Ολυμπιακός: Κατεδάφησε και τον ΌΦΗ, ασταμάτητος!

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός: Κατεδάφησε και τον ΌΦΗ, ασταμάτητος!

Ολυμπιακός: Κατεδάφησε και τον ΌΦΗ, ασταμάτητος!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με 3-0 δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, με σκόρερ τους Εμβιλά, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ντεμπούτο για τον Παπασταθόπουλο. Έχασε πέναλτι ο Φορτούνης

Διαβάστε παρακάτω... Νωρίς-νωρίς ξεμπέρδεψε ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς κόντρα στον ΟΦΗ. Από το πρώτο ημίχρονο βρέθηκε προηγούμενος στο σκορ με 2-0 χάρη στα τέρματα των Εμβιλά (19’) και Μασούρα (37’), με τους Κρητικούς να έχουν ρόλο κομπάρσου και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μία τρόπον τινά συντήρηση δυνάμεων από πλευράς Πειραιωτών (αν και είχε τις ευκαιρίες του), με τον Μαρτίνς να δίνει την ευκαιρία στον Παπασταθόπουλο να κάνει ντεμπούτο και να βλέπει τον Ελ Αραμπί να ξαναβρίσκει δίχτυα για το τελικό 3-0.

ΜΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ

Οι δύο αλλαγές σε σχέση με αυτά που δοκίμασε ο Μαρτίνς στις τελευταίες προπονήσεις ήταν ο Βαλμπουενά αντί του Φορτούνη και ο Μασούρας αντί του Βρουσάι. Δεν τις λες και... ρεζέρβες λοιπόν. Ο Μαρτίνς έσπευσε να κατεβάσει την πιο δυνατή του ενδεκάδα απέναντι στον ΟΦΗ. Ξεκίνησε λοιπόν με Σα στο τέρμα, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Καμαρά στα χαφ, τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί και τους Μασούρα - Μπρούμα στα άκρα. Ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του επέλεξε πεντάδα στην άμυνα για να περιορίσει στον βαθμό που μπορεί τις επιθετικές... διαθέσεις του Ολυμπιακού.

ΤΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό που είχε ζητήσει από τους παίκτες του δεν ήταν τίποτε άλλο από το να ξεμπερδέψουν γρήγορα με τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές του δεν του χάλασαν το χατίρι. Με τους Μπρούμα, Μασούρα και Βαλμπουενά σε τρελά κέφια, κατάφεραν και έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός αφού έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά, κατάφερε στο 19’ με τον Εμβιλά, έπειτα από φάση διαρκείας, να βρει δίχτυα και να ανοίξει το δρόμο για τη νίκη. Οι Πειραιώτες συνμέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Φουλ πίεση ψηλά, με τον Μπρούμα να είναι αρκετά δραστήριος, όπως και ο Μασούρας, ενώ πολλές βοήθειες πήρε ο Ολυμπιακός επιθετικά και από τους Ρέαμπτσιουκ (ειδικά από τον Μολδαβό) και τον Ανδρούτσο. Το 2-0 ήρθε έπειτα από κλέψιμο του Βαλμπουενά και πάσα στον Μασούρα, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Βάτερμαν στο 37’. Το μοναδικό μελανό σημείο του πρώτου ημιχρόνου η αναγκαστική αλλαγή του Μπρούμα στο 40’.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σε τόσο υψηλές στροφές. Ή για την ακρίβεια, άρχισε να «γκαζώνει» κάπως μετά το 65'. Όποτε ήθελε έφτανε στην περιοχή του Βάτερμαν, ασχέτως αν δεν ήταν καταιγιστικός όπως στο πρώτο 45λεπτο. Κατάφερε όμως με χαρακτηριστική ευκολία να ξαναβρεί δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί (68’), ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν σίγουρα και το ντεμπούτο του Παπασταθόπουλου. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει το 4-0 στο 80’ με τον Φορτούνη, αλλά ο Θεσσαλός χαφ έχασε το πέναλτι και γενικώς έχει χαθεί φέτος το μέτρημα με τα πέναλτι που έχουν απωλέσει οι Πειραιώτες. Όσο για τον ΟΦΗ; Κατώτερος των προσδοκιών του κόσμου του, ολοκληρώνοντας το ματς με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Σελίμοβιτς στο 79' (είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές ο Σίμος).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0

«Γ. Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 19’ Εμβιλά, 37’ Μασούρας, 68’ Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 13’ Ουές, 25’ Ανδρούτσος, 50’ Ρέαμπτσιουκ, 53’ Μασούρας, 79’ Σελίμοβιτς.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα (64’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (64’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (40’ λ.τρ. Φορτούνης), Μασούρας (70’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (70’ Χασάν).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Στάρτζεον, Βαφέας (78’ Ντε Γκουζμάν), Διαμάντης (61’ Μίγγος), Γκαργκαλατζίδης (61’ Σαρδινέρο), Στάικος, Γρίβας, Κοροβέσης (61’ Γιαννούλης).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate