Ολυμπιακός: Τεράστια έσοδα από Champions League.. έρχεται το Europa!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ολυμπιακός: Τεράστια έσοδα από Champions League.. έρχεται το Europa!

Ολυμπιακός: Τεράστια τα έσοδα από Champions League.. έρχεται το Europa!
 Ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στους «32» του Europa Leage θα λάβει επιπλέον 500.000 ευρώ, ενώ συνολικά στα ταμεία του θα βάλει τουλάχιστον 37 εκατ. ευρώ. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την Πόρτο (0-2), αλλά η Μάντσεστερ Σίτι του έκανε το χατίρι, νίκησε τη Μαρσέιγ με 3-0 και τον έστειλε για ακόμη μια σεζόν σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στους «32» του Europa League, καθώς τερμάτισαν στην τρίτη θέση και τη Δευτέρα θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλο τους.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και φέτος σημαίνει αυτόματα και έξτρα χρήματα στα ταμεία του, με τους Πειραιώτες να έχουν εξασφαλισμένο ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσό. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη φετινή εξασφάλιση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός έκανε δικά του περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Τα 15.250.000 ευρώ για την πρόκριση στους ομίλους, τα 15.512.000 εκατ. ευρώ διότι βρισκόταν στη 19η θέση του δεκαετούς ranking (ανάμεσα στις 32 ομάδες), ενώ από το market pool (έσοδα που καθορίζονται από την ποσοστιαία εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα) έλαβε περίπου 1.485.000€ και ακόμα 1,2 εκατ. ευρώ επειδή αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Κρασνοντάρ. 
 
Με τη νίκη που έκανε στον όμιλο του Champions League απέναντι στη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός πήρε 2,7 εκατ. ευρώ, με δεδομένο πώς κάθε τρίποντο στο γκρουπ προσφέρει αυτά τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, η παρουσία στους «32» του Europa League χαρίζει το ποσό των 500.000€. Αν η κλήρωση είναι ευνοϊκή και οι «ερυθρόλευκοι» φτάσουν μακριά στον ίδιο θεσμό, θα κάνουν δικά τους κι άλλα χρήματα φυσικά.

Η συμμετοχή στους «16» δίνει 1,1 εκατ. ευρώ, η παρουσία στους «8» χαρίζει 1,5 εκατ. ευρώ, στους «4» δίνεται το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, ο φιναλίστ λαμβάνει 4,5 εκατ. ευρώ και αυτός που το κατακτά 8,5 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια φέτος ο Ολυμπιακός πλησιάζει τα 37 εκατ. ευρώ σε έσοδα από την παρουσία του στην Ευρώπη.

 Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate