Η ιδέα για Ελ Αραμπί και Χασάν...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Η ιδέα για Ελ Αραμπί και Χασάν...

Η ιδέα για Ελ Αραμπί και Χασάν...

Σε κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού η συνύπαρξη του Ελ Αραμπί με τον Χασάν στην αντίπαλη περιοχή έχει δώσει λύσεις. Τροφή για σκέψη χρονικής διεύρυνσης του 4-4-2.

Διαβάστε παρακάτω...

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 7 βαθμούς στα τελευταία 3 παιχνίδια του (Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ) στα οποία κατά γενική παραδοχή δεν είχε καλή απόδοση. Παρά μόνο σε πολύ μικρά διαστήματα. Αυτό δείχνει ότι ο χαρακτήρας πρωταθλητή στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει και στις «δύσκολες» περιόδους, όπως επίσης αποδεικνύει ότι στο πλάνο χρειάζονται περισσότερες ιδέες από ένα απλό φρεσκάρισμα ενδεκάδας, το οποίο πολλές φορές δεν δίνει τη λύση.

Πάει ή δεν πάει σε ενισχυτικές προσθήκες ο Ολυμπιακός σε αυτή τη μεταγραφική σεζόν (με τον Μαρτίνς να έχει δηλώσει ότι θέλει παίκτη μόνο αν φύγει κάποιος), θα είναι σημαντικό για τη δύσκολη συνέχεια (σε Super League με λιγότερα από τα μισά ματς μέχρι τώρα και με το Europa League να πλησιάζει) να υλοποιηθούν περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα έχει δουλέψει. Ειδικά σε συγκεκριμένα παιχνίδια, όταν ο αντίπαλος αποφασίζει είτε από την αρχή είτε στη διάρκεια της αναμέτρησης να «κλειστεί» για να κρατήσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Μαρτίνς αποφασίζει να παίξει με δύο σέντερ φορ, συνήθως τους Ελ Αραμπί και Χασάν φυσικά. Όταν κάποιος εκ των δύο δεν έχει πρόβλημα. Και πλέον δεν έχει κανένας, αν εξαιρεθεί ότι ο Μαροκινός είναι κουρασμένος από τα σερί παιχνίδια και ο Αιγύπτιος επανέρχεται σταδιακά αλλά με συνέπεια και δυναμισμό, έπειτα από την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Στο ματς με τον ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός πήγε στο 4-4-2 στα μισά του δεύτερου μέρους. Κι η μεγαλύτερη ευκαιρία του πριν από το γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις, έγινε όταν ο Αιγύπτιος πάσαρε με εντυπωσιακό και άμεσο τρόπο στον Ελ Αραμπί που αστόχησε από κοντά υπό την πίεση του Κάργα. Το γκολ μπήκε από στατική φάση, όταν η αντίπαλη άμυνα έπρεπε να μαρκάρει και τους δύο φορ, συν τους υψηλόσωμους στόπερ και όποιους άλλους είχαν προωθηθεί στην περιοχή για την τελευταία και καθοριστική φάση.

Η συνύπαρξη των δύο στράικερ του Ολυμπιακού έχει φέρει αποτέλεσμα και σε άλλα παιχνίδια, όταν το πράγμα είχε αρχίσει να δυσκολεύει πολύ για το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι και στην Τούμπα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους δύο κεντρικούς επιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν προσεχώς και ειδικά σε ματς «τύπου ΠΑΣ», ο Μαρτίνς επιλέξει το δίδυμο και την αλλαγή σχηματισμού σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα ήταν μια καλή ιδέα...

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate