Η κατάρα της Αϊντχόφεν - Ευκαιρία Ολυμπιακού!

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Η κατάρα της Αϊντχόφεν - Ευκαιρία Ολυμπιακού!

Η κατάρα της Αϊντχόφεν - Ευκαιρία Ολυμπιακού!

Στην Ολλανδία ελπίζουν η Αϊντχόφεν να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να «σπάσει» μία κατάρα εννιά ετών, αλλά οι Πειραιώτες έχουν ένα τεράστιο αβαντάζ!

Διαβάστε παρακάτω... Όσο μακρινό φαντάζει το πρώτο «αντάμωμα» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη στις 18 Φεβρουαρίου, άλλο τόσο κοντινές φαντάζουν για τους Ολλανδούς οι διπλές αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες.Μια ματιά αν ρίξει κάποιος στα ΜΜΕ στη «χώρα της τουλίπας», θα αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι της PSV ανυπομονούν να έρθει ο Φλεβάρης και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση, έτσι ώστε να «σπάσουν» μία... κατάρα εννιά ετών!

Πρώτον, ας ξεκινήσουμε από τα σοβαρά: Με βάση τους υπόλοιπους πιθανούς αντιπάλους που είχε ο Ολυμπιακός, η Αϊντχόφεν ήταν στη «short list» των ομάδων που δεν θα έλεγαν «όχι» οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρόκειται για μία ομάδα, την οποία ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να την αντιμετωπίσει με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Ίσα-ίσα που όταν βλέπεις την PSV, να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Άγιαξ στο πρωτάθλημα και έχει βλέψεις για κάτι καλό στην Ευρώπη, φτάνουν και περισσεύουν, ώστε να χτυπήσουν «καμπανάκια» στον Πειραιά.

Ναι μεν ήταν από τις ομάδες που θα προτιμούσε ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη Νάπολι, τη Βιγιαρεάλ, την Λέστερ ή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είναι και ένα σύνολο που τη φετινή σεζόν έχει την ποιότητα να πάρει τα πρωτεία από τον Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Συν τοις άλλοις, εκείνο που παρατηρείται στο Αϊντχόφεν, είναι η δίψα της PSV για διάκριση στην Ευρώπη.

Βλέπετε, εδώ και εννιά χρόνια η πορεία της Αϊντχόφεν στην Ευρώπη σταματάει είτε τον Αύγουστο, είτε τον Δεκέμβριο, είτε τον Φεβρουάριο. Τελευταία φορά που βρέθηκε να παίζει ευρωπαϊκό αγώνα τον Μάρτιο, ήταν το μακρινό 2012!

Τον Μάρτιο του 2012 λοιπόν, είχε αποκλείσει την Τράμπζονσπορ στους «32» του Europa League με δύο νίκες και στη συνέχεια έχασε με κάτω τα χέρια από την Βαλένθια.

Έκτοτε, έχοντας συμμετάσχει άλλες έξι φορές στο Europa League, είχε να επιδείξει μόνο μόλις δύο προκρίσεις στα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου. Η μία φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2015 που αποκλείστηκε από τη Ζενίτ με δύο ήττες και η δεύτερη τώρα με τον Ολυμπιακό!

Στο δε Champions League που αγωνίστηκε τρεις φορές την προηγούμενη εννιαετία, δύο φορές τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και άλλη μία βγήκε 2η, όπου αποκλείστηκε τον Φεβρουάριο από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι (το 2016).

Εν ολίγοις, από το 2012 που έπαιξε για τελευταία φορά τον Μάρτιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η PSV δεν έχει να επιδείξει τίποτα σπουδαίο. Για αυτό το λόγο, θα κάνει τα πάντα για να «σπάσει» την... κατάρα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Πειραιώτες, ο σοβαρός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι ομάδες επιπέδου Αϊντχόφεν μπορεί να τις πετάξει εκτός. Για την ακρίβεια, τον περσινό Ολυμπιακό δεν θα τον φοβόμασταν

Η φετινή ομάδα του Μαρτίνς είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της στην πορεία της στους ομίλους του Champions League, κέρδισε με το «εκτός έδρας γκολ» την πρόκριση στους «32» του Europa League από την Μαρσέιγ, αλλά της παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία να παίξει τουλάχιστον τον Μάρτιο, όπως έκανε άλλες τρεις φορές και κόντεψε να το κάνει άλλες τρεις τα τελευταία 9 χρόνια, το διάστημα δηλαδή που η Αϊντχόφεν το πέτυχε μόνο μία φορά! Κι αυτό, γιατί η PSV δεν είναι κάνα μεγαθήριο...

Συγκεκριμένα: Το είχε επιτύχει με Βαλβέρδε το 2012 (έπαιξε με την Μέταλιστ), με Μπέντο το 2017 (με Οσμάνλισπορ) και με Μαρτίνς το 2020 (με Γουλβς που αντί για Μάρτιο έγινε... Αύγουστο λόγω του κορονοϊού).

Επίσης, έφτασε μία ανάσα από το να το ξαναπετύχει με τον Μίτσελ το 2014 που έχασε στο ένα γκολ την πρόκριση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League, με τον Σίλβα το 2016 που έχασε στην παράταση από την Άντερλεχτ στο Φάληρο και με τον Μαρτίνς το 2019 που έχασε στο «τσακ» από την Ντιναμό Κιέβου.

To αβαντάζ του Ολυμπιακού έναντι της Αϊντχόφεν είναι, ότι έχει αποδείξει πώς είναι πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» σε νοκ άουτ παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Έχει την εμπειρία και το «μέταλλο» να διαχειριστεί τέτοιου είδους ματς. Σε δύο μήνες λοιπόν θα γνωρίζουμε, αν οι Πειραιώτες θα διευρύνουν το αρνητικό σερί των Ολλανδών ή το Αϊντχόφεν θα πανηγυρίζει τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τον Μάρτιο μετά από εννιά χρόνια.

Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate