ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στοιχείο που εκπλήσσει - 6/6 ο Φορτούνης

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στοιχείο που εκπλήσσει - 6/6 ο Φορτούνης

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στοιχείο που εκπλήσσει - 6/6 ο Φορτούνης
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τους Φορτούνη, Τιάγκο, Καμαρά, Εμβιλά και Πέπε με αφορμή το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διαβάστε παρακάτω... Πέρασε ολίγον απαρατήρητο, αλλά νομίζω ότι πραγματικά το βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια για δεδομένα ντέρμπι-για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ξανά να έχει συμβεί κάτι τέτοιο!

• Εννοώ την παρουσία του Φορτούνη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Να μπαίνει δηλαδή ένας παίκτης στην ανάπαυλα ενός ντέρμπι και να είναι ο πρωταγωνιστής σε όλες τις ευκαιρίες της ομάδας του σε αυτό το β΄ ημίχρονο!

• Έξι φορές απείλησε ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στο β ημίχρονο. και τις έξι υπήρχε μέσα στις φάσεις Φορτούνης! Αυτός…

Άλλαξε με φοβερή πάσα το παιχνίδι στον Βρουσάι στο 52’ και προέκυψε η χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί.

Μπούκαρε από δεξιά και πασάροντας στον Μπουχαλάκη ξεκίνησε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού, με τον Βρουσάι στο 57’.

Έβγαλε τον Χολέμπας σε ιδανική θέση για σέντρα στην άλλη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 66’. Κέρδισε ο ίδιος την μπάλα και επιχείρησε να σκοράρει με προσωπική ενέργεια, καταλήγοντας σε ένα σουτ λίγο άουτ από καλή θέση στο 67’.

Σέντραρε, όχι με ιδανικό πάντως τρόπο, στον ευρισκόμενο σε καλή θέση Ραντζέλοβιτς, μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Ελ Αραμπί και πάσα του Μαροκινού στο 83’.

Εκτέλεσε το κόρνερ για την επικίνδυνη κεφαλιά του Εμβιλά, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει στο 93’.

• Ήταν τόσο κραχτή η διαφορά με την εικόνα του Ολυμπιακού, σε σχέση με το α΄ ημίχρονο και τον Τιάγκο Σίλβα πραγματικά να μην μπορεί να περάσει μία πάσα η, να κερδίσει μία μονομαχία. Η μοναδική φορά που φάνηκε ο βραχύσωμος Πορτογάλος ήταν σε εκείνη την όντως εξαιρετικά δομημένη αντεπίθεση στο 35’, που την άρχισαν υποδειγματικά ο Μασούρας κι ο ίδιος ο Τιάγκο και τη συνέχισε ο Ελ Αραμπί. Αλλά για 45 λεπτά ενός ντέρμπι, η συμμετοχή σε μία κόντρα επίθεση είναι κάτι πραγματικά πολύ λίγο…Έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, και μέχρι να μπει στο πνεύμα της ομάδας καλύτερα, ο Τιάγκο είναι για να μπαίνει αλλαγή προς το τέλος αγώνων, με τον Ολυμπιακό να έχει καθαρίσει τη νίκη και να έχει χώρους.

• Κι ο Καμαρά βοήθησε με την είσοδο του, έστω κι αν δεν είχε υψηλή απόδοση. Τουλάχιστον είχε κάποιες καλές πάσες και έκλεψε κάποιες μπάλες. Το φοβερό με τον Μαντί είναι ότι επιμένει να σουτάρει εντελώς επιπόλαια από τα 25 μέτρα-το έκανε δύο φορές και με την ΑΕΚ, ενώ στη μία είχε μάλιστα πάσα στον φορτούνη. Το θέμα με τον Καμαρά είναι ότι ενώ έχει πράγματι δυνατό και κακλο σουτ, δεν έχει την αίσθηση του χώρου και την αντίληψη να καταλάβει πότε πρέπει να σουτάρει. Κι έτσι σουτάρει…γενικώς! Άμα πιάσει, έπιασε, άμα δεν πιάσει, δεν έπιασε. Και αυτό που τελικά συμβαίνει είναι να πιάνει σπανίως το καλό σουτ και να χαλάει καλές επιθέσεις του Ολυμπιακού, την στιγμή που το θέμα είναι απλό: σουτάρεις όταν είσαι σε καλή θέση κι έχεις καλό οπτικό πεδίο…



• Παρεμπιπτόντως, το καλό για τον Ολυμπιακό στη μεσαία γραμμή είναι ότι παίρνει ολοένα και περισσότερα πράγματα από τον Εμβιλά. Για παράδειγμα, στη Λαμία είχε δύο πολύ επικίνδυνα σουτ-κι αν το πρώτο το έδιωξε ο αντίπαλος γκολκίπερ κάνοντας την απόκρουση του αγώνα, το δεύτερο κατέληξε στα δίχτυα κλειδώνοντας το τρίποντο, καθότι ήταν το 2-0.

• Με την ΑΕΚ ο Εμβιλά βοήθησε σημαντικά τόσο στο ψηλό παιχνίδι, καθαρίζοντας εκείνη τη φάση με την μπάλα να έχει πορεία κατευθείαν προς τα δίκτυα του ολυμπιακού από το κόρνερ του Λιβαι Γκαρσία, αλλά και ψάχνοντας να σκοράρει επίσης με κεφαλιά στο 93’, ενώ μέσα στο παιχνίδι τον είδαμε να βοηθάει κι από θέση στόπερ διώχνοντας μπάλες, αλλά κι από θέση αριστερού εξτρέμ, πλαγιοκοπώντας την αντίπαλη άμυνα και βγάζοντας από αριστερά σέντρα για γκολ στον Ελ Αραμπί (έτσι είχε βγάλει ασίστ στον Χασάν για το 2-0 στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο).

• Μας είχε προϊδεάσει ο Εμβιλά κι από τα προηγούμενα παιχνίδια ότι θα βοηθήσει σημαντικά και στο από…αέρος παιχνίδι, καθότι έχει άλμα και όγκο, αλλά και στα σουτ από μέση απόσταση, αφού έχει καλό δεξί πόδι.

• Γενικά ο έμπειρος Γάλλος μέσος κάνει πολλά καλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και το μόνο που χρειάζεται είναι μία σωστή διαχείριση, να μην παίζει τρεις φορές την εβδομάδα, γιατί κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα που αναπόφευκτα επηρεάζεται η απόδοση του όταν έρχεται η κόπωση και πέφτουν οι στροφές. Κάποια στιγμή πρέπει να ετοιμαστεί ο Πέπε σε ένα καλό βαθμό για να βοηθάει έστω στα λιγότερο δύσκολα παιχνίδια. Αν δεν μπορεί να παίξει ούτε σε αυτά, τότε προς τι τα 3 εκ. Ευρώ για τη μεταγραφή του…
 
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες

Translate