Ανδρούτσος: Και όμως, παίζει σε 7 (!) διαφορετικές θέσεις

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ανδρούτσος: Και όμως, παίζει σε 7 (!) διαφορετικές θέσεις

Ανδρούτσος: Και όμως, παίζει σε 7 (!) διαφορετικές θέσεις
Ο Θανάσης Ανδρούτσος προσέθεσε στο ενεργητικό του φέτος και τις θέσεις των στόπερ και κεντρικού χαφ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Το G-Weekend στέκεται στις επτά διαφορετικές του θέσεις.
Διαβάστε παρακάτω...

Φαίνεται πως οι Πορτογάλοι προπονητές του πηγαίνουν του Μαρουσιώτη χαφ. Με τον Μπέντο ο Ανδρούτσος είχε πάρει αρκετά τα... πάνω του και έρχεται τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει μία νέα ευκαιρία στην καριέρα του.

Ο Ανδρούτσος από τα 20 του χρόνια είχε την εξής ιδιαιτερότητα σχετικά με την καριέρα του. Από τότε που αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού (έχοντας κολλητούς φίλους τους Ρέτσο, Νικολάου και Μανθάτη) και τον εξέλιξε και καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα ο Πάουλο Μπέντο ακόμα οι εκάστοτε προπονητές του ψάχνουν την ιδανική για εκείνον θέση. 

Με βάση την σωματοδομή του και αυτά που είχαμε δει παλαιότερα κυρίως από αυτόν θα μπορούσε να σταθεί ως ένα οκτάρι. Πιθανώς να ήταν μία θέση που θα του ταίριαζε. Από την άλλη είναι μία θέση που θέλει να κουβαλάς μπάλα και να φτιάχνεις διαρκώς παιχνίδι.

Ο Τάκης Λεμονής τον έβαζε εξτρέμ αλλά μετά είχε παίξει και στο κέντρο αλλά και σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο Ανδρούτσος έφτασε με αυτά και με αυτά να έχει παίξει από κρυφός κυνηγός και σε ρόλο πίσω από τον στράικερ μέχρι δεξί μπακ!

Στο Ολυμπιακός - Ξάνθη ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρθία, τον τοποθέτησε στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Η λογική ήταν ο Ανδρούτσος να λειτουργεί ως δεξιός μπακ χαφ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ανδρούτσος γινόταν ένας άλλος... Ρέτσος παίζοντας αρκετές θέσεις. Ο Μαρουσιώτης μεσοεπιθετικός τη σεζόν του Μπέντο έπαιζε αμυντικός χαφ και οκτάρι. Ο Πορτογάλος όμως τον είχε χρησιμοποιήσει και ως εξτρέμ και σε άλλες θέσεις πίσω από τον φορ. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η θέση του - όπως ήταν στους μικρούς - ήταν επιτελικός χαφ (περισσότερο σαν κρυφός κυνηγός) και φορ!

Δεξί μπακ, στόπερ και κεντρικός χαφ με Μαρτίνς!

Φτάνοντας στο σήμερα ο Ανδρούτσος έχει φτάσει να έχει παίξει σε επτά διαφορετικές θέσεις στην καριέρα του. Έχει παίξει κεντρικός χαφ, εξτρέμ, 2ος κυνηγός, φορ, επιτελικός  χαφ, δεξιός μπακ αλλά και για λίγα λεπτά στο ματς με τον Παναιτωλικό που ήταν στόπερ.

Με τον Μαρτίνς παρότι η θέση που τον βλέπει ο κόουτς των Πειραιωτών είναι του δεξιού μπακ στο Κύπελλο τον είχε και κεντρικό χαφ και μετά λόγω τραυματισμού του Αβραάμ για λίγο στόπερ (έβαλε και τον Μπουχαλάκη στόπερ). Ο ίδιος ο παίκτης έχει τονίσει κατ' επανάληψη πως δεν τον πειράζει να παίζει οπουδήποτε αρκεί να βοηθάει. Κοινώς το κίνητρό του και η φιλοδοξία του είναι σε υψηλά επίπεδα.

Το εξάρι και η φετινή σεζόν!

Στα πρώτα του βήματα στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού υπήρξε αρχικά μία διάθεση να παίζει ο Ανδρούτσος κυρίως σαν εξάρι και ενώ ο ίδιος ως γνωστόν θαυμάζει πολύ τον άλλοτε αρχηγό των Πειραιωτών, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, κάτι στο οποίο είχε σταθεί και ο ίδιος. Τον είχε ως πρότυπό του ειδικά για όσα είχε προσφέρει στο Λιμάνι.

Η λογική της χρησιμοποίησής του ως δεξιός μπακ έχει να κάνει με το ότι ο Ανδρούτσος είναι γρήγορος παίκτης όπως και να το κάνουμε και μπορεί να καλύψει την πλευρά. Αμυντικά μπορεί να κυνηγήσει κάθε αντίπαλο ακόμα και εάν τον χάσει. Έχει επίσης αρκετά ανεβάσματα ενώ φέτος έδειξε πως μπορεί και να δώσει ασίστ αλλά και να σκοράρει.

Φέτος ο 23χρονος ύψος 1.82 μέτρων κάνει στον Ολυμπιακό μία σεζόν με 8 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ. Στο σύνολο στην καριέρα του στον Ολυμπιακό έχει 65 ματς με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate