Ελ Αραμπί: Στην ίδια κατηγορία με Μέσι, Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν!

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ελ Αραμπί: Στην ίδια κατηγορία με Μέσι, Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν!

Ελ Αραμπί: Στην ίδια κατηγορία με Μέσι, Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το γκολ στο «Έμιρειτς» έβαλε το όνομα του στην ίδια κατηγορία με τους Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν και Μέσι. Ύμνοι στην Αγγλία για τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού

Διαβάστε παρακάτω... Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ ο Μικέλ Αρτέτα είχε δηλώσει ότι η πρόκριση δεν είχε τελειώσει. Είχε κάνει ακόμα ειδική μνεία και στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον οποίο θεωρούσε μεγάλο κίνδυνο για την ομάδα του. Ο Ισπανός προπονητής δικαιώθηκε που φοβόταν τον Μαροκινό στράικερ, αφού μόλις στο 20’ της αναμέτρησης έφτασε μια… ανάσα από το 0-1, αλλά ο Λένο κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε τελικά στο «Έμιρεϊτς» και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ακόμα μία νίκη επί της Άρσεναλ. Από χθες ο αγγλικός Τύπος -και όχι μόνο- υμνεί τον 34χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού που πριν από μερικές εβδομάδες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά. Έως το καλοκαίρι του 2022 θα αγωνίζεται ο Ελ Αραμπί, αλλά στην Αγγλία κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό επιθετικό που… μυρίζεται το γκολ και λίγο έλειψε να βάλει ξανά σε μπελάδες την Άρσεναλ. Ο 34χρονος φορ και στο Λονδίνο απέδειξε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά, ένας επιθετικός που χρόνια έψαχνε ο Ολυμπιακός και ο οποίος μπορεί να τον οδηγήσει σε πολύ μεγάλες επιτυχίες παρά το γεγονός ότι είναι 34 ετών.

Οι άλλοι τρεις που έχουν… πληγώσει σε τρία σερί ματς την Άρσεναλ

Το γκολ που έβαλε προχθές κατά της Άρσεναλ χάρισε στον Ολυμπιακό μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, αλλά είχε ξεχωριστή σημασία και για τον ίδιο. Συγκεκριμένα ο Ελ Αραμπί έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη που κατάφερε να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια κατά των «κανονιέρηδων». Τα ονόματα των άλλων τριών που το έχουν πετύχει προκαλούν δέος και από αυτό μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα του Μαροκινού στράικερ.

Ο… χορός των γκολ κατά της Άρσεναλ ξεκίνησε πέρσι σε εκείνο το 1-2 στο Λονδίνο που έδωσε και την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Σκόραρε στη φετινή ήττα των Πειραιωτών στο Καραϊσκάκη και το έκανε ξανά προχθές το βράδυ, δίνοντας ακόμα μία νίκη στην ομάδα του. Πριν από τον Ελ Αραμπί είχαν κάνει το ίδιο τρεις άλλοι ποδοσφαιριστές που θεωρούνται… τέρατα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παίκτες με τεράστια ονόματα και καριέρες. Συγκεκριμένα κατά της Άρσεναλ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια έχουν σκοράρει οι Λιονέλ Μέσι, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Άριεν Ρόμπεν. Δεν χρειάζονται συστάσεις για αυτούς τους τρεις, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι το έχουν πετύχει με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου, που, κακά τα ψέματα, έχουν άλλη δυναμική στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα ματς με την Άρσεναλ έχουν άλλη βαρύτητα.

Ο Μέσι είχε σκοράρει δύο φορές στις 8 Μαρτίου 2011 στο εντός έδρας 3-1 της Μπαρτσελόνα επί της Άρσεναλ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε ξανά στις 23/2/2016 στο Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 0-2, όταν είχε βάλει και τα δύο γκολ, ενώ στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη στις 16 Μαρτίου 2016 είχε σκοράρει μία φορά, με την ομάδα του να νικάει με σκορ 3-1. Και αυτά τα ματς είχαν διεξαχθεί για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λεβαντόφσκι είχε σκοράρει μία φορά στις 4/11/15 στο Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν βρήκε ξανά στον δρόμο της τους Λονδρέζους το 2017 για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 15/2/17 στο Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1 σκόραρε μία φορά, ενώ στη ρεβάνς του Λονδίνου, όπου οι Βαυαροί νίκησαν πάλι με 1-5, πέτυχε ακόμα ένα γκολ. Σε ακριβώς τα ίδια παιχνίδια με τον Πολωνό επιθετικό είχε σκοράρει από μία φορά και ο Ρόμπεν για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Έτσι, από το βράδυ της Πέμπτης υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη που έχουν καταφέρει να «πληγώσουν» την Άρσεναλ σε τρία συνεχόμενα ματς και ο Ελ Αραμπί έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτά των Μέσι, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές επιδόσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο 34χρονος στράικερ έφτασε τα 11 ευρωπαϊκά γκολ με τους Πειραιώτες, έχοντας σκοράρει τόσο σε προκριματικά όσο και σε ομίλους και νοκ άουτ παιχνίδια. Ήδη η φετινή σεζόν του τείνει να ξεπεράσει την περσινή. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Μαροκινός επιθετικός έκανε 51 συμμετοχές και βρήκε δίχτυα 27 φορές, ενώ είχε 8 ασίστ.

Φέτος μέχρι στιγμής έχει κάνει 36 συμμετοχές και έχει 23 γκολ και 2 ασίστ. Το πιθανότερο είναι ότι η σεζόν θα τελειώσει με καλύτερους αριθμούς από την περσινή, αλλά το θέμα για τον Πέδρο Μαρτίνς αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής υγιής από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate