Χολέμπας; Άλλον βρήκε για μπακ απ - στοπερ ο Μαρτίνς!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Χολέμπας; Άλλον βρήκε για μπακ απ - στοπερ ο Μαρτίνς!

Χολέμπας; Άλλον βρήκε για μπακ απ - στοπερ ο Μαρτίνς!
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία, αλλά και για τον Εμβιλά και τον Χολέμπας. 
Διαβάστε παρακάτω... • Με τον Ολυμπιακό στο +14 από τον δεύτερο στη βαθμολογία κι έχοντας την Πέμπτη το πρώτο παιχνίδι με την Άρσεναλ, ο πολύς κόσμος…προσπερνάει το σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη.

• Κακώς! Η Λαμία στις εφτά από τις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (με εξαίρεση την ήττα της από τον ΠΑΟΚ, εναντίον του οποίου είχε παίξει με μείον 14 παίκτες!!!), έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της κι ως εκ τούτου δεν έχει χάσει! Έχει τέσσερις ισοπαλίες 0-0 και τρεις νίκες 1-0 (!), κάτι που νομίζω ότι θα ζήλευαν κι ο…Χιμένεθ στην ΑΕΚ κι ο Μπόλονι στον ΠΑΟ!

• Και, τέλος πάντων, όταν μία ομάδα δεν τρώει γκολ σε εφτά ουσιαστικά συνεχόμενα παιχνίδια, αν μη τι άλλο πρέπει να την σέβεσαι-άλλωστε, δεν θυμάμαι κάποια μεγάλη ομάδα να έχει τέτοιο μηδενικό παθητικό φέτος σε τόσα πολλά παιχνίδια! Ναι, η Λαμία θα έχει κάποιες ελλείψεις σήμερα (καμία σχέση όμως με τα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ, στα οποία έπαιζε με τα δευτερότριτα!), αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα πράγμα που μάλλον ελάχιστοι το έχουν υπόψιν τους: ο Γρηγορίου, προπονητής που αναγέννησε φέτος τη Λαμία, την έχει «ξανακάνει» στον Ολυμπιακό και δη μέσα στο Καραϊσκάκη, υπό παρόμοιες συνθήκες!

• Ήταν στις 27 Νοέμβρη του 2016, το Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0!!! Ο Γρηγορίου τότε ως προπονητής της Κέρκυρας είχε κόψει δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό μέσα στον Πειραιά, εκμεταλλευόμενος άριστα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παίξει ημέρα Πέμπτη ευρωπαϊκό παιχνίδι και ήταν κουρασμένοι από την ισοπαλία-πρόκριση με την ελβετική Γιάνγκ Μπόις. Η δε Κέρκυρα είχε πάει στα μουλωχτά, όπως κάνει τώρα η Λαμία, κι είχε πάρει ένα 0-0, με γκολκίπερ τον άσημο Κουτζαβασίλη παρακαλώ!

• Κάπως έτσι κι η Λαμία τώρα, πάλι με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την κόπωση του Ολυμπιακού από το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό, ενόψει της πρώτης μάχης με την Άρσεναλ. Με τον Γρηγορίου να έχει δυσκολέψει κι άλλες φορές τους «ερυθρόλευκους» φτάνοντας πολύ κοντά στην βρύση, έστω κι αν τελικά δεν ήπιε νερό (βλέπε Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4, Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2).

• Απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, το παιχνίδι αυτό με τη Λαμία είναι ένας «πονηρός» αγώνας για τον Ολυμπιακό, που όσο έχει στο μυαλό του την Άρσεναλ, αυτόματα θα έχει δυσκολίες απέναντι σε ένα αντίπαλο που και καλή ψυχολογία έχει, αλλά και ρέντα-εφτά ματς με μηδέν παθητικό για ομάδα σαν την Λαμία είναι απίστευτο δεδομένο!



• Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις σημασία έχει ο τρόπος, η νοοτροπία, με την οποία θα την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον εκάστοτε αντίπαλο του. Κι ο Μαρτίνς νομίζω ότι έχοντας την πικρή εμπειρία του αποκλεισμού στο Κύπελλο από τη Λαμία, με το 0-1 πρόπερσι μέσα στο Καραϊσκάκη, θα πιέσει αρκετά τους παίκτες του για να είναι συγκεντρωμένοι και σοβαροί στο παιχνίδι τους.

• Για να είμαστε, βέβαια, ειλικρινείς η κόπωση από τον απίστευτα μεγάλο αριθμό αγώνων που δίνει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη-για όποιον δεν το έχει ακούσει, καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει δώσει πιο πολλά παιχνίδια μέσα στο 2021 από τον πρωταθλητή Ελλάδας, που παίζει σήμερα με την Κέρκυρα τον 19ο αγώνα του από τις 3 Γενάρη, δηλαδή μέσα σε 63 ημέρες!!! Τόσα ματς έχουν παίξει εκτός του Ολυμπιακού μόνο η Μπαρτσελόνα και οι δύο Μάντσεστερ, η Σίτι κι η Γιουνάιτεντ!!!

• Αυτό που μετράει πλέον σε μεγάλο βαθμό είναι η αφοσίωση στον στόχο. Είδαμε για παράδειγμα τον Εμβιλά να καλείται να παίξει στόπερ την Πέμπτη στο Χαριλάου και να έχει μία εξαιρετική παρουσία σε αυτή τη θέση σε αυτά τα 21 τελευταία λεπτά που έπαιξε δίπλα στον Παπασταθόπουλο!

• Ο Γάλλος, σε ρόλο αριστερού στόπερ, είχε πέντε πολύ έγκαιρες και γρήγορες επεμβάσεις, είτε χαμηλά, είτε ψηλά, μπροστά στον Μπρούνο και στον Κάτσε και στον Σίλβα, ενώ έπαιξε και καλά το οφσάιντ. Βεβαίως, στο διάστημα αυτό ο Άρης δεν είχε καθαρό σέντερ φορ, αφού είχε βγει ο Μάνος κι έπαιζαν μπροστά οι εξτρέμ Σίλβα και Μπρούνο, που είχαν μπει αλλαγή. Και στο τέλος πέρασε σέντερ φορ ο στόπερ Μπεναλουάν, που μάλιστα είχε και μία εντυπωσιακή προσπάθεια, πλαγιοκοπώντας και βγάζοντας επικίνδυνη σέντρα προ του Εμβιλά!

• Αλλά αυτό το οποίο είδε ο Μαρτίνς σε αυτό το 20λεπτο του Εμβιλά σε θέση στόπερ, εγώ είμαι βέβαιος ότι τον ικανοποίησε πολύ! Σε βαθμό που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορεί να τον σκεφθεί ως μία επιπλέον λύση για πίσω! Υπό την έννοια ότι έτσι αφενός μεν χωράνε στην ενδεκάδα και ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά, με δεκάρι τον Φορτούνη η, τον Βαλμπουενά, αφετέρου δε θα έχει ο Ολυμπιακός με τις καλές πάσες του Εμβιλά να ξεκινάει-χτίζει το παιχνίδι του από πίσω…

• Όπως δε κι αν το δει κανείς, ο Εμβιλά του έδειξε του προπονητή ότι έχει κι άλλη εναλλακτική λύση πλην του Χολέμπας και ίσως πιο αξιόπιστη, καθότι ο Εμβιλά ναι μεν δεν είναι αμυντικός, όπως ο Χολέμπας, αλλά είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Γερμανό, που ενώ είχε γενικά μία καλή απόδοση στο Χαριλάου, έκανε δύο-τρία λάθη που μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, το ένα δημιούργησε πρόβλημα, καθώς από ένα άστοχο διώξιμο του Χολέμπας με κεφαλιά στο 15’ έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρούνο Γκάνα να περάσει μία έξοχη πάσα-τρύπα στον Μπερτόλιο, που για ένα κλικ δεν βρήκε την μπάλα σε απολύτως πλεονεκτική θέση για γκολ-με τον Χολέμπας να έχει κάνει διπλό σφάλμα στη φάση, αφού και την μπάλα αρχικά έδωσε πολύ εύκολα στον Γκάμα και στη συνέχεια δεν έπαιξε καλή άμυνα για να βγάλει οφσάιντ τον Μπερτόλιο…



• Πάντως, ο Χολέμπας δείχνει επαγγελματισμό και παρότι έχασε ίσως κι υπερβολικά εύκολα θα έλεγε κανείς τη θέση του στην ενδεκάδα, αμέσως με το που ήρθε από την Πορτογαλία ο Όλεγκ, μοιάζει να είναι πάντοτε διαθέσιμος, όταν τον χρειάζεται η ομάδα. Και μην ξεχνάμε ότι και στο πρώτο ματς του Κυπέλλου από μία δική του έξοχη σέντρα ο Χασάν είχε κάνει το 2-1, ενώ και στο Χαριλάου είχε επίσης μία πολύ επικίνδυνη σέντρα που για λίγο δεν αξιοποίησε ο Ανδρούτσος, ενώ και την ευκαιρία του Κάιπερς από τη σέντρα του Μασούρα, την ξεκίνησε ο Χολέμπας, με την καλή του πάσα στον Έλληνα διεθνή. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, εάν ο Όλεγκ περνούσε κάποιες από τις σέντρες που έχουμε δει εσχάτως από τον Χολέμπας θα τον αποθεώναμε τον μικρό…

• Δίνει τη μάχη του ο Χολέμπας, με τα καλά και τα άσχημα του. Την Πέμπτη π.χ. έβγαλε ορισμένες πολύ καλές άμυνες σε κρίσιμες στιγμές, αλλά έφαγε και μία πλαγιοκόπηση στο 76΄ (εκεί που χρειάστηκε ο Ανδρούτσος να μπλοκάρει το απειλητικό σουτ του Γκάμα από καλή θέση) και του πέρασαν κι άλλη μία σέντρα νωρίτερα. Ξέρεις, όμως, ότι έχεις μία αρκετά σίγουρη λύση πίσω από τον βασικό σου αριστερό μπακ κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Άσχετο: τι σημαίνει αυτό που λέγεται με αφορμή την ήττα του 1-2 στο Άιντχοβεν και την ισοπαλία του 1-1 στο Χαριλάου, ότι ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει, αλλά περνάει; Δηλαδή, ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη δεν κέρδισε 4-2 την PSV και 2-1 τον Άρη; Μιλάμε για νοκ άουτ διπλά παιχνίδια. Οι προκρίσεις παίζονται σε δύο παιχνίδια κι ο Ολυμπιακός κέρδισε και στα δύο στο σπίτι του. Το ότι δεν κέρδισε κι εκτός έδρας, και δη ότι έβαλε τα χρυσά γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του, δεν πάει να πει ότι δεν άξιζε τις προκρίσεις. Ίσα ίσα, κατά κοινή ομολογία, βλέποντας και τα δύο παιχνίδια με τους Ολλανδούς, αλλά και τα δύο παιχνίδια με τον Άρη, διαπιστώνεις εύκολα ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος κι άξιζε να πάρει τις δύο προκρίσεις.
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate