"Αλλάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - 350 εκατ. κάθε ομάδα" - Αποκάλυψη για Ολυμπιακό, πότε μπαίνει!

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

"Αλλάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - 350 εκατ. κάθε ομάδα" - Αποκάλυψη για Ολυμπιακό, πότε μπαίνει!

"Αλλάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - 350 εκατ. κάθε ομάδα" - Αποκάλυψη για Ολυμπιακό, πότε μπαίνει!
Το πλάνο για τη European Super League και οι συζητήσεις των Πειραιωτών, καθώς εάν προχωρήσει το σχέδιο υπάρχει ήδη απόφαση για να μπουν και αυτοί στη νέα Λίγκα. Γιατί αποχωρούν οι ομάδες, τι θα αλλάξει στα εγχώρια πρωταθλήματα και γιατί πλέον δεν θα έχουν "δύναμη" UEFA και FIFA.   Διαβάστε παρακάτω...
🔴 Κορυφαία ανάλυση από τον Μάνο Σταραμόπουλο για τη νέα σελίδα που γυρίσε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη δημιουργία της European Super League, την πιθανή συμμετοχή τού Ολυμπιακού σε αυτή την κλειστή λίγκα, αλλά και το πόσο επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η εξέλιξη.

Ο αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων και σχολιαστής στον Οverfm 104,9, μίλησε για όλα όσα απασχολούν από χθες το βράδυ το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που αναμένεται να βάλουν σε εντελώς διαφορετική τροχιά το άθλημα μέσα στα επόμενα χρόνια.

"Το αποκάλυψε ο Μπαρτομέου - 350 εκατ. εγγυημένα για κάθε ομάδα - Απειλή για τιμωρία στους παίκτες"

"Είχαν αρχίσει από τον περασμένο Οκτώβρη και, πλέον, παίρνει σάρκα και οστά από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου από την Μπαρτσελόνα. Ο πρώην πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" είχε αποκαλύψει ότι έχει συμφωνήσει με τον ομόλογό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, που τρέχει το όλο εγχείρημα της European Super League, και θα έπρεπε ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, δηλαδή ο Λαπόρτα, να επικυρώσει τη συμφωνία. Αυτό προφανώς έχει γίνει. Ο Λαπόρτα, άλλωστε, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρουν τα χρήματα λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων, η ECA, στην οποία προΐσταται ο Ανιέλι, είχε βρει λύση ώστε η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι με 36 ομάδες και με 10 παιχνίδια εγγυημένα για όλους, άρα και με περισσότερα λεφτά για προκρίσεις, νίκες κ.λπ. Ο βρετανικός Τύπος παρουσιάζει την διακήρυξη της European Super League, που είναι να αρχίσει το 2022, με 12 ομάδες στο αρχικό σχήμα με στόχο να γίνουν 15 και να φτάσουν μέχρι τις 20", ανέφερε στο αρχικο του σχόλιο στο sportdog ο Μ. Σταραμόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η Μαν. Σίτι χει πει το ναι, αλλά δεν έχει βάλει την υπογραφή της. Από Γερμανία υπάρχουν αντιδράσεις. Γενικότερα στο παιχνίδι έχουν μπει οι κυβερνήσεις, ο Μακρόν έχει εκδώσει ανακοίνωση που λέει ότι συγχαίρουμε την Παρί και τις υπόλοιπες γαλλικές ομάδες που δεν έχουν εισχωρήσει στην European Super League. Ο Μπόρις Τζόνσον, στην Βρετανία, ζητάει να σταματήσουν οι ομάδες κάθε κίνηση, καταστρέφουν το ποδόσφαιρο κ.λπ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο για δημιουργία κάστας πλούσιων ομάδων που τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα και όχι το ίδιο το άθλημα κ.ο.κ. Υπάρχουν κάποιες απειλές για μη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο των ποδοσφαιριστών και διαιτητών που θα συμμετάσχουν στην European Super League. Αλλά εδώ τα χρήματα είναι πολλά: Για κάθε ομάδα υπάρχουν εγγυημένα 350 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα είναι 80-90 εκατ. το συνολικό ποσό του κέρδους για την ομάδα που θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ" .

"Δεν μπορούν να παρέμβουν – Άλλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Καμία ισχύ FIFA-UEFA"

Μπορεί να υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις FIFA-UEFA ή ακόμα και από θεσμούς της ΕΕ, όπως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

"Είναι δύσκολο. Μόνο αυτό που λένε για τις εθνικές ομάδες, ότι οι παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές τους, άρα σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο.. Ούτε η η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να κάνει κάτι".

Πώς περιμένετε να είναι η επόμενη μέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

"Εντελώς διαφορετική! Αυτές οι ομάδες θα παίζουν μεσοβδόμαδα στην European Super League και θα χρησιμοποιούν τις δεύτερες ομάδες τους στα εθνικά πρωταθλήματα, άρα θα μεγαλώσουν το έμψυχο δυναμικό τους. Γεγονός είναι ότι θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική μέρα. Γιατί αν γίνει πραγματικότητα δεν θα έχουν καμία ισχύ η ποδοσφαιρικές Αρχές, FIFA και UEFA, ασχέτως αν θα υπάρχουν τιμωρίες σε παίκτες και διαιτητές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγου χάρη". 

"Εκρηκτικά δεδομένα - Υπεραξία παικτών - Στον σχεδιασμό να μπει και ο Ολυμπιακός"

Μπορούμε να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο;

"Είναι άλλο επίπεδο, η εξασφαλισμένη συμμετοχή με τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως, δημιουργεί εκρηκτικά δεδομένα. Θα γίνει ένα πρωτάθλημα που θα θέλουν να το βλέπουν όλοι. Η JP Morgan που προσφέρει τη σχετική χρηματοδότηση, είναι αμερικάνικη εταιρεία και σίγουρα έχει βρει τις απαντήσεις. Αν καλύψει τα έξοδα (οι αγορές της Κίνας και της Ινδίας είναι τεράστιες και θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια έσοδα) θα ταρακουνήσει για τα καλά όχι μόνο το ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι αύριο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για FIFA και UEFA. Ποιος θα είναι ο λόγος της ύπαρξής τους; Όλο το ενδιαφέρον θα υπάρχει για τη Super League. Θα προσθέσουν παίκτες στο έμψυχο δυναμικό τους οι ομάδες, θα μπορούν να αγοράσουν όποιον θέλουν, θα πάρουν υπεραξία παίκτες που δεν αξίζουν κ.λπ. Θεωρώ ότι όλα αυτά γίνονται λόγω της πανδημίας, επειδή οι ομάδες έχουν χάσει πολλά λεφτά. Το χρέος τής Μπαρτσελόνα είναι στο 1 δις, ίσως και παραπάνω. Ποιος θα βάλει λεφτα από την τσέπη του σήμερα; Είναι επιχειρήσεις οι ομάδες". 

Τέλος, θέλω να μου πείτε τι μπορεί να σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η εξέλιξη και, κυρίως, για τον Ολυμπιακό που παραδοσιακά συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο. 

"Όταν είχε βγει το πρώτο σχέδιο πριν από μερικούς μήνες, είχα την πληροφορία ότι υπήρχαν συζητήσεις και με Ολυμπιακό, που τα τελευταία 20 χρόνια είναι παρών σε Τσάμπιονς Λιγκ και έχει λόγο στα δρώμενα της ECA - Πριν ήταν στη διοίκησή της ο Γιαννίκος, τώρα είναι η Σουλούκου. Οπότε έχει λόγο ο Ολυμπιακός για όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 ομάδες στην European Super League, συν 3 ακόμα που θα γίνουν 15. Υπάρχει η προοπτική να υπάρξουν άλλες 5 και να φτάσουν στις 20. Όλα αυτά άμεσα. Όταν αυξηθεί αυτός ο αριθμός, και φτάσουν 23-24-25, είναι στον σχεδιασμό να μπει και ο Ολυμπιακός. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρύτερα, δεν αλλάζει κάτι. Βρισκόμαστε στην 20η θέση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διακριθούν οι ομάδες μας. Η επιτυχία είναι της Ομοσπονδίας της Κύπρου, που είναι στην 15η, άρα στο 2022/23 θα έχει 5 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να την εκπροσωπούν. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία τού κυπριακού ποδοσφαίρου".

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate