Το ΟΑΚΑ, η πρόβα τελικού κι ο Ολυμπιακός έως το...90'!

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Το ΟΑΚΑ, η πρόβα τελικού κι ο Ολυμπιακός έως το...90'!

Το ΟΑΚΑ, η πρόβα τελικού κι ο Ολυμπιακός έως το...90'!

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει και πρόβα τελικού Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό. Σε ένα γήπεδο (ΟΑΚΑ) που το προβάδισμα δεν είναι πάντα αρκετό. 

Διαβάστε παρακάτω... Έχει ξεχωριστή σημασία το ντέρμπι που δώσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής (4/4-19.30) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πέραν της προσπάθειας για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σε ντέρμπι, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί καλύτερα σε ένα γήπεδο στο οποίο - εφόσον αποκλείσει τον ΠΑΣ - θα διεκδικήσει το νταμπλ στις 22/5, στον τελικό του Κυπέλλου.

Κι αυτό διότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει παίξει μόνο μία φορά στο συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο, στο 1-1 της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μετακόμισε στη Λεωφόρο. Προφανώς, λοιπόν, το ντέρμπι της Κυριακής για τα play off θα «χρησιμοποιηθεί» από τον Πέδρο Μαρτίνς και ως πρόβα για τον τελικό και το στόχο της κατάκτησης του δεύτερου σερί νταμπλ.

Στο ΟΑΚΑ ο Πορτογάλος είναι αήττητος σε αυτή την τριετία της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, σε όσα ματς αντιμετώπισε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Με δύο νίκες, μία απέναντι σε κάθε ομάδα και πέντε ισοπαλίες (τρεις με την ΑΕΚ και δύο με τον Παναθηναϊκό). Συνεπώς μια έδρα την οποία ο Μαρτίνς «έχει» ως προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά πάντοτε με μεγάλες δυσκολίες. Και με μια λεπτομέρεια πολύ σημαντική τόσο για το συγκεκριμένο ντέρμπι, όσο και για τον τελικό, εφόσον πάει εκεί η πειραϊκή ομάδα, κόντρα σε ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.

Ποια είναι αυτή η λεπτομέρεια; Ότι ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς συνήθως δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του στο ΟΑΚΑ. Και κάποιες φορές το έχει πληρώσει με απώλεια νίκης. Όπως συνέβη φέτος στο 1-1 με την ΑΕΚ (με τον Σιμόες να ισοφαρίζει στο 80΄το γκολ του Βρουσάι από το 55΄), όπως είχε συμβεί πέρυσι στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό (με τον Μολό να σκοράρει με πέναλτι στο 90΄ισοφαρίζοντας το γκολ του Γκερέρο κι ενώ ο Σα είχε αποκρούσει άλλο πέναλτι νωρίτερα), όπως συνέβη και πρόπερσι στο επίσης 1-1 με την ΑΕΚ (με τον Μπακασέτα να απαντά στο 90΄στο έξοχο γκολ του Φορτούνη από το 58΄κι ενώ στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης έχασε το...άχαστο).

Δεν είναι λίγα τρία ματς στα επτά, να έχει βάλει πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός και να χάνει τη νίκη με γκολ που δέχεται στα τελευταία λεπτά. Κι είναι κάτι που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο και προφανώς και οι παίκτες του. Μάχη και προσήλωση έως το 90΄χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο εν λόγω γήπεδο. Καθώς και στη νίκη του επί της ΑΕΚ με 2-1 στα περσινά play off πάλι είχε δεχτεί τέρμα από τον Αραούχο στο 66΄κι ενώ είχαν σκοράρει από το πρώτο μέρος οι Ελ Αραμπί και Καμαρά. Ενώ στο 1-0 επί του ΠΑΟ με το γκολ του Γκερέρο, το ματς είχε διακοπεί λόγω της εισβολής κι ενώ είχε αρκετή ώρα ακόμα.

Ο Ολυμπιακός συνεπώς για να είναι ήσυχος (κι αν είναι) στο ΟΑΚΑ πρέπει να βάλει δύο γκολ. Ή έστω να το... πάει διαφορετικά και να επιχειρήσει τη νίκη με υπομονή προς το τέλος, αλλά σε δύο περιπτώσεις (με ΑΕΚ στην περσινή κανονική περίοδο και με ΠΑΟ στα play off) δεν τα είχε καταφέρει και είχε μείνει στο 0-0. Ποτέ, πάντως, επί Μαρτίνς δεν προηγήθηκε ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για να έχουμε δείγμα αντίδρασης σε τέτοια περίπτωση...

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate