Ολυμπιακός: Να γίνει ο Βασιλιάς των Βαλκανίων

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ολυμπιακός: Να γίνει ο Βασιλιάς των Βαλκανίων

Ολυμπιακός: Να γίνει ο Βασιλιάς των Βαλκανίων
Οι Πρωταθλητές είναι η πλουσιότερη ομάδα των Βαλκανίων, αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν ότι ταλέντο εμφανίζεται σε αυτά.
Διαβάστε παρακάτω...

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει ένα πολύ δυνατό δίκτυο συνεργατών μέσα από το οποίο μπορεί και κινείται εξαιρετικά στο μεταγραφικό παζάρι. 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μπορεί και βρίσκει ποδοσφαιριστές με ταλέντο, σε μικρή ηλικία και με ελάχιστα χρήματα από τη Γαλλία. Εκεί όπου οι Ανιγκό, Μοντέστο και Ισά, έχουν εξαιρετικές επαφές, σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός πως στον Ολυμπιακό υπάρχουν και οι Καρεμπέ και Βαλμπουενά

Καμαρά, Μπα, Σισέ, είναι παίκτες που έχουν έρθει από την αγορά αυτή. Είναι δεδομένο, πως δεν θα σου "βγουν" όλοι, αλλά όταν μπορείς κι φέρνεις στην ομάδα σου τέτοια ταλέντα σίγουρα κάποια θα παίξουν και στη συνέχεια θα πωληθούν σε άλλες ομάδες με πολλά περισσότερα χρήματα. 

Ο Ραντζέλοβιτς

Όμως ο Ολυμπιακός, ίσως και να το έχει στα... σκαριά, θα έπρεπε να έχει μετατραπεί στον απόλυτα άρχοντα, στον Βασιλιά των Βαλκανίων και να "ελέγχει" οτι ταλέντο υπάρχει στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία κτλ. Να είναι η ομάδα που θα κάνει το "παιδομάζωμα" των ταλέντων που δεν είναι και λίγα σε αυτές τις χώρες. 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι η πλουσιότερη ομάδα των Βαλκανίων και σε χρηματιστηριακή ποδοσφαιρική αξία (πάντα σύμφωνα με το Transfermarkt) αλλά και η ομάδα που μπορεί να ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. 
Έχει τα μεγαλύτερα έσοδα, κάτι που έχει "χτίσει" μόνη της, με τις εμφανίσεις της και με τα αποτελέσματά της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ πλέον κάνοντας τις πωλήσεις που κάνει και δίνοντας στους νεαρούς παίκτες το όραμα και την προοπτική για το παραπάνω βήμα, γίνεται η ομάδα "μαγνήτης" για τα νέα ταλέντα. 

Ο Τσούμιτς


Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την χρηματιστηριακή ποδοσφαιρική αξία των κορυφαίων και παραδοσιακών ομάδων των Βαλκανίων. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός, είναι στην κορυφή με αξία στα 81,5 εκατομμύρια ευρώ
(Στην λίστα έχουν μπει ομάδες μέχρι τα 10εκ. ευρώ)

1. Ολυμπιακός (Ελλάδα) 81,55εκ. ευρώ 
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 81,3εκ. ευρώ
3. ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 54,1εκ. ευρώ
4. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 51,25εκ. ευρώ
5. Παρτιζάν (Σερβία) 39,15εκ. ευρώ
6. ΑΕΚ (Ελλάδα) 32,8εκ. ευρώ
7. Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 30,15εκ. ευρώ
8. Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 29,05εκ. ευρώ
9. Κλουζ (Ρουμανία) 23,3εκ. ευρώ
10. Παναθηναϊκός 23,13εκ. ευρώ
11. Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 21,2εκ. ευρώ 
12. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 18,65(Βουλγαρία)εκ. ευρώ
13. Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβενία) 13,48εκ. ευρώ
14. Λέφσκι Σόφιας 11,43εκ. (Βουλγαρία)εκ. ευρώ 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι ο Βασιλιάς των Βαλκανίων και θα μπορούσε να έχει στον απόλυτο έλεγχό του κάθε μεγάλο ταλέντο που εμφανίζεται σε αυτές τις χώρες. 
Βέβαια, ήδη οι ερυθρόλευκοι, έχουν προσθέσει στο ρόστερ τους 4 πολύ μεγάλα ταλέντα, τα οποία έχουν ήδη δείξει ότι θα αποτελέσουν σπουδαίες μονάδες σε λίγο καιρό. 

Ο Μπέλιτς

Στο Ρέντη βρίσκονται ήδη οι: 

1. Νεμεάνια Νίκολιτς 19 (Βοσνία) από την Ραντνίσκι Νις, ξεκίνησε από την Σαράγεβο Κ17
2. Κριστιάν Μπέλιτς 19 (Σερβία) από την Νότιγχαμ, ξεκίνησε από την ΟΦΚ Μπέογκραντ
3. ΝίκολαΤσούμιτς 21 (Σερβία) από την Ραντνίσκι Νις ξεκίνησε από την Σλόμπονταν Ούζιτσε Κ19
4. Λάζαρ Ραντζέλοβιτς 23 (Σερβία) από την Ραντνίσκι Νις ξεκίνησε από την Μποσνιάτσε

Ο Νίκολιτς
Υπάρχουν  όμως χώρες που σίγουρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εύρεσης ταλέντων για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. 
Σίγουρα οι ερυθρόλευκοι έχουν την ικανότητα, τις προϋποθέσεις και τις γνώσεις να το προχωρήσουν ως σχέδιο ανάπτυξης το συγκεκριμένο πρότζεκτ, όπως άλλωστε κάνουν ήδη, με την αγορά της Γαλλίας.
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες