Νίκη πέντε αστέρων επι ΑΕΛ - Χριστούγεννα στην κορυφή

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Νίκη πέντε αστέρων επι ΑΕΛ - Χριστούγεννα στην κορυφή

Νίκη πέντε αστέρων επι ΑΕΛ - Χριστούγεννα στην κορυφή
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-1 της ΑΕΛ, συνέχισε με το απόλυτο εντός έδρας και σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αποχαιρετώντας ιδανικά το 2020. Διαβάστε παρακάτω... Ολυμπιακός… πέντε αστέρων.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΛ και κάνοντας περίπατο στο δεύτερο, επικράτησαν 5-1 της ΑΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ολοκλήρωσε με νίκες εντός έδρας τον πρώτο γύρο η ομάδα του Μαρτίνς. Το σκορ άνοιξε ο Σουντανί, που βρίσκει δίχτυα για δεύτερη σερί σεζόν. «Καυτός» ο Ελ Αραμπί (40’ 88’) που σκόραρε δις και είχε μια ασίστ. Ένα γκολ (65’) και δύο ασίστ ο Μασούρας. Έσπασε το ρόδι ο Μπρούμα (79’) που είχε και ασίστ.

Ο Πινακάς με το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Πέντε ήττες και μια ισοπαλία έχουν στα έξι τελευταία ματς οι φιλοξενούμενοι, καθώς έχουν να νικήσουν από τις 4 Νοεμβρίου με το 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε το 4-2-3-1, κάνοντας μικρό φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Χολέμπας και Ραφίνια τα πλάγια μπακ, ενώ ο Σεμέδο είχε τον Μπα στο πλευρό του, όπως και με τον Βόλο. Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, ο Φορτούνης είχε ρόλο δημιουργού, ενώ Σουντανί και Μπρούμα ήταν στα «φτερά» και ο Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ο Γιάννης Τάτσης επέλεξε σύστημα με τρία στόπερ. Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μαϊδανός και Μπέρτος ήταν τα πλάγια μπακ, ενώ Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης και Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας, Χαλάτσης, Γλυνός, Πλατέλλας στο κέντρο, με τον Γιουνές να έχει τον Πινακά στο πλευρό του. Οι «βυσσινί» είχαν κι αυτοί αρκετές απουσίες, αλλά όχι τόσες σίγουρες επιλογές για να τις καλύψει.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός είχε αναμενόμενα την κατοχή της μπάλας και κατ’ επέκταση την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, κόντρα σε μια ομάδα σίγουρα δεν έπαιξε ταμπούρι, αλλά δεδομένα είχε πρώτο στόχο να οχυρωθεί καλά πίσω. Στοχεύοντας να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα απ’ ό,τι στα περισσότερα παιχνίδια τους, αλλά και πάλι δεν έβγαλαν ένταση στο ξεκίνημα, δεν είχαν παλμό.

Σταδιακά, η ομάδα του Μαρτίνς άρχισε να πιάνει τέμπο μετά το πρώτο τέταρτο, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο ένα τζούφιο σουτ του Φορτούνη στο 5’ από θέση βολής. Κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, έκανε αρκετές σέντρες στο πρώτο μέρος και γενικώς πολλά γεμίσματα, δίχως να εντυπωσιάσει σε αυτό το διάστημα και πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Με αυτήν τη συνταγή, πάντως, έφτασε στα δύο του γκολ, ενώ είχε και την καλύτερή του φάση.

Σέντρα Ραφίνια, κεφαλιά-πάσα ουσιαστικά από τον Ελ Αραμπί μπροστά από την εστία και ο Σουντανί από κοντά έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό, ενώ στο 31’ ο Μπάγιτς είπε «όχι» στον Μπρούμα σε εξ επαφής κεφαλιά. Ο Σα απέτρεψε το 1-1 στο 32’ σε εξαιρετικό σουτ του Ηλιάδη, αλλά δεν γινόταν να το αποτρέψει αμέσως μετά. Όταν οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν… βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή μετά το κόρνερ του Πλατέλλα, με τον Μιχαήλ να τροφοδοτεί τον Πινακά που ισοφάρισε από κοντά.

Στην επόμενη καλή του στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι προβάδισμα, αφού ο Μιχαήλ στην προσπάθειά του να διώξει, έστρωσε στον Φορτούνη που πρόλαβε την έξοδο του Μπάγιτς και σέρβιρε στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να… σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 10ο του γκολ σε 11 ματς.

Έπειτα από ένα σχεδόν άνοστο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους, αλλά όχι και τρίτο γκολ. Αφού ο Ελ Αραμπί αστόχησε σε κεφαλιά στο 54’ σε κόρνερ του Φορτούνη. Συνέβη όμως στο 66’, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας με τον Μπρούμα να δίνει σχεδόν έτοιμο γκολ στον Μασούρα. Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο δεύτερο μέρος στους γηπεδούχους, που έκαναν ό,τι ήθελαν μετά από εκείνο το σημείο.

Μετά από κόρνερ της ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός βγήκε στο 79’ στην κόντρα μετά από κεφαλιά-διώξιμο του Μασούρα και ο Μπρούμα έφυγε ουσιαστικά μόνος του και κουβάλησε την μπάλα σχεδόν από το κέντρο, ολοκληρώνοντας τη φάση ιδανικά με ψύχραιμο πλασέ. Ο Μασούρας άγγιξε δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρι στο 87’ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας, ενώ ο Ελ Αραμπί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 88’ με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Έλληνα άσου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (58' Ανδρούτσος), Σεμέδο (76' Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80' Κάιπερς), Σουντανί (58' Μασούρας), Φορτούνης (76' Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Πέπε, Βρουσάι

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Μπέρτος (76' Γρηγορόπουλος), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Μιχαήλ, Χαλάτσης, Γλυνός, Πλατέλλας (81' Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (67' Νούνιτς)

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Νάγκι, Ζαχαράκης, Λουφάκης, Δακτύλας και Νικολιάς. Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate