρα στον Μασούρα για την κεφαλιά ψαράκι (σωτήρια επέμβαση Πασχαλάκη), να βγάζει πάσες και σέντρες για ακόμη τέσσερις τελικές στον Μασούρα (σουτ άουτ), στον Αραμπί (άστοχο σουτ), στον Χασάν (αντί για κεφαλιά προς την εστία πήγε να βγάλει πάσα στον Αραμπί) και στον Μπουχαλάκη (το φαρμακερό σουτ στο 92΄που έσωσε πάλι ο Πασχαλάκης). Και απείλησε κι ο ίδιος μία φορά, σε πάσα του Ελ Αραμπί, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει όμως ηρωϊκά στα πόδια του και να διώχνει πάνω στο στο σουτ. Είχε δε κι άλλα δύο σουτ, το ένα μπλοκαρίστηκε από αντίπαλο αμυνόμενο και το άλλο ήταν μία πολύ κακή εκτέλεση φάουλ. Ήταν δηλαδή μέσα σε οκτώ-εννιά τελικές!

· Γενικά από την 1η Απριλίου, δηλαδή στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν από τα συνολικά 12 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Φορτούνης έπαιξε στα εννιά: δεν έπαιξε στα δύο που μνημόνευσα στην αρχή και στο 1-0 με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη. Κι έπαιξε ένα 90λεπτο (με τον ΠΑΣ στο 1-1 στα Γιάννινα για το Κύπελλο), 68 λεπτά στο 3-1 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ένα ημίχρονο στο 2-0 με την ΑΕΚ επίσης στο Καραίσκάκη και σε άλλα έξι μπήκε αλλαγή. Στα τέσσερα τελευταία που μνημόνευσα, στο 5-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (μπήκε στο 58’) και στο 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (μπήκε στο 60).

· Ο χρόνος συμμετοχής του κατά μέσο όρο σε αυτά τα 12 τελευταία παιχνίδια της χρονιάς ήταν 32 λεπτά! Σε αυτά τα 32 λεπτά κατά μέσο όρο είχε δύο γκολ (την ισοφάριση στο Χαριλάου και το τελευταίο στο 5-1 στην ΑΕΚ) και δύο ασίστ (την ισοφάριση του Χασάν στα Γιάννινα και την ισοφάριση του Εμβιλά στον τελικό). · Μιλάμε για ένα παίκτη που έβαλε φέτος εννιά γκολ (χωρίς πέναλτι) και που έφτιαξε 14 γκολ.

· Χωρίς (άλλα) σχόλια. 
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate