Η πρόταση του Πέδρο Μαρτίνς για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου (video)

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η πρόταση του Πέδρο Μαρτίνς για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου (video)

Η πρόταση του Πέδρο Μαρτίνς για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου (video)
Διαβάστε τι ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ομιλία του σε συνέδριο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τίτλο «Μέρες ποδοσφαίρου - Αθλητισμός: Παιδί και ποδόσφαιρο». Διαβάστε παρακάτω... Την άποψή τού για την ανάπτυξη των ακαδημιών του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέδριο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τίτλο «Μέρες Ποδοσφαίρου – Αθλητισμός: Παιδί και ποδόσφαιρο».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε την σύγκριση με το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και την τακτική που ακολουθεί η χώρα του στο ποδόσφαιρο των μικρών ηλικιών στην χώρα προτείνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες διοργανώσεις για να μπορέσουν σε αυτές οι ομάδες των ακαδημιών των ομάδων και κατ’ επέκταση και τους παίκτες που θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία. «Στην Ελλάδα το σύστημα οργάνωσης των ακαδημιών είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Πορτογαλία. Έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Μία από αυτές είναι η μεθοδολογία. Όμως θα μιλήσω για το μεγάλο κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι η έλλειψη διοργανώσεων. Δεν υπάρχουν αρκετοί αγώνες. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται αγώνες για να ωριμάσουν και να εξοικειώνονται με την καθημερινότητα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πρέπει να διοργανώνονται πολλοί περισσότεροι αγώνες, ειδικά από τις ηλικίας 14 και άνω. Να υπάρχει ένα πρωτάθλημα, ένας στόχος, ένα έπαθλο. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κενό που υπάρχει στην Ελλάδα. Να χωριστούν σε κατηγορίες. Να παίζουν σε αγώνες. Να μπορούν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα πιο γρήγορα. Να έχουν εμπειρία από αγώνες. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη διαφορά των ακαδημιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η Ελλάδα πρέπει να διοργανώνει περισσότερους αγώνες σε αυτές τις ηλικίες», ανέφερε ο Μαρτίνς ο οποίος συνέχισε απευθυνόμενος στα παιδιά...

«Η συμβουλή μου στα παιδιά είναι να κάνουν που αγαπούν και να το κάνουν με πάθος. Όταν το κάνουν αυτό, μπορούν να συμβούν τα πάντα και να πετύχουν αυτό που θέλουν. Χρειάζεσαι το πάθος. Ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις με πάθος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που δεν θέλω να βλέπω σε έναν αθλητή είναι να μην σέβεται τις αρχές του συλλόγου. Πρέπει ολοι να τις σεβόμαστε όταν ανήκουμε σε έναν σύλλογο. Υπάρχουν κάποιες αξίες. Όταν ήμουν στην Μαρίτιμο είχα αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Όταν ειδα κάποιον από τους αθλητές μου να μην σέβεται τις αξίες του συλλόγου, θεώρησα ότι έπρεπε να φέρω κάποιον ειδικό απέξω. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά. Αρχισε να συνεργάζεται και να σέβεται και έγινε μέλος της ομάδας».
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες