«Δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ταλέντο»

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ταλέντο»

«Δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ταλέντο»

Αφιέρωμα στον εκπληκτικό μικρό του Ολυμπιακού, Νικήτα Νικόλη, που έβαλε το απίθανο γκολ στον Αστέρα Τρίπολης περνώντας τους πάντες και τα πάντα.

Διαβάστε παρακάτω...

Είδαμε στο ίντερνετ ένα εκπληκτικό γκολ που έβαλε ο πιτσιρικάς Νικήτας Νικόλης με την Κ19 του Ολυμπιακού στον Αστέρα Τρίπολης. Το είδαν πολλές χιλιάδες κόσμου, ήταν γκολ αλά Μαραντόνα. Πέρασε πολλούς αντιπάλους με ζιγκ ζαγκ, μπούκαρε κάθετα, έκανε μία μαγική περιστροφή, απίθανη ντρίμπλα και με απίθανο σουτ έβαλε ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα.

Δεν ασχολήθηκα πριν γιατί ήταν το ματς του Ολυμπιακού με την Ομόνοια και είχα άλλα θέματα. Τώρα όμως θα διαβάσετε τα πάντα για τον Νικόλη! Διότι δεν ήταν ένα γκολ τυχαίο. Πρώτα από όλα, είναι παικταράς, είναι μεγάλο ταλέντο. Δεύτερον, λίγες μέρες πριν από αυτήν την γκολάρα, είχε βάλει παρόμοιο γκολ στο Μοσχάτο, σε φιλικό της Κ19 του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Μοσχάτου! Μάλιστα εκεί ήταν και ο Ιμπαγάσα με τον Κοκολάκη όπως έμαθα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τώρα στον Ρέντη λένε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που ποντάρουν πολύ πάνω του. Ενώ ξεκίνησε από αριστερό μπακ, τον βάζουν και αριστερό στόπερ και λιγότερο αμυντικό χαφ. Μπορεί να παίξει και τις τρεις θέσεις.

Αμυντικός λοιπόν που μέσα σε λίγες μέρες έβαλε δύο απίθανα γκολ σαν επιθετικός μπαλαδόρος. Στον Ρέντη ο Νικοπολίδης, ο Μαυρογενίδης και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι παίζει με την ίδια επιτυχία στόπερ και αριστερός μπακ. Είναι θέσεις που δεν βρίσκεις εύκολα παίκτες.

Το θέμα όμως έχει «ουρά», δεν είναι «φωτοβολίδα». Ο Νικόλης ήταν ο πιο νέος παίκτης που είχε πάρει ο Μαρτίνς σε προετοιμασία του Ολυμπιακού. Όταν ο μικρός ήταν μόλις 16 χρόνων. Ακριβώς 16, γεννημένος Ιούνιο του 2002, και τον πήρε ο Μαρτίνς με την πρώτη ομάδα προετοιμασία το καλοκαίρι του 2018. Και τον γούσταρε ο προπονητής του Ολυμπιακού, έλεγε ότι ο 16χρονος είναι μεγάλο ταλέντο. Όμως, όταν γύρισε στην Ελλάδα από την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, λίγες μέρες μετά έπαθε χιαστό και έμεινε οκτώ μήνες έξω! Ουσιαστικά έχασε όλη τη χρονιά και έπειτα χρειάστηκε κι άλλον καιρό για να προσαρμοστεί και να επανέλθει δριμύτερος.

Ήταν ο πιο μικρός που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό! Πριν κλείσει καν τα 16, είχαν συμφωνήσει. Θα διαβάσετε και τις μαρτυρίες.

Νίκος Τοπολιάτης: «Θα παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όλοι τον πιστεύουν»

Ξεκίνημα από τον Νίκο Τοπολιάτη, ο οποίος ήταν άνθρωπος-κλειδί για τον Νικόλη.

Πες μου για εσένα πράγματα πρώτα και τι σχέση είχες με τον Ολυμπιακό.

«Ο πρώτος προπονητής που είχε το παιδί στον Ολυμπιακό ήμουν εγώ. Τον είχαμε δει με τον Αμανατίδη στις μικτές ομάδες στα νησιά, είναι από τη Ρόδο το παιδί, τον φέραμε στον Ρέντη για δοκιμή και τον κρατήσαμε. Πολύ σπουδαίο ταλέντο. Έπαιζε αμυντικό χαφ, εμείς πιστεύαμε ότι πρέπει να γίνει αριστερό μπακ, έχω και τις αξιολογήσεις της εποχής εκείνης μπροστά μου. Τα γραπτά κείμενα που έδινα στον Ολυμπιακό και τα mail. Από την αρχή ήταν πάρα πολύ γρήγορος, έχω τα τεστ ταχύτητας που είχαμε κάνει, ήθελε δουλειά σωματικά, αλλά στον Ρέντη βελτιώθηκε σε αυτό, είναι ταχυδύναμος. Συν την μπάλα που ξέρει, είδατε τα γκολ του άλλωστε. Από την αρχή είχαμε διακρίνει ότι έχει καθαρό μυαλό, γρήγορος στην κατανόηση και στη σκέψη, και είχε κίνητρο, σοβαρό παιδί. Ήθελε δουλειά στη διατροφή και τον βελτιώσαμε σε αυτό. Έκανε μεγάλη εντύπωση στην πρώτη προετοιμασία που τον πήραμε στο Πήλιο και είπα τότε ότι αυτός θα γίνει μεγάλος παίκτης»

Εσύ τι ήσουν ακριβώς;

«Ήμουν και προπονητής του αλλά και τεχνικός διευθυντής. Με διευθυντή Ακαδημίας τον Κυριάκο Καραταΐδη. Ήμουν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Τώρα πάω στην Ινδία όπου έχω αναλάβει τεχνικός διευθυντής σε επαγγελματική ομάδα. Ο Νικόλης ήταν ο νεότερος παίκτης που έχω προτείνει ποτέ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό! Και υπέγραψε. Επίσης ήταν ο μόνος γεννηθείς το 2002 που πήγε για προετοιμασία με τον Μαρτίνς με την πρώτη ομάδα! Μόλις στα 16 του. Το είχα εισηγηθεί στον Μοντέστο. Δυστυχώς μετά είχε τον χιαστό που τον έφερε πίσω. Ακόμα όμως είναι μικρός, είναι 18 χρόνων, έχει επανέλθει πλήρως και θα παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όλοι το πιστεύουν αυτό το παιδί».

Γρήγορος ε;

«Πολύ γρήγορος. Και έγινε δυνατός επίσης. Όλοι οι προπονητές στον Ρέντη το βοήθησαν το παιδί στη βελτίωσή του».

Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες