Ο «χρυσός» Χασάν, ο κομβικός Σα και ο «ισόβιος» κόουτς Γιαννίκης!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ο «χρυσός» Χασάν, ο κομβικός Σα και ο «ισόβιος» κόουτς Γιαννίκης!

Ο «χρυσός» Χασάν, ο κομβικός Σα και ο «ισόβιος» κόουτς Γιαννίκης!

Ο Αχμέντ Χασάν με τα «μεγάλα» γκολ, ο Ζοσέ Σα που επανήλθε με μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης, ήταν τα πρόσωπα που ξεχωρίσαμε από την πρώτη αναμέτρηση Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό.

Διαβάστε παρακάτω...
Άλλη μία ματσάρα με χαρακτήρα «γκραν γκινιόλ» παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό, η οποία μάς θύμισε την αντίστοιχη που είχε γίνει στους «Ζωσιμάδες» και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Όπως τότε έτσι και τώρα, ο ΠΑΣ έβαλε... δύσκολα στους Πειραιώτες, τους αντιμετώπισε ως «ίσος προς ίσο» και μάλιστα προηγήθηκε στο παιχνίδι, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να κυνηγάει στο σκορ. Κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή, «προκάλεσε» την ομάδα του Μαρτίνς να βγει ακόμα περισσότερο μπροστά, αφήνοντας εκτεθειμένα τα μετόπισθεν για να ψάξει το γκολ.

Και οι Πειραιώτες απάντησαν ξανά σε αυτή την «πρόκληση», φέρνοντας το ματς στα ίσα, αρνούμενοι να ηττηθούν για ακόμα μία φορά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε 28 αγώνες πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα.

Και θα πρέπει να τούς πιστωθεί ότι όποτε βρίσκονται πίσω στο σκορ, «βγάζουν» αντίδραση και απαντούν πάντοτε σκοράροντας. Το έκαναν και στο πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες», το έκαναν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Άρη στο «Βικελίδης» και χθες ξανά με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δείγμα της ποιότητας αλλά και του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα των Πειραιωτών. Το αυτό ισχύει και για τον ΠΑΣ, ο οποίος αφού έκανε… πελάτη του τον Παναθηναϊκό νικώντας τον σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, πίεσε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό και τον απείλησε με ήττα.

Περνάμε από τα γενικά στα ειδικά και στα πρόσωπα του χθεσινού αγώνα στους «Ζωσιμάδες» που έκαναν τη διαφορά και ξεχώρισαν, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια. Θα ήταν άδικο να ξεκινήσουμε με οποιονδήποτε άλλον πέρα από τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέτυχε ένα ακόμη κρισιμότατο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Λες και ο Αιγύπτιος είναι «φτιαγμένος» για μεγάλες στιγμές σε μεγάλα παιχνίδια. Και το εντυπωσιακό είναι πως σε πολλά εξ αυτών είναι εντελώς αθόρυβος μέχρι τη στιγμή που θα «χτυπήσει». Το έκανε στο Αϊντχόβεν με γκολ πρόκρισης, το έκανε και στα Γιάννινα με γκολ-μισή πρόκριση.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στον Ζοσέ Σα. Ύστερα από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος και (ήπιας) αμφισβήτησης, ο Πορτογάλος γκολκίπερ ήταν κομβικός κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιώντας ορισμένες κρίσιμες και δύσκολες αποκρούσεις που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να αποφύγει περαιτέρω... περιπέτειες και τρεξίματα.

Για φινάλε αφήσαμε τον Αργύρη Γιαννίκη, τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σε ένα ακόμη παιχνίδι με αντίπαλο έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, πήρε άριστα στον πάγκο.

Παρότι ο Ολυμπιακός είχε μέτρο σύγκρισης και... συμμόρφωσης στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους «Ζωσιμάδες», εντούτοις αντιμετώπισε παρόμοιες -και ίσως και περισσότερες αυτή τη φορά- δυσκολίες απέναντι στον ΠΑΣ, ο οποίος τον απείλησε μέχρι και με ήττα, τόσο όταν το σκορ ήταν στο 1-0, όσο και μετά την ισοφάριση του Χασάν.

Αυτό αναμφίβολα πιστώνεται στον τεχνικό του «Άγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος τακτικά και στρατηγικά πήγε το ματς όσο καλύτερα μπορούσε. Επίτευγμα που έχει επαναληφθεί σε πολλούς ακόμη αγώνες και που αναγνωρίζεται φυσικά από άπαντες στα Γιάννινα.

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται, άλλωστε, από το πρωτότυπο πανό των φίλων του ΠΑΣ, που τον καλούν να παραμείνει στην άκρη του πάγκου και για την επόμενη σεζόν! Αν, φυσικά, είναι δυνατό, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να του κάνουν «ισόβιο» συμβόλαιο ύστερα από ό,τι έχει παρουσιάσει φέτος...

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate