Με 4 νέα πρόσωπα φρεσκάρει την 11άδα του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Με 4 νέα πρόσωπα φρεσκάρει την 11άδα του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς

Με 4 νέα πρόσωπα φρεσκάρει την 11άδα του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αποψινό αγώνα με τον Άρη και τη μεγάλη σημασία του για τον Ολυμπιακό! Διαβάστε παρακάτω... • Σίγουρα ένα τόσο κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι όπως το σημερινό με τον Άρη, δεν είναι και…ιδανικό να έρχεται σε τέτοια συγκυρία για τον Ολυμπιακό, δηλαδή με την ομάδα να έχει παίξει Πέμπτη βράδυ με την Άρσεναλ, έχοντας καταβάλλει τέτοια μεγάλη προσπάθεια κι έχοντας γυρίσει Παρασκευή απόγευμα από το Λονδίνο.

• Από πού κι ως πού είναι κρίσιμο βαθμολογικά, με τον Ολυμπιακό στο +16 από τον δεύτερη στη βαθμολογία Άρη; Πολύ απλά ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατό πιο γρήγορα κι αυτή η μόλις πρώτη αγωνιστική των πλέι οφς του δίνει μία δυνατότητα να ξεφύγει ακόμη περισσότερο, πλησιάζοντας αυτό τον στόχο του. Διότι, κερδίζοντας τον Άρη πάει στο +19 από αυτόν, αλλά και, παράλληλα, εκμεταλλεύεται το όποιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, και για παράδειγμα σε περίπτωση ισοπαλίας στην Τούμπα ξεφεύγει της ΑΕΚ κατά 21 βαθμούς και του ΠΑΟΚ κατά 22. Πρακτικά αυτό θα σημάνει ότι ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται μόλις τρεις νίκες στις υπόλοιπες εννιά αγωνιστικές προκειμένου να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής..

• Γιατί να βιάζεται ο Ολυμπιακός να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα;

Πρώτον, γιατί έτσι είναι το σωστό κι έτσι θέλει να κάνει οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου! Πάντοτε μία ώρα αρχύτερα είναι καλύτερα.

Δεύτερον, γιατί υπάρχουν κι οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ, οπότε ο Ολυμπιακός θα θέλει έχοντας όσο το δυνατόν πιο μεγάλη βαθμολογική άνεση να κάνει με ευχέρεια ένα ροτέισον στα ματς πρωταθλήματος κι όχι στα δύο σκληρά όπως αναμένονται παιχνίδια με τον ΠΑΣ για το ποιος θα φτάσει στον τελικό, με τους «ερυθρόλευκους» να στοχεύουν στο νταμπλ, όπως ακριβώς είχαν κάνει πέρυσι.

Τρίτον, γιατί με το πρωτάθλημα εξασφαλισμένο θα δοθεί η δυνατότητα στον Μαρτίνς με μεγαλύτερη άνεση να δώσει ευκαιρίες στους παίκτες που έχουν παίξει λιγότερο, ώστε να τους τεστάρει καλύτερα. Για παράδειγμα στους γκολκίπερ Τζολάκη, Κρίστινσον, στον Κάιπερς, τον Τιάγκο, τον Ντρέγκερ, τον Αβραάμ. Και να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά όπως ο Σουρλής.

• Ατυχώς σήμερα και μία ακόμη συγκυρία όμως δεν είναι καλή για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό. Διότι, τώρα που θα ήθελε να φρεσκάρει όσο το δυνατόν περισσότερο την ενδεκάδα του προερχόμενος από το πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την Άρσεναλ, του λείπουν παίκτες όπως οι Βαλμπουενά, Χασάν, Σεμέδο, Αβραάμ, ενώ ουδείς ξέρει και το βαθμό ετοιμότητας του Βρουσάι, που μόλις επανήλθε από τραυματισμό κι έχει να παίξει ακριβώς ένα μήνα.



• Η αίσθηση που υπάρχει στο Ρέντη είναι ότι ένα φρεσκάρισμα πάντως θα το κάνει ο Πέδρο στο καθόλου εύκολο παιχνίδι με τον Άρη, που στις δύο τελευταίες επισκέψεις του τις προάλλες στο Καραϊσκάκη έχασε οριακά 1-2 στο Κύπελλο και πήρε ισοπαλία 1-1 στο πρωτάθλημα.

• Ο Μπουχαλάκης κι ο Λαλά, αλλαγές του τελευταίου δεκαλέπτου στο Λονδίνο, αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, όπως κι ο Τιάγκο Σίλβα, που αν μη τι άλλο το παλεύει πολύ κάθε φορά που παίρνει την ευκαιρία. Και πιθανότατα να υπάρξει και ένα τέταρτο καινούριο πρόσωπο στην ενδεκάδα, είτε αυτός είναι ο Μπρούμα, είτε κάποιος εξτρά χαφ (Καμαρά η, Εμβιλά), είτε κάποιος εξτρά φορ (Καίπερς)! Δηλαδή, Σα, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Χολέμπας, Τιάγκο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί και μία θέση να παίζεται.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία φοβερή παράδοση να κερδίζει τον Άρη εδώ και περίπου μία δεκαετία, αλλά τώρα μιλάμε για τον πιο δυνατό Άρη της δεκαετίας. Για μία ομάδα που στο φετινό πρωτάθλημα έχει εκτός έδρας απίστευτα αποτελέσματα με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, καλύτερα κι απ΄ ότι εντός έδρας! Έχει φέρει ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη και 2-2 στην Τούμπα, κι έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ τόσο τον Παναθηναϊκό με 1-0, όσο και την ΑΕΚ με 2-0. Είναι άκρως εντυπωσιακό ότι σκοράρει άλλοτε μία κι άλλοτε δύο φορές σε όλα αυτά τα ντέρμπι, ενώ έχει κρατήσει το μηδέν δύο φορές και τη μία φορά που δέχθηκε δεύτερο γκολ ήταν στις καθυστερήσεις με πέναλτι.

• Όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολη δουλειά θα έχει απόψε ο Ολυμπιακός, μάλλον «ζει αλλού».

Άσχετο: Έκανε μία ανάρτηση στο twitter o Παπασταθόπουλος κι η ανταπόκριση του κόσμου, ιδίως των φίλων της Άρσεναλ, ήταν εκπληκτική. Και μία μικρή ένδειξη για το πόσο τον σέβονται γενικά στην οικογένεια της Άρσεναλ, όπως άλλωστε το αντιληφθήκαμε κι από την συμπεριφορά των παικτών της απέναντι του την Πέμπτη το βράδυ… Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate