Ο «μαύρος χρυσός» του Ολυμπιακού

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ο «μαύρος χρυσός» του Ολυμπιακού

Ο «μαύρος χρυσός» του Ολυμπιακού
Οι Μαντί Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα και Παπ Αμπού Σισέ ήρθαν άγνωστοι ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό και εξελίχθηκαν σε τρομερά και... χρυσοφόρα ποδοσφαιρικά projects.Διαβάστε παρακάτω...
Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός ως ομάδα και εξελίσσεται αλλά και εξελίσσει παίκτες. Είναι μία πραγματικότητα πως ανακαλύπτει λαβράκια σε Γαλλία, Αφρική και όχι μόνο και τους καθιερώνει αλλά και τους αναδεικνύει.
 
Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Εάν εστιάσουμε όμως σε παίκτες από την Αφρική που προέρχονται από τη Γαλλία θα βρούμε εύκολα τρεις περιπτώσεις. Των Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Σισέ.
 
Ο Παπ Σισέ ήταν εκείνος που πρωτοέκλεισε και ανακοινώθηκε στην ομάδα το 2017. Το κόστος της μεταγραφής του δεν ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ, κάτι που ίσχυσε και για τον Μαντί Καμαρά και για τον Μπα. Ο Καμαρά είχε κλείσει στον Ολυμπιακό το 2018 και ο Ουσεϊνού Μπα το 2019. Ένας ανά χρονιά δηλαδή. Και πέραν του ελπιδοφόρου Αλγκασίμ Μπα από την αφρικανική αγορά (που είναι φίλος με τον Καμαρά), υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις Αφρικανών παικτών από τη Γαλλία που ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεχάσει, όπως του δανεικού ακραίου μπακ, Φοντέ Καμαρά.
 
Ο Σισέ και ο Καμαρά προέρχονταν από την Αζαξιό και ο Μπα από τη Γκαζελέκ Αζαξιό. Ο 25χρονος διεθνής Σενεγαλέζος στόπερ Παπέ ή Παπίς Αμπού Σισέ στον Ολυμπιακό έχει 92 ματς με 10 γκολ και πήγε στη Σεντ Ετιέν ως δανεικός και με ρήτρα αγοράς στα 13 εκατ. ευρώ. Από εκεί που το 2018 δεν κόστιζε καλά καλά 1 εκατ. ευρώ φτάνει να είναι ένας παίκτης που κοστολογείται σχεδόν 15.
 
Ο Μαντί Καμαρά, διεθνής με τη Γουϊνέα στα 25 του χρόνια, δεν χρειάζεται συστάσεις. Παίκτης που αξίζει 20 και πλέον εκατ. ευρώ ενώ μέχρι το 2019 δεν τον κοστολογούσαν ούτε με 5. Όλα αυτά βέβαια είναι συνδυασμός: σωστό scouting, καλή διαχείριση και καλοί παίκτες.
 
Ένας Καμαρά που στον Ολυμπιακό έχει 122 αγώνες με 16 γκολ και 11 ασίστ. Υπάρχει φυσικά και ο 25χρονος Ουσεϊνού Μπα. Με σωματοδομή ανάλογη του Παπέ Σισέ και με 57 αγώνες και 1 γκολ στον Ολυμπιακό. Κοστολογείται πλέον από 10 (κατά άλλες πηγές και κοντά στα 15) εκατ. ευρώ. Ένας παίκτης που το 2019 δεν κόστιζε καλά καλά 500.000 ευρώ.
 
Αυτός είναι ο «μαύρος χρυσός» του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που ψάχνει βέβαια και σε άλλες αγορές για παίκτες με μεγάλη προοπτική, όπως στη σκανδιναβική. Και που αποτελεί μία ομάδα που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο έναν πραγματικά καλό και ικανό παίκτη.
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate