Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή Σπανούλη στην Εθνική

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή Σπανούλη στην Εθνική

Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή Σπανούλη στην Εθνική
Γυρίζει (ο Σπανούλης στην Εθνική ομάδα); Η απόφαση είναι προσωπική, αλλά υπάρχουν δεδομένα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει.Διαβάστε παρακάτω...
🔴

Ο Ρικ Πιτίνο έριξε το γάντι (ή την ιδέα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσουμε αιχμηρές εκφράσεις), λέγοντας ότι θα ήθελε τον Βασίλη Σπανούλη αρχηγό στην Εθνική ομάδα. Σε δηλώσεις του ο κάπτεν του Ολυμπιακού είπε ότι τον ιντριγκάρει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ποιον δεν θα τον κέντριζε αυτή η ιδέα, σε αυτή την ηλικία, στο φινάλε μιας ονειρικής διαδρομής;

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να συμβεί. Ποια είναι τα δεδομένα: Ο Βασίλης στα 39 του έχει κατορθώσει να συντηρήσει το σώμα του, σε βαθμό που να μην συμβαδίζει με την ηλικία του. Ταυτόχρονα, όμως, ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια στο μπασκετικό του κορμί, έχει χάσει την εκρηκτικότητά του, το… κράτημα στον αέρα. Επειδή έχει υψηλό μπασκετικό IQ, έχει αλλάξει τον τρόπο επίθεσής του, έχει βελτιώσει το μακρινό του σουτ κι έχει αντικαταστήσει τα γρήγορα και δυνατά πόδια με τη γρήγορη σκέψη.

Όλα καλά, αλλά μπορεί να αντέξει και τη διαδικασία του Προολυμπιακού, και να συνεχίσει στον Ολυμπιακό; Ο Σπανούλης κυνηγά το ρεκόρ του Γκάλη, οπότε για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να παίξει άλλον έναν χρόνο. Όχι με τον χρόνο συμμετοχής που είχε, ερχόμενος από το βάθος του πάγκου, να μπορεί να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να συνεχίσει να κυνηγά τον ατομικό στόχο, δίχως να γίνει βαρίδι για τον ομαδικό σκοπό.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ποτέ ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έβγαλε πάνω από την ομάδα το «εγώ», το αντίθετο. Κι αν έχει υπέρμετρο μπασκετικό εγωισμό, αυτό είναι στοιχείο που όχι μόνο τον βοήθησε να φτάσει ψηλά ως μονάδα, αλλά έκανε καλύτερο ολόκληρο τον «ερυθρόλευκο» οργανισμό.

Συνεπώς δεν τίθεται θέμα αν θα διαταράξει τις ισορροπίες που ΠΡΕΠΕΙ να έχει η ομάδα. Ο Πιτίνο τον «ψήνει», μιλάνε διαρκώς για την προοπτική της συμμετοχής. Εντάξει, το Προολυμπιακό δεν είναι κάτι… σπουδαίο, όσον αφορά στην επιβάρυνση, καθώς είναι λίγοι οι αγώνες. Ο «Kill Bill» το σκέφτεται, δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι να αρνηθεί.

Βεβαίως, έχει σημασία και τι θα γίνει με τις εκλογές, όλα παίζουν τον ρόλο τους, ο Σπανούλης είναι ηγέτης και γνωρίζει ότι το να είσαι ηγέτης έχει και… υποχρεώσεις απέναντι στον κόσμο, απέναντι στον εαυτό σου, απέναντι στην ομάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως από τη μια οι λόγοι, που είχαν οδηγήσει τους διεθνείς του Ολυμπιακού σε αποχή από τις εκδηλώσεις της Εθνικής, εξέλειψαν από τη στιγμή που ο Πιτίνο δεν είναι πλέον προπονητής του Παναθηναϊκού. Όπως επίσης ότι ουδέποτε ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα μη συμμετοχής των παικτών του στην «επίσημη αγαπημένη», άρα η απόφαση είναι προσωπική για κάθε αθλητή.

Ο Σπανούλης, λοιπόν, δεν θα καταπονηθεί ιδιαίτερα μ’ ενδεχόμενη συμμετοχή στο Προολυμπιακό. Αν η Εθνική (όλοι ευχόμαστε) περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πράγμα αλλάζει. Τότε θα είναι μεγαλύτερο το φορτίο, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει στόχευση και να θελήσει αυτό να είναι το μπασκετικό του αντίο κι αντί να κυνηγήσει το ρεκόρ του Γκάλη, να μπει στη λογική της συμμετοχής σ’ έναν αγώνα, για να αποθεωθεί παρουσία κόσμου.

Αν μιλάμε για τον Σπανούλη, είναι από τους λίγους που μπορούν να τα βάλουν με τη λογική, οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν τον δείτε κι εδώ, κι εκεί, και παντού. Μπορεί να κυνηγήσει και το Προολυμπιακό, και τους Ολυμπιακούς και να παίξει άλλον έναν χρόνο στον Ολυμπιακό.

Άλλωστε, είπαμε, δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή κι αυτό του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα, απέναντι στη φθορά του χρόνου. Όπως και να ‘χει, ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει, καθώς είναι ο Σπανούλης κι είναι αυτός που έχει αν όχι τον τελευταίο, με σιγουριά τον πρώτο λόγο.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate