Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Την αποτελείωσε - Ξεφεύγει με τον Ελ Αραμπί

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Την αποτελείωσε - Ξεφεύγει με τον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Την αποτελείωσε - Ξεφεύγει με τον Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη στα γκολ του Ελ Αραμπί (14', 69') και του Βαλμπουενά (90+4) και άνοιξε τη διαφορά από τους διώκτες του. Δοκάρι η Ένωση στο 67' με τον Μάνταλο

Διαβάστε παρακάτω... Από εκεί που σταμάτησε το 2020 συνεχίζει και το 2021 ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με σκορ 3-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν των "κιτρινόμαυρων" σε ένα ματς που ήταν αποτελεσματικοί και γι' ακόμα μία φορά αποδείχτηκε πόσο καθοριστικός είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να προβληματίσει τον Ολυμπιακό κάτι που έκανε στην επανάληψη. Στο 67' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Μάνταλο, αλλά δύο λεπτά αργότερα (69') δέχτηκαν το 2-0 και εκεί όλα τελείωσαν, ενώ στις καθυστερήσεις δέχτηκαν και τρίτο γκολ με πέναλτι του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε έτσι 6 βαθμούς από τον Άρη (παίζει τη Δευτέρα στη Λαμία), 7 από τον ΠΑΟΚ και 11 από την ΑΕΚ.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός με 4-2-3-1 και η ΑΕΚ

Με επιθετικούς προσανατολισμούς παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε με Καμαρά, Εμβιλά στα χαφ και πίσω από τον Ελ Αραμπί έπαιξαν οι Μπρούμα, Φορτούνης, Βρουσάι. Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Σιμόες και Κρίστισιτς έπαιξαν στα χαφ με τους Γκαρσία, Μάνταλο και Λιβάγια να αγωνίζονται πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Ο Ελ Αραμπί το… βιολί του

Οι Πειραιώτες με το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να κυριαρχήσουν στο γήπεδο. Από την πλευρά της η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού. Στα πρώτα λεπτά οι Πειραιώτες φάνηκε να έχουν θέματα στα μετόπισθεν, αφού είχαν γίνει δύο λάθη που έδωσαν μπάλες στην ΑΕΚ. Στο 10' ο Ολυμπιακός προειδοποίησε την ΑΕΚ με τη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί, αλλά στο 14' ο Μαροκινός δεν αστόχησε. Ο Εμβιλά έκανε τη σέντρα και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα για να κάνει το 1-0.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 19' με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Σα. Από 'κει και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυκλοφορούσε τέλεια τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του Φορτούνη. Βρουσάι, Μπρούμα ήταν αρκετά δραστήριοι, είχαν δώσει πλάτος στην ομάδα και στο 20' οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν έφτασε έγκαιρα στη μπάλα.

Στο 32' ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα από τον Μπρούμα, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχιζόταν και η ΑΕΚ έδειχνε ότι δεν μπορούσε να φρενάρει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία λειτουργούσε άψογα στο γήπεδο. Παράλληλα η ΑΕΚ έδειχνε ότι είχε σοβαρό θέμα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων. Έτσι το 1-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό στα πρώτα 45 λεπτά.

Κομβική η αλλαγή του Γαλανόπουλου

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ αποφάσισε να ξεκινήσει με τρεις αλλαγές κι έτσι έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γαλανόπουλο, Ολιβέιρα και Σβάρνα. Η είσοδος του πρώτου στο παιχνίδι αποδείχτηκε καθοριστική για την ΑΕΚ, αφού περιόρισε την κυριαρχία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές μπάλες στον χώρο του κέντρου και από τη στιγμή που το πέτυχαν αυτό μπόρεσαν να δημιουργήσουν. Είχαν ευκαιρίες με τον Μάνταλο να είναι ο κύριος εκφραστής τους.

Η ΑΕΚ βρήκε χώρους να φτιάξει φάσεις και να προβληματίσει την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία είχε κακές αντιδράσεις στις περισσότερες κάθετες πάσες που δέχτηκε. Οι "ερυθρόλευκοι" από την πλευρά τους έδειχναν ότι είχαν κατεβάσει ταχύτητα και αυτό ήταν κάτι που δεν το ήθελε ο Μαρτίνς. Έχει συμβεί άλλωστε σε πολλά παιχνίδια και είναι μία νοοτροπία που δεν αρέσει στον Πορτογάλο.

Δοκάρι η ΑΕΚ, γκολ ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και το ήσυχο πρώτο 45λεπτο είχε περάσει ανεπιστρεπτί για τους Σεμέδο, Μπα. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει και στο 67' ο Μάνταλος κινήθηκε στην πλάτη του Μπα, πήρε την κάθετη του Λιβάγια και σε πρώτο χρόνο τον νίκησε ο Σα, ενώ σε δεύτερο το δοκάρι του Πορτογάλου πορτιέρε. Έτσι εκεί έμεινε το 1-0 και στην επόμενη φάση μία καλή εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να την απομακρύνει η άμυνα της ΑΕΚ, η μπάλα "κόλλησε" στην περιοχή του Τσιντώντα και από τη στιγμή που έφτασε στον Ελ Αραμπί στο 69' έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Μετά από αυτή τη φάση ήρθε η απογοήτευση στο "στρατόπεδο" των φιλοξενούμενων, αφού τη στιγμή που πίεζαν δέχτηκαν το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ματς, ο Μαρτίνς πέρασε τον Μπουχαλάκη και "έδεσε" το κέντρο του περιορίζοντας την κυριαρχία της ΑΕΚ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιμόες ανέτρεψε τον Βαλμπουενά στην περιοχή και ο Μακέλι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 3-0 και οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο 2021.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μάκελι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 14' Ελ Αραμπί, 69' Ελ Αραμπί, 90+4 πεν. Βαλμπουενά

Κίτρινες: 52' Μάνταλος, 59' Μπρούμα, 81' Μπα, 86' Σεμέδο

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά (89' Σίλβα), Εμβιλά, Μπρούμα (61' Βαλμπουενά), Φορτούνης (70' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70' Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελσεάρου, Λόπες, Κρίστισιτς (82' Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (46' Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate