Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται απλά έναν καλό εξτρέμ…

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται απλά έναν καλό εξτρέμ…

Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται απλά έναν καλό εξτρέμ…
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την βασικότερη μεταγραφική ανάγκη του Ολυμπιακού.
Διαβάστε παρακάτω...
Η άποψη μου; Ο Ολυμπιακός χρειάζεται γι΄ αυτή τη θέση, έναν έτοιμο παίκτη. Παίκτη που θα έρθει και θα μπει στην ενδεκάδα, αλλά και θα έχει τις προδιαγραφές για να τον εμπιστευθείς ότι θα βοηθήσει άμεσα. Ταλέντα, «άψητους» αλλά ενδιαφέροντες εξτρέμ έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό που του λείπει είναι ένας που θα κάνει τη διαφορά, όπως την έκανε ο Ποντένσε, έστω με τα όποια μειονεκτήματα του.

Δεν λέω ντε και καλά ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φέρει ένα 30άρη εξτρέμ. «Έτοιμος» παίκτης μπορεί να είναι κι ένας 23χρονος η, 24χρονος. Για παράδειγμα, ο Ποντένσε ήρθε στον Ολυμπιακό στα 23 του. Αλλά είχε πίσω του «κάτι». Είχε παίξει σχεδόν μιάμιση σεζόν στην Σπόρτινγκ, σε 50 επίσημα παιχνίδια. Είχε κάνει και το αγροτικό του για μισή σεζόν στη Μορεϊρένσε, βγάζοντας μάτια…

Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θα είναι η πιο έξυπνη ιδέα να μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να πάει για μεταγραφή ενός παιδιού, 20-21 ετών, σαν την βασική του επιλογή. Και να μην περιορίζομαι μόνο στο ηλικιακό κομμάτι. Εννοώ γενικότερα σε ένα «άψητο», χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες, παίκτη.

Τέτοια παιδιά έχει ήδη αρκετά ο Ολυμπιακός. Από τον Ραντζέλοβιτς (οδεύει στα 23) και τον Λοβέρα (21) που είναι στο ρόστερ, έως τον Τσούμιτς (21 στα 22), τον Βρουσάϊ (22) και τον Μανθάτη (23) που είναι δανεικοί και το καλοκαίρι υπό επιστροφή. Αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα είναι να ξέρει ότι θα έχει έναν παίκτη που θα μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, όπως δημιουργούσε ο Ποντένσε.
Παίκτη που να σεντράρει καλά έχει η ομάδα, τον Βαλμπουενά. Παίκτη που να χώνεται στην αντίπαλη περιοχή επίσης έχει, τον Μασούρα. Παίκτη που να βγαίνει στην αντεπίθεση ωραία επίσης έχει, τον Ραντζέλοβιτς. Αυτό που δεν έχει εδώ και κάποιους μήνες, με την αποχώρηση του Ποντένσε, είναι τον παίκτη που θα ανακατεύει την αντίπαλη άμυνα, θα μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή, θα πάει στο ένας μ΄ ένα με τον αντίπαλο μπακ, θα πάρει το επικίνδυνο φάουλ η, το πέναλτι. Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός έχει τέτοιο παίκτη, όχι με την ίδια ποιότητα, αλλά με ίδια χαρακτηριστικά, τον Μπρούνο, με τη διαφορά ότι ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος-και δεν προσέχτηκε κι όσο έπρεπε-αφού ένας τραυματισμός τον άφησε έξω τρεις ολόκληρους μήνες.

Κοινώς, λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται απλά ένα καλό εξτρέμ. Χρειάζεται ένα εξτρέμ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που λείπουν από το νυν ρόστερ και που δεν μπορεί να έχει τη βεβαιότητα ότι θα τα βρει από κάποιον δανεικό.
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες