Ολυμπιακός-Άρης: Σκεφτόταν την Αϊντχόφεν, ο Μήτρογλου τον τιμώρησε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός-Άρης: Σκεφτόταν την Αϊντχόφεν, ο Μήτρογλου τον τιμώρησε

Ολυμπιακός-Άρης: Σκεφτόταν την Αϊντχόφεν, ο Μήτρογλου τον τιμώρησε

Ο πολύ καλός Άρης πέρασε αλώβητος από το "Γ. Καραϊσκάκης" αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από τον Ολυμπιακό. Φορτούνης (40') και Μήτρογλου (82') τα γκολ. Τραυματίστηκαν Βρουσάι, Σωκράτης.

Διαβάστε παρακάτω... Έψαχνε τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη για να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτή του την στέρησε ένας πρώην ποδοσφαιριστής του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέδρασε από το "Γ. Καραϊσκάκης" με τον βαθμό μένοντας στο 1-1 με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Κώστας Μήτρογλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 82' ισοφάρισε το γκολ του Φορτούνη (40') και οι "κιτρινόμαυροι" πέρασαν αλώβητοι από το Φάληρο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχασε δύο βαθμούς, αλλά έχασε και δύο παίκτες. Βρουσάι και Σωκράτης αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" με την ομάδα του Πειραιά να παίζει στο ρελαντί ειδικά μετά το 1-0 και να σκέφτεται τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν.
 

Με αλλαγές ο Μαρτίνς

Ήταν αναμενόμενο ο Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα προκειμένου να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του αγώνα με την Αϊντχόφεν. Πράγματι αυτό έκανε βάζοντας στα άκρα της άμυνας, Ανδρούτσο και Χολέμπας, ενώ ο Σεμέδο έπαιξε δίπλα στον Σωκράτη αντί του τιμωρημένου Μπα. Μπουχαλάκης και Καμαρά έπαιξαν στα χαφ με τους Βρουσάι, Μασούρα στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τους Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήση και Σούντγκρεν στην άμυνα. Τζέγκο και Σάσα ήταν οι χαφ, Γκαρσία και Σίλβα στα άκρα της επίθεσης και με τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μάνο.

Η ψυχρολουσία με Βρουσάι

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε ότι ήταν η ομάδα που ήθελε να επιβάλλει το ρυθμό της στο γήπεδο. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάποια αξιόλογη προσπάθεια. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 16' με τον Φορτούνη να εκτελεί κόρνερ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά και ο Κουέστα στην προσπάθεια του να απομακρύνει έβαλε άτσαλα το κορμί του και λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 20' ο Βρουσάι ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του εντός περιοχής από τον Σάκιτς με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ματς απέκτησε έναν… τρελό ρυθμό με τις ομάδες να εκδηλώνουν επιθέσεις και τον Άρη να βρίσκει χώρο για να κάνει δημιουργήσει προβλήματα μπροστά από την εστία του Σα. Στο 25' ο Ολυμπιακός έχασε λόγω τραυματισμού τον Βρουσάι με τον Βαλμπουενά να περνάει στη θέση του. Στη συνέχεια ο ρυθμός χάλασε και είχαμε αρκετές διακοπές λόγω των τραυματισμών.

Η λύση από τον Φορτούνη

Ο Άρης έβγαινε αξιόλογα στην επίθεση και πολλές φορές πάτησε την περιοχή του Σα. Τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 40' Βαλμπουενά και Χολέμπας συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα και τον Ανδρούτσο να στρώνει στον Φορτούνη που με σουτ έκανε το 1-0. Στο 44' ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά τη λάθος συνεννόηση του Σα με τον Σεμέδο, αλλά ο Σωκράτης πρόλαβε στη γραμμή και απομάκρυνε, όμως, στην ίδια φάση τραυματίστηκε. Μετά από δεκάλεπτη καθυστέρηση το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0.

Επιθετικός ο Άρης στην επανάληψη

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ρέαμπτσιουκ πήρε τη θέση του Σωκράτη και ο Χολέμπας έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σεμέδο. Ο Άρης στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησε να βγάλει επιθετικότητα και αυτό έγινε κυρίως με τους ακραίους Σίλβα και Γκαρσία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ορεξάτη και στο 58' ο Μάντζιος έβαλε στο γήπεδο τον Μπρούνο και τον Μαντσίνι αλλάζοντας του δύο ακραίους του στην επίθεση. Από εκείνη τη στιγμή είναι αλήθεια ότι ο Άρης έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος ειδικά με τον Μπρούνο, ο οποίος έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο και δημιούργησε αρκετές καταστάσεις. Στο 63' μάλιστα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά ο Ανδρούτσος πρόλαβε και έβαλε καλά το κορμί του και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Πήρε βαθμό με Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήταν φλύαρος, ήταν ανιαρός και χωρίς ενέργεια στο γήπεδο. Ίσως το ματς της Πέμπτης να ήταν στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι στο γήπεδο είχαν θέμα και στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν κατά κύριο λόγο να απειλήσουν με στατικές φάσεις και με καλύτερη στιγμή μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουέστα. Και με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι απλά περίμενε να περάσει η ώρα για να τελειώσει το παιχνίδι ο Άρης γινόταν όλο και πιο επικίνδυνος. Στο 81' ο Μπρούνο εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή χαλάρωσης έβγαλε τη σέντρα και ο Σα ανέτρεψε τον Μαντσίνι που μπήκε στη φάση και ο Σιδηρόπουλος σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μήτρογλου στο 82' ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σα για να γράψει το 1-1 και να δώσει ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Άρης 1-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 40' Φορτούνης, 83' πεν. Μήτρογλου

Κίτρινες: 44' Φορτούνης, 45+3 Τζέκο, 51' Καμαρά, 79' Σεμέδο, 80' Σα, 85' Μήτρογλου, 90+6 Ραντζέλοβιτς

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σωκράτης (46' Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76' Εμβιλά), Βρουσάι (29' Βαλμπουενά), Φορτούνης (59' Σίλβα), Μασούρας (59' Ραντζέλοβιτς), Χασάν

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (58' Μπρούνο), Μπερτόγλιο (84' Κάτσε), Γκαρσία (58' Μαντσίνι), Μάνος (66' Μήτρογλου).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate