«Χ»άθηκε η νίκη για τον Ολυμπιακό! (pic)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

«Χ»άθηκε η νίκη για τον Ολυμπιακό! (pic)

«Χ»άθηκε η νίκη για τον Ολυμπιακό! (pic)
 Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο εξ' αναβολής ντέρμπι για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten και οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με 1-1. Κάκιστο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, στο δεύτερο με τις αλλαγές ο Ολυμπιακός ανέβηκε και ήταν καλύτερος, προηγήθηκε με τον Βρουσάι στο 57', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 79' από στημένη φάση. Ρεπορτάζ του Αντώνη Κόκκινου! Διαβάστε παρακάτω...

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-2-3-1 και ορθολογικό σχήμα, με διάθεση να παίξει πιο επιθετικά και όχι με τριάδα στα χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, δεξιά στην άμυνα ο Ραφίνια, αριστερά ο Χολέμπας και τα δύο στόπερ ήταν ο Σισέ με τον Σεμέδο. Το δίδυμο στα χαφ αποτέλεσαν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Ο Τιάγκο Σίλβα που έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής, ήταν ο οργανωτής των «ερυθρολεύκων», από τη στιγμή που ο Βαλμπουενά δεν ήταν έτοιμος, ενώ και ο Φορτούνης δεν ήταν στο 100%. Στο ένα άκρο της επίθεσης ήταν ο Μασούρας, στο άλλο ο Βρουσάι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Ο Μάσιμο Καρέρα από την πλευρά του ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στα δοκάρια, τους Τσιγκρίνσκι-Νεντελτσιάρου στα στόπερ, τον Μπακάκη δεξιά, τον Λόπες αριστερά, τους Κρίστιτσιτς-Σιμόες στον άξονα, τον Μάνταλο δεκάρι, τον Λιβάγια αριστερά, τον Γκαρσία δεξιά και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Νευρικό ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι δίχως να θέλουν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο στο παιχνίδι τους και για αυτό δεν υπήρχε σημαντική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Τα φάουλ και οι συχνές διακοπές στο παιχνίδι ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα, που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με τίποτα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργούσε ευκαιρίες, φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ειδικά από τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού. Τελικά η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όταν ο Ελ Αραμπί έπιασε την καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα από δεξιά, ο Τσιντώτας όμως έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 35′ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας κόρνερ, ο Σα δεν μπόρεσε αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Εμβιλά ήταν εκεί για να διώξει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να σπάσει την μπάλα, αυτή κόντραρε, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Σιμόες ειχε κόψει με φάουλ τον Μασούρα που αν πέρναγε η μπάλα, θα έβγαινε μόνος του φάτσα με το τέρμα.

Είδε το λάθος και το άλλαξε ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα με τίποτα και ο Μαρτίνς διόρθωσε το αρχικό λάθος του, αν δεν είχαν προβλήματα, με τους Φορτούνη και Καμαρά να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, στις θέσεις των Μασούρα και Τιάγκο Σίλβα που δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν. Ο Φόρτου είχε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες και ίσως για αυτό δεν ήθελε να ρισκάρει από την αρχή ο Μαρτίνς. Ο Καμαρά ίσως να ήταν τακτική επιλογή. Όπως και να έχει, μπήκαν νωρίς για να αλλάξουν την εικόνα του Ολυμπιακού. Στο 51′ ο Φορτούνης άνοιξε το παιχνίδι, ο Βρουσάι έδωσε με τακουνάκι στον Εμβιλά, αυτός σέντραρε στην περιοχή, αλλά ο Ελ Αραμπί στην κίνηση σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Δικαιώθηκε με σκόρερ τον Βρουσάι

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανέστατο ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο μετά τις αλλαγές που έκανε, ο Φορτούνης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε στο 57′. Έδωσε την μπάλα στον Μπουχαλάκη και αυτός με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Βρουσάι μέσα στην περιοχή, αυτός κοντρόλαρε ψύχραιμα, σήκωσε το κεφάλι και πλάσαρε ωραία στην γωνία του Τσιντώτα. Ο βοηθός σήκωσε αρχικά το σημαιάκι για οφσάιντ, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα από το VAR ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να είναι εκτεθειμένος ο νεαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού. Έτσι ο ρέφερι της αναμέτρησης ειδοποιήθηκε να δείξει σέντρα. Για άλλη μια φορά ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τα λάθη της ομάδας του και τα διόρθωσε άμεσα.

Ανώτερος και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, αλλά…

Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν ότι πατάνε καλύτερα μετά το γκολ, έβρισκαν περισσότερους χώρους, δεν τους αξιοποίησαν όμως, παρότι ο Ελ Αραμπί στο 67′ προσπάθησε με προβολή  να κάνει το 0-2, έπειτα από δυνατό γύρισμα του Χολέμπας. Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά τις αλλαγές του Καρέρα, ο Σισέ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, έδωσε ένα κόρνερ από το πουθενά στην ΑΕΚ στο 79′, από το οποίο ήρθε το γκολ των γηπεδούχων. Ο Γκαρσία εκτέλεσε ξανά ένα πολύ επικίνδυνο κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα έχασε την φάση και ο Σιμόες στο δεύτερο δοκάρι κέρδισε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού για το 1-1. Πάντως ο Σιμόες θα μπορούσε να έχει αποβληθεί στο 35′ θυμίζουμε, όταν ο VAR δεν ειδοποίησε για το σκληρό φάουλ πάνω στον Μασούρα.

Κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις

Αρχικά ο Γκαρσία ξέφυγε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στο 90′, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, αλλά σούταρε ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση. Ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός, διότι κόντραρε η μπάλα και δεν στρώθηκε όπως έπρεπε στον παίκτη της ΑΕΚ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, ο Φορτούνης βρήκε τον Εμβιλά στο πρώτο δοκάρι, αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας έβγαλε με τις γροθιές.

Οι ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι – Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Κρίστισιτς, Σιμόες – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάια – Ανσαριφάρντ.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate